Cześć wszystkim

.
Maru wrote:spotkanie malarskie było dzisiaj w Warszawie ....
Gdzie są mitingi, w jakich godzinach i jak często? Targacie tam worki z farbami?
flameon: zajrzałem do Twojej galerii, Dethmaster Sniktch jest naprawdę niezły. Ile czasu go malowałeś? Odnośnie mojego OSL na Sauronie to jest z przypadku, praca nie jest tak czysta jak moje dwie poprzednie tj. necromancer czy grave wraith. Kontrastami się dopiero zaczynam bawić. Co do płynności przejść kolorów to jeszcze tego nie opanowałem (widziałem jak to robią inni, więc reszta to chyba praktyka, ale nie wiem czy moje stare przyzwyczajenia w malowaniu wszystkiego nie psują).
Odnośnie zdjęć to czasami mam wrażenie, że robię je za blisko. A taki offtopic, czego używacie do oświetlania fotografowanych figurek? Mam jakieś żarówki halogenowe z oprawami, ale nie mam ich na czym "powiesić". Nie potrzebuję jakichś tam zestawów z dwumetrowymi statywami i parasolem. Czy ktoś może widział jakieś mniejsze statywy, może max 30-50cm?
Czego używacie do rozcieńczania farb, oprócz wody (flow aidy / retardery)? Część malarzy z tego co widziałem nie używa w ogóle wcześniej wymienionych wspomagaczy tylko wody.