[PL] warsztat olkkkkka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] warsztat olkkkkka

Post by Slawol »

olekkkkk wrote:starość nie radość
Młodość nie wieczność ;)

Ja też poczekam na lepsze zdjęcia.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

olekkkkk wrote:malo realistycznie ta krew wyglada(jak na realistyczna figurke baby jagi w plaszczu z ludzkich skor :bonk: ), ale tak jakos zaczalem sie bawic z blyszczacym lakierem i tak zostalo.
hej olekkkkk.. nie wiedzialem ze wiedzma nosi plaszcz z ludzkich skor :think: efekt wyciekajacej krwi jakos mi tu nie pasuje, bo przez to babcia wyglada jakby dostala seria z karabinu maszynowego..
nie rozumiem tez dlaczego przy realistycznych zalozeniach jedna z ludzkich skor ma niebieski kolor..
podoba mi sie cieniowanie zaraz pod prawym naramiennikiem z tyłu - taki brudny fiolet..
no zobaczymy co dalej z ta figurka wykrecisz ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

kacpero wrote:
olekkkkk wrote:malo realistycznie ta krew wyglada(jak na realistyczna figurke baby jagi w plaszczu z ludzkich skor :bonk: ), ale tak jakos zaczalem sie bawic z blyszczacym lakierem i tak zostalo.
hej olekkkkk.. nie wiedzialem ze wiedzma nosi plaszcz z ludzkich skor :think: efekt wyciekajacej krwi jakos mi tu nie pasuje, bo przez to babcia wyglada jakby dostala seria z karabinu maszynowego..
wiesz, że mimo tego co przeczytałem, dopiero teraz dopatrzyłem się tam twarzy?
dotychczas myślałem że tam po prostu leci krew z jakichś ran. czyli twoja teoria z karabinem nie jest aż taka znowu chybiona ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
olekkkkk

Post by olekkkkk »

"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

NR.2 CO TO ZA MODEL !!??
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Dzentelmen do pulp city :)

fajnie ci on wyszedł (ja bym podkręcił mocniej jeszcze cienie :P) - i twarz plaska (albo fotka bardzo prześwietlona )

Wiedzma - program graficzny - duplikacja warstwy i parametr Overlay (nakładanie - 15 %)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
olekkkkk

Post by olekkkkk »

Wiedzma - program graficzny - duplikacja warstwy i parametr Overlay (nakładanie - 15 %)
na razie to jakis obcy jezyk dla mnie :mrgreen: , nie moge sie zmobilizowac zeby, poczytac i naumiec sie robic foty troche lepiej

tak sobie mysle, ze gentelmenowi oprocz lepszych fot, przyda sie jeszcze jakis wzorek na krawacie i jakis rozjasnienia na pantoflach
twarz chyba w ogole przemaluje.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

masz PS albo Gimpa ??

jeśli tak
to bierzesz swoja prześwietloną fotkę wgrywasz tam
jest tam (w programie) meny warstw "layers"
i tam masz warstwa "tło" (to będzie wgrana fotka)
klikasz na to i z menu wybierasz duplikuj
teraz masz 2 identyczne warstwy "tło" i "kopia tło"
ustawiasz ta "wyżej" w parametrach na pokrywanie "overlay" (tam gdzie jest normal ma być rozwijana zakładka z masa obcji jak soft light, burn , ect - jedna z nich to "overlay" czyli po polskiemu pokrywanie)
- obraz na fotce stał sie bardzo nasycony wręcz przerysowany (jeśli nie to cos żle ustawione :P)
będzie gdzieś tam przy warstwach "krycie warstwy" - taki suwak - to ustawiasz to mając aktywna tą z "pokrywaniem" na 15 % ~25% i masz problem "mgiełki" na fotce z głowy :)
(ustawienie za dużego krycia prześwietli ci fotkę z dodatkowym efektem niedoświetlenia :P)
zresztą tu masz tutek
https://www.gimpuj.info/index.php/topic,12.0.html
- tylko nierób tego co tam napisane a to co ja napisałem (bo to jest tutek "jak przegrzać fotkę") - ale to to samo menu
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

wiedźma jak to wiedźma, do tego fotki słabe...
ale gentleman bardzo mi się podoba. chyba twarz rzeczywiście jest trochę płaska (taka gumowata) ale za to garniturek wygląda fajnie - letnio. i paseczki udane. do tego fajne malowanie butów i podstawka. trochę rażą mnie brwi - jakieś takie robią wrażenie jak przyczepione sztuczne (coś jak robią szpiedzy na filmach :mrgreen: )
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Wiedźma ma faktycznie nienajlepsze fotki, ale z tego, co tam widzę, to najbardziej mi się podobają metaliki.

A gajer jest bajer! :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply