[PL] Warsztat Kacpra
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Kacpra
jeżeli tak to duuuże gratulacjekacper_gda wrote: Strasznie ciężko się malowało skrzydła są praktycznie płaskie i musiałem sam wymyslac jakies cienie...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Ładnie, szczególnie skrzydła bardzo ciekawie wyszły
no i pazury 
Świetne czyste malowanie
.Szczególnie przypadła mi do gustu ta fioletowa skóra.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
ok super ... ladnie pomalowane ... swietny model ale jest jedno ale ... za czysto
. Wydaje mi sie ze Twoj styl nie pasuje po prostu do tego modelu. Tak samo dobor kolorow jak dla mnie slaby - moglo byc lepiej (pewnie tak mialo byc by do armii pasowalo ale dla mnie troche nietrafiona kolorystyka).
Technicznie na zdjeciach jest malo elementow do ktorych moge sie przyczepic (moze niekiedy skrzydla gdzie widac troche niestarannosci - chodzi mi o ich wewnetrzna strone) ale calosc kompozycji do mnie nie przemawia.
Jakbym mial oceniac model w kawalkach to dla mnei bardzo ladnie wyszla skora i rogi oraz zewnetrzna czesc blon na skrzydlach. Plaszczyk fajny ale troche chropowaty miejscami. Ogolem caly model wykonany komiksowo (lubie w sumie takie malowanie).
Podstawka - czemu nei jest to 1 kawalek a sklejka mniejszych ... jest to zle zrobione i krzywe - psuje to strasznie efekt !! skoro zrobiles ladny model to trzeba bylo sie wysilic i zainwestowac w 50x50 z prawdziwego zdarzenia
na zakonczenie napisze ze rogi wyszly naprawde bdb a kosci maja ciekawy odcien. Metal tez mi sie na fotach bardzo podoba ...
Tak czy siak technicznie udana praca. pzdr.
Technicznie na zdjeciach jest malo elementow do ktorych moge sie przyczepic (moze niekiedy skrzydla gdzie widac troche niestarannosci - chodzi mi o ich wewnetrzna strone) ale calosc kompozycji do mnie nie przemawia.
Jakbym mial oceniac model w kawalkach to dla mnei bardzo ladnie wyszla skora i rogi oraz zewnetrzna czesc blon na skrzydlach. Plaszczyk fajny ale troche chropowaty miejscami. Ogolem caly model wykonany komiksowo (lubie w sumie takie malowanie).
Podstawka - czemu nei jest to 1 kawalek a sklejka mniejszych ... jest to zle zrobione i krzywe - psuje to strasznie efekt !! skoro zrobiles ladny model to trzeba bylo sie wysilic i zainwestowac w 50x50 z prawdziwego zdarzenia
na zakonczenie napisze ze rogi wyszly naprawde bdb a kosci maja ciekawy odcien. Metal tez mi sie na fotach bardzo podoba ...
Tak czy siak technicznie udana praca. pzdr.
-
Nameless
- The Better Choice

czysciutko, gladziutkom, jak to u ciebie. no, znalazlbym pare miejsc mniej gladkich, ale pal licho 
smok fajnie kolorowy, ale jezdziec to juz z innej bajki. albo na odwrot.
smok fajnie kolorowy, ale jezdziec to juz z innej bajki. albo na odwrot.
Czysto schludnie czyli jak na ciebie standard
Rogi strasznie mi się podobają ,co to za mieszanka ? Podstawka natomiast strasznie uboga ... dałbym lichą roślinność ,jakieś bitsy ,czaszki cokolwiek 

I really like this, not my first choice in colours but they do work very well together. Keep up the great painting

-
kacper_gda
Taki wipek czarki DE, w sumie tylko podstawki brakuje.
Wszystko miało być pomalowane w "mrocznym" klimacie czyli zero jaskrawych kolorów. Same odcienie fioletu szarości i zieleni.
Click to see full-sized image
Wszystko miało być pomalowane w "mrocznym" klimacie czyli zero jaskrawych kolorów. Same odcienie fioletu szarości i zieleni.