Cień dostanie jeszcze więcej cienia i przebarwień z całą pewnością, szczególnie u góry przy tym kołnierzu.
'eM
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Taki był plan... ale zostało mi 5 dni, więc pewnie tak sobie tylko pędzle grzeje przed wymianową figsą;]
'eM
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
razi mnie brak gladkosci odlewu
- szczegolnie w tych cieniach widac wszystko ale mam nadzieje ze kolejne warstwy ciemniejszych kolorow wszystko przykryja
PS 5 dni to kupa czasu jesli sie to poswieci stricte na malowanie
- czyli 60h "speed paintingu" 
PS 5 dni to kupa czasu jesli sie to poswieci stricte na malowanie
Ta mnie tez razi, ale modele tej firmy są malusie, a tutaj masz próbkę tego jak wygladaly modele przed jakakolwiek obrobka:dead wrote:razi mnie brak gladkosci odlewu- szczegolnie w tych cieniach widac wszystko ale mam nadzieje ze kolejne warstwy ciemniejszych kolorow wszystko przykryja
Click to see full-sized imageZdjęcie jest od przodu tylko, ale tył płaszcza tego pana wyglądał jak przód sukienki tej panny w środku... Zrobiłam co mogłam.
Przerabiałam już ten temat w wątku o konkursie idealnym: ja mam życie poza figurkami... Może to zabrzmieć dziwnie na tym forum, ale to jest moje poboczne hobby, więc pięć dni to dla mnie za mało na pomalowanie figurki na konkursowy poziom.dead wrote:PS 5 dni to kupa czasu jesli sie to poswieci stricte na malowanie- czyli 60h "speed paintingu"
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
to takie troche ironiczne bylo ze to kupa czasu
... nawet mi sie szczerze nie chce juz malowac poniekad mimo iz to moj zarobek na sekunde obecna 
No a co do odlewow to fakt - na usta mi sie cisnie jedynie wyprobowanie liquid greena od GW na praktycznie wiekszosci plaszcza ;/ - paranoja niestety no ale co zrobisz (dlatego lubie plastiki i zywice).
No a co do odlewow to fakt - na usta mi sie cisnie jedynie wyprobowanie liquid greena od GW na praktycznie wiekszosci plaszcza ;/ - paranoja niestety no ale co zrobisz (dlatego lubie plastiki i zywice).
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

e tamMarta wrote:Przerabiałam już ten temat w wątku o konkursie idealnym: ja mam życie poza figurkami... Może to zabrzmieć dziwnie na tym forum, ale to jest moje poboczne hobby(...)dead wrote:PS 5 dni to kupa czasu jesli sie to poswieci stricte na malowanie- czyli 60h "speed paintingu"
Wszystkie trzy figsy z ostatniego zdjecia byly:
- szlifowane
- polerowane
- gladzone mr surfacerem
- polerowane
- gladzone po raz kolejny
- polerowane
i tak w kolo macieju....
(Edit: a w niektore faldy ciezko sie bylo dostac)
Moim zdaniem zrobilam co sie dalo w tym temacie, teraz reszte baboli sprobuje ukryc malowaniem.
'eM
- szlifowane
- polerowane
- gladzone mr surfacerem
- polerowane
- gladzone po raz kolejny
- polerowane
i tak w kolo macieju....
(Edit: a w niektore faldy ciezko sie bylo dostac)
Moim zdaniem zrobilam co sie dalo w tym temacie, teraz reszte baboli sprobuje ukryc malowaniem.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
No i w sumie tyle chyba też mam do powiedzenia. Bardzo ładny odcień wyszedłNameless wrote:sliczniutko, gladziutko, ale chyba cien bym poglebil
Powierzchnia faktycznie nie była zbyt równa, więc i tak dobrze wyszło wygładzanie.
A co tam dalej z tym robisz? To będzie brąz, beżowy, czy pójdziesz bardziej w żółty?