Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Podoba mi się stonowana kolorystyka, to czerwone "oko" z tyłu, no i kukiełka. Może na ostrzu jedynie mocniej bym zaakcentował krawędzie... Na pancerzu miejscami w sumie też. No i nawaliłbym rdzy i brudu, ale to tylko moje skrzywienie...
konwersja fajna.. fajnie sie swieci to oczko z tylu, czego nie mozna powiedziec o NMMie ktory wyszedl zbyt przygaszony - chyba powinienes jeszcze poekspeymentowac z kontrastem..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Kurczę konwersja wyszła tak, że z łatwością bym uwierzyła w jej oryginalność. Bardzo mi się podoba.
Malowanie z tyłu wyszło fajniej, bo mniej monotonnie. Z przodu jak dla mnie jest zbyt nudno/mdło na tym pancerzu.
Czekam na c.d. projektu
Skończyłem drugiego mackowo-pancernego krasnala. Tym razem trochę więcej rdzy i brudu, chociaż na zdjęciu nie widać jej tyle ile w rzeczywistości (rdzę malowałem startymi suchymi pastelami zmieszanymi z wodą, a te po pokryciu werniksem wyglądają znacznie mniej wyraziście niż przed, a już na zdjęciach to prawie całkiem znikają; mimo wszystko można nimi osiągnąć ciekawe efekty).
Przed malowaniem: Click to see full-sized image
...i po: Click to see full-sized image
Komentarze jak zwykle mile widziane
Kurczę, do pełni szczęścia brakuje mi tylko jeszcze metalowych krawędzi pancerza. I oczywiście brudzingu Poza tym podoba mi się cały - kolejny model do kolekcji. A i tak te kukiełki są najlepsze
Maru wrote:jakiś szczególny sposób na robienie macek ??
Najpierw przykleiłem do figurki drut i wygiąłem go tak jak miała przebiegać macka, następnie oblepiłem go GSem tak go kształtując, by macka miała przekrój mniej więcej trójkątny. Na koniec najbardziej pracochłonna część - przyssawki. Najpierw robiłem malutką kulkę z masy, którą przyczepiałem do macki i pośrodku robiłem dziurkę (i tak jakieś 40 razy )
Uff...., zdążyłem ze zdjęciami przy ostatnich promieniach słońca Kolejna figurka z Mid-Nor-u - Araqsalil the Skinner. Niespecjalnie mi się podoba, dlatego też nie przyłożyłem się do niej za bardzo (to chyba widać...) Przy następnej bardziej się postaram - obiecuję