[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
JerzyK

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by JerzyK »

Dzięki za pozytywne przyjęcie pracy, wkrótce zaprezentuję drugiego krasnala.
Demi_morgana wrote:jak wiadomo dobry krasnal to martwy krasnal :twisted:
Dobrze spotkać kogoś o podobnych poglądach :wink:
Nameless wrote:wiekszosc tak o elfach mowi
To chyba u Sapkowskiego było...
IRKUCK wrote:malowanie ciekawe, mimo ciemnej kolorystyki całego modelu figurka nie wydaje się taka ciemna przez tego kolorowego misia
Przyjąłem zasadę, że Mid-Nor ma być ogólnie w "brudnych" kolorach z jaskrawymi akcentami.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ale pokręcony model :lol:

Podoba mi się stonowana kolorystyka, to czerwone "oko" z tyłu, no i kukiełka. Może na ostrzu jedynie mocniej bym zaakcentował krawędzie... Na pancerzu miejscami w sumie też. No i nawaliłbym rdzy i brudu, ale to tylko moje skrzywienie...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

konwersja fajna.. fajnie sie swieci to oczko z tylu, czego nie mozna powiedziec o NMMie ktory wyszedl zbyt przygaszony - chyba powinienes jeszcze poekspeymentowac z kontrastem..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Kurczę konwersja wyszła tak, że z łatwością bym uwierzyła w jej oryginalność. Bardzo mi się podoba.
Malowanie z tyłu wyszło fajniej, bo mniej monotonnie. Z przodu jak dla mnie jest zbyt nudno/mdło na tym pancerzu.
Czekam na c.d. projektu :D
-- Ańa

Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Skończyłem drugiego mackowo-pancernego krasnala. Tym razem trochę więcej rdzy i brudu, chociaż na zdjęciu nie widać jej tyle ile w rzeczywistości (rdzę malowałem startymi suchymi pastelami zmieszanymi z wodą, a te po pokryciu werniksem wyglądają znacznie mniej wyraziście niż przed, a już na zdjęciach to prawie całkiem znikają; mimo wszystko można nimi osiągnąć ciekawe efekty).
Przed malowaniem:
ImageClick to see full-sized image
...i po:
Komentarze jak zwykle mile widziane :D
Flameon

Post by Flameon »

Świetny jest :D Na prawdę po pomalowaniu wygląda nadzwyczaj dobrze, gdyby nie zdjęcia z GSem to bym się nie zorientował ,ze to konwersja ;)
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

KLASA:)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

tematem pasują mi do banerka :P
a wykonanie bardzo fajne - jakiś szczególny sposób na robienie macek ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Kurczę, do pełni szczęścia brakuje mi tylko jeszcze metalowych krawędzi pancerza. I oczywiście brudzingu :mrgreen: Poza tym podoba mi się cały - kolejny model do kolekcji. A i tak te kukiełki są najlepsze :lol:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
JerzyK

Post by JerzyK »

Maru wrote:jakiś szczególny sposób na robienie macek ??
Najpierw przykleiłem do figurki drut i wygiąłem go tak jak miała przebiegać macka, następnie oblepiłem go GSem tak go kształtując, by macka miała przekrój mniej więcej trójkątny. Na koniec najbardziej pracochłonna część - przyssawki. Najpierw robiłem malutką kulkę z masy, którą przyczepiałem do macki i pośrodku robiłem dziurkę (i tak jakieś 40 razy :roll: )

Uff...., zdążyłem ze zdjęciami przy ostatnich promieniach słońca :) Kolejna figurka z Mid-Nor-u - Araqsalil the Skinner. Niespecjalnie mi się podoba, dlatego też nie przyłożyłem się do niej za bardzo (to chyba widać...) Przy następnej bardziej się postaram - obiecuję :wink:

Post Reply