[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Gildor »

Ja tam staram się patrzeć tylko na komentarze pisemne.
Poznałem jednego ziomka co maluje lotra i teraz się wymieniamy spostrzeżeniami na temat danego modelu.
:mrgreen:
Image
Szary

Post by Szary »

Krótka praca na weekend.
Enjoy.

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
Flameon

Post by Flameon »

Szary wrócił z nową figsą :clap:
Jak pomalowałeś ją w zaledwie weekend to jestem pod wielkim wrażeniem, model w twoim stylu, podobają mi się bardzo metaliki na jaszczurze i fioletowe elementy, wyglądają bajerancko ;) poza tym nie podoba mi się złoty na mieczu :P a tak poza tym to figurka trzyma poziom i jest bardzo fajna ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

A dla mnie z kolei główny bajer to jaszczurek. Pan jest fajny, ale nie aż tak jak jaszczur - a tam: ładnie błyszczące ale wiarygodne metaliki (do tego pokiereszowane) i fajne jaszczurze kolory. Na panu podoba mi się freehandzik na płaszczu.

Szkoda tylko, że na fotce figurka jest taka mała. O ile kojarzę, to ten jaszczurek nie jest malutki. Większa fotka by nie zaszkodziła, a tak - nawet nie widać za bardzo twarzy jeźdźca.

Szybkie malowanie? Cóż, w tym temacie to raczej nikt chyba nie chciałby się z tobą ścigać...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

jaszczurek jak i Dork elf GW - GZ ma większe jaszczurki i w ogóle jeżdzców

co by nie powiedzieć o malowaniu jest czyste ale wyszedł ci Wumpirzowaty
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

Fajnie, jak zawsze :)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nooooo, ja też bym prosił o jakieś zbliżenia/większe fotki.

A póki co - podoba mi się jaszczur - ciemny, jaszczurowaty i... No i po prostu dobre kolory do niego dobrałeś. Nie podoba mi się jego kitka - mam na myśli to, że ona w ogóle tam jest w modelu... Jakiś cyrkowy ten jaszczur... Albo mu czacha dymi. Malowanie kitki OK, choć wolałbym w odcieniach takiej purpury, jak na płaszczu.

Podobają mi się oczywiście metaliki (choć dla mnie to mało brudu znów :bonk:), a także skóra jeźdźca. Włosy za to są całe szare, a mogłyby mieć cień przy głowie. Całość w ogóle ma dość ograniczoną paletę barw, ale jednak nie pasuje mi tutaj tarcza... Kolorystyka mi nie pasuje, freehand jako wzór ładny, ale to też nie kolor dla mnie. Różowe/jasnofioletowe wstawki też mi nie pasują. Podoba mi się ciemny, matowy pancerz elfa, podoba mi się ostrze miecza, ale złoto wyszło trochę "zwykłe" tym razem - często cieniujesz mocniej i dajesz więcej kolorów :) No i czaszki też udane.

No i to w sumie tyle. Podstawka skromna, ale staranna. Ogólnie wierzchowiec mi się bardziej podoba, niż jeździec, głównie przez kolory. Ale cała praca jest bardzo dobra :clap:

A i owszem, rozwinąłeś się pod kątem stylu 'EM, naprawdę jesteś w tym dobry!

Post Sławolum
Heeeeeej, dajmy Szaremu w końcu jakąś rangę! Skoro nic związanego z TT, to może 'Eavy Metal Adept albo coś w tym stylu? ;) Na pewno z tego jest znany i to Jego wizytówka, a i mógłby mieć coś "swojego" obok nicka. A sam zainteresowany (lub nie) co o tym myśli? ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Szary

Post by Szary »

Dzięki za komentarze. Niestety model wyfrunął ode mnie jeszcze zanim zdążył dobrze wyschnąć, a więcej zdjęć nie udało mi się zrobić niestety.

Kitka na czole była życzeniem klienta, tak więc nie oponowałem bardziej.
Faktycznie, jest parę elementów, które normalnie bym bardziej dopracował. Ale model zacząłem wieczorem w piątek, ale w niedzielę musiałem go oddać, tak też próbowałem dopasować malowanie do czasu. W sumie to na ok. 22h malowania, to za dużo czasu zajęło mi bawienie się z odcieniami fioletu, czy poprawianie detali na jaszczurze - jak łuski, czy metaliki.

Ale coś czuję, że ostatnie trendy dość mocno lansują obite/odrapane modele, więc pewnie trzeba będzie mocniej w tą stronę uderzyć.
Dzięki wszystkim za dobre słowo i konstruktywną krytykę.

P.S.
Zapomniałbym o Twoim pytaniu Sławol ;) Myślę, że jestem bardzo daleko EM jeszcze. A do tego tylu nowych malarzy w kraju się wyrobiło, że chyba żadna ranga tutaj nie byłaby odpowiednia ;)
Szary

Image
loler

Post by loler »

Bardzo fajnie wyszedł, lubię Twój styl.
Ten figurek to też "modelik do grania"?? :P
Image
Szary

Post by Szary »

Tak, to część większej armii. Od czasu do czasu lubię porobić coś standardowego ;)
Szary

Image
Post Reply