[PL] "Kryształowy młot" - Rosyjski konkurs malarski

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Post Reply
Osetin

[PL] "Kryształowy młot" - Rosyjski konkurs malarski

Post by Osetin »

Nie dawno odbył się co roczny konkurs malarski w Moskwie, oto zwycięzcy i galeria innych prac z konkursu :

https://www.alegris.ru/miniature/novosti ... ri_57.html

Po oglądnięciu pewnie zauważycie ze Rosjanie maja bardzo specyficzny sposób malowania , choć nie mówię ze jest źle , na moje oko są po prostu troche zbyt groteskowe te prace no...
Pewnie znacie takich malarzy jak ''Yellow One''(https://www.coolminiornot.com/artist/Yel ... Descending) czy ''Alexi-Z'' (https://www.coolminiornot.com/artist/Alexi%20Z), to światowa czołówka w malarstwie - Rosjanie :mrgreen: ( Np .Yellow one jest na lepszy na świecie wdl Cmona :dance: )
Podsumowywujac Rosjanie w modelarstwie nie są tacy źli (wiem , wiem nikt nie mówił ze są :) )
Miłego oglądania :mrgreen:
Osetin
Gildor

Re: "Kryształowy młot" - Rosyjski konkurs malarski

Post by Gildor »

Szkoda,że cyrylicą pisane. Jest tam gdzieś guziczek "English" czy cóś?
Co tam Rosjanie kiedy mamy Anię? :deal:
Ale brawa dla Yellowa się należą, świetne prace i duża porcja inspiracji. Figuraski Alexi też mi się kiedyś straaaaaaasznie podobały ale nabrałem trochę dystansu i zacząłem szukać czegoś innego w modelach :D

Dzięki za linka! :)

EDIT- IMO wszędzie znajdzie się ktoś zdolny, Rosja ma nawet lepiej bo przy 143mln mieszkańców jest to bardziej niż pewne ^^ Oczywiście nie wszyscy malują blablbalba
Image
Osetin

Post by Osetin »

No wiem , wiem w Polsce 38 mln a w Rosji 143 mln itd itd :lol:
Ania ,Bohun, Mat , Szary i wiele innych Polski malarzy jest na baaardzo wysokim poziomie , każdy chyba się zgodzi :D
W Rosji jest jak i w Polsce Multum świetnych malarzy ,a le tu nie o to chodzi.
Tylko chciałem pokazać wam na jakim poziomie stoi Moskwa (jak widzicie nie macie się czego bać , tu Carstwo przegrywa :lol: ), żebyście mieli o tym jakąkolwiek wiedzę :bonk:

Co do pytania to nie nie ma guziczka "English" ale nie ma tam nic treściowego- kategorie i imiona ludzi którzy wygrali :mrgreen: ( umiem czytać cyrylice :metal: )
Oss
Gildor

Post by Gildor »

Jest w Rosji Golden Demon? Ogółem, jak popularne jest tam hobby?
Image
Osetin

Post by Osetin »

W dobrych modelarskich w Moskwie można kupić przetłumaczony na rosyjski White dwarf-Tak Warhammer jest tu baaardzo popularny , nie wiem od czego to zależy , może od ilości mieszkańców (oficjalnie 8mln a nie oficjalnie 15 ),może od czegoś innego , ale jak mówię jest tu w brud malarzy i modelarzy :D
Jest Games Day na którym jest podróbka Golden demona , konkretnie oryginalnego Demona nie ma , ale jest 18 razy więcej konkursów niż w Pl :mrgreen:
Post Reply