[PL] No to ja tez sie pochwale :)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Camelson
Jarek Wędrowniczek

[PL] No to ja tez sie pochwale :)

Post by Camelson »

Witam :D
Oto kilka moich prac :) maluje w sumie niewiele bo od niecałych 2 lat.
Komentujcie, krytykujcie i jak możecie jakieś rady bo wszystkiego się uczę sam :P (fotki też uczę się robić :P)
Zapraszam i pozdrawiam! :)

https://www.coolminiornot.com/artist/camelson

:)
Rentall

RE: No to ja tez sie pochwale :)

Post by Rentall »

polecam tez wrzucic zdjecia bezposrednio tutaj, bedzie prosciej dla tych ktorym nie chce sie klikac w link.
prawa czesc harlekina wedlug mnie znacznie lepsza od lewej, na broni gladsze przejscia by mogly byc, no i plaszcz jest plaski.
space wolfa nie komentuje bo nie za bardzo widze, fajna konwersja, widze na podstawce lezy plecak, mogla by lezec jeszcze zniszczona zbroja do dodania klimatu.
librarian czysto schludnie,ale jak dla mnie jemu rowniez brakuje cieni.
Wedlug mnie przydaloby sie smielsze kontrastowanie.
Ogolnie jak na niecale 2 lata malowania, dobrze Ci idzie! Najbardziej z Twoich miniatur podoba mi sie harlekin.
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

no więc tak :)

Najlepszym modelem z galeri jest zdecydowanie Harlekin i na przykładzie tego modelu widać ze techniki ci wcale nie brakuje ;) Widac to po tym jak poradziłeś sobie z kratką i innymi wzorkami na rajtuzach ;) Całkiem udane próby NMM chociaż dużo trzeba jeszcze poćwiczyć ;) W technice tej chodzi przedewszystkim o gładkość przejść a tego jednak troche mi brakuje na pistolecie. Światło jest całkiem nieźle rozłożone ;) JEżeli chodzi o płaszcz to jest neistety za płaski. I tu wuchodzi to o czym wyżej wspomniał Rentall - zbyt delikatne cienie. Musisz zdecydowanie odważniej nakładac kolory kontrast między najjaśniejszyma najciemniejszym kolorem musi być zdecydowanie większy. I przy cieniowaniu wzbogać palete barw do 3-4 odcieni. Bo z tego co tu widze na tym płaszczu Harlekina na moje oko jest tylko blood red z czarnym :)

Jeżeli chodzi o WILKA - fajny model - prawie jak WOlverine ;) Całkiem udana próba konwersji wyłączając anatomiczne potknięcia :roll: JEżeli chodzi o pancerz to tu cieniowanie jest całkiem ok - ale myśle ze dzieje sie tak za sprawą użytego koloru bo SPACE WOLF GREY bardzo fajnei się cieniuje :) FAjny odcień skóry i obicia też niczego sobie :D Tak jak pisałem wyżej technika na PLUS ;)
To co jeszcze jest dużym plusem tej figurki to podstaawka :D

A jeżeli chodzi o tego Librariana - to jest skończony model :? ??
Bo powoduje u mnie... no własnie nie wiem jak to nazwac ;/ hmmm
Jak patrze na pancerz i przeguby między częsciami pancerza to mam wrażenie ze : dopiero miałeś zamiar pomalować pancerz i nałożyłes pierwszy podstawowy kolor a jeżli chodzi o te przeguby to wogóle jest tam sam podkład 8) Znowu problem stanowi brak odważnego cieniowania. Jest pare elementów w tym modelu bardzo udanych jak twarz czy te zielone rurki, ale są też takie których wogole nie rozumiem ;)
Na twoim miejscu podmalowałbym jeszcze ten model ;)

to tyle z mjej strony 8) :wink: :twisted:

D_C
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Dzieki wam bardzo :D
Bardzo dziekuje za komentarze :) to wiele dla mnie znaczy. nie myslalem ze Demon Color sie zainteresuje i tak obficie skomentuje moje prace :D jak dla mnie jestes mistrzem! :D ten Shagoot to mistrzostwo świata a Falcon z zeszłego roku to maksymalny rozpierdziel!! :D
Rental Tobie tez dzieki za uwagi, na pewno wezme je pod uwagę! :)
Dzieki jeszcze raz!
Pozdróweczki!
Camelson
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

A tu fotki moich prac :) wrzucone za radą Rentalla :)

Harlequin
ImageClick to see full-sized image

Space Wolf

WIP Drednauta

Sigvald :)

No i Libra :)

Liblarianina malowałem ponad rok temu, wtedy nie umiałem jeszcze malowac dobrze :) w sumie nadal sie ucze :)
pozdróweczki!!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

klatke wilka rzezbiles czy to czesc od jakiegos modelu? :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

To było dużo piłowania i klejenia :) klatka jest od figurki z nieznanego mi systemu. Był to taki człowiek pies :P figurka niby człowieka, ale nogi miał jak pies i mordę jak Buldog :P
Rzeźbione było futro na plecach, "pazurki" :D, i ta szmatka z tyłu i na bokach kieszonki na naboje. :)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

A gdze blood raven ???
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Re: [PL] No to ja tez sie pochwale :)

Post by Camelson »

Dawno mnie Tu nie było :)
Ale postanowiłem trochę odświeżyć swój temat :)

Oto moja ostatnia praca. Fotke robiłem sam i cały czas ucze sie robić dobre zdjęcia, nie jest to łatwe :(
Tak wiec przedstawiam tym razem taką śliczną dziewczynkę :)

Zapraszam do wyrażenia swoich ocen :) i jednoczesnie do galerii na cmon jeśli ktoś zechciałbym ocenić, lub tam skomentować :P https://www.coolminiornot.com/artist/camelson

Pozdrawiam!
przemo

Re: [PL] No to ja tez sie pochwale :)

Post by przemo »

:clap:
Naprawde mi sie podoba!
Najlepsza praca z Twojej galerii. Dokladna, spojna, fajne kolorki, ciekawa podstawka; obdrapania, krew, zielone wycieki.

Cos mi tylko nie do konca leza te zadrapania na skorze, jakos chyba nie naturalnie.

Ale ogolnie super pracka, gratki.
Post Reply