[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
przemosz.

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by przemosz. »

YO!
Moja faworytka jest dziewczynka!Swietny klimacik.Poglebil bym cienie na skorze az do czerni(filetu/granatu?) i rozswietlil do bieli fragmenty na ktore pada swiatlo co poglebiloby IMO klimat !
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Heh, wygląda na to, że ta dziewczynka wyręczyła kogoś i ucięła mu drzemkę... ;) Świetna jest! Bardzo ładne malowanie, mina jest naprawdę łobuzerska i cwaniacka (niach-niach, ciach-ciach...) :lol: Całość utrzymana w jednej, spójnej tonacji, dobre rozjaśnienia, dbałość o szczegóły... No po prostu udana figurka, słodycze w koszyczku świetnie ożywiają model. Krew jest bardzo dobra. Jeśli podłoga miała być marmurem, to trochę mi raczej jakieś fale przypomina (za duża moim zdaniem regularność tych linii, tak myślę, ale to szczegół...), ale próba niezła! Poza tym proponuję lakier błyszczący na to położyć, nada głębi i połysku, no a marmur w sumie jest błyszczący przeważnie... ;)

A szczury mi się również podobają. Miejscami tylko dodałbym więcej cieni i rozjaśnień, ale nie na całych długościach fałd... Poza tym kolorystyka ziemista, a takową lubię, więc wyglądają dobrze. Nie pasują mi tylko niebieskie elementy u gryzonia z gongiem i u tego sztandarowego.

No i dobre zdjęcia.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Gazza

Post by Gazza »

Szczurki są fachowe. Podtrzymam opinię Kacpero o większych kontrastach i tu i ówdzie konturach, ale i tak jest świetnie!

Dziewczynka to już majstersztyk, tylko za radą Sławola polakieruj może ten marmur, a będzie cacy!

Wydaje mi się również, że zbyt intensywne światło nieco "wyprało" cienie i soczystość barw na wszystkich modelach.

Pozdrawiam!
Cold "Strobe Light Network"
Marta

Post by Marta »

Ciesze sie, ze sie ludki podobaja i dzieki za uwagi:D
Kontrast jest tym o co aktualnie walcze dosyc usilnie. Wydaje mi sie, ze z figsy na figse idzie mi ta walka troszke lepiej, ale moze tylko mi sie wydaje... :twisted: W kazdym razie mam ciagle na uwadze wyciaganie wiekszych kontrastow.

Jesli chodzi o fotki i wyprane kolory to szczerze mowiac nie mam pojecia co powiedziec, bo nie wiem jak wygladaja te foty na waszych moniakach. Staralam sie zeby kolory i kontrast byly w miare wierne temu co moge widziec w naturze, jednak moj ograniczony skill i warunki ktorymi dysponuje raczej nie wymiataja, wiec i foty tez nie sa jakies oszalamiajace. Staram sie tylko robic je wszystkie w takich samych warunkach.

Szczurkow duzo wiecej nie bedzie. O ile w ogole sie pojawia, to nie w najblizszym czasie. Traktuje je glownie jako poligon treningowo-doswiadczalny:D Chociaz pewnie z jeden czy dwa co ciekawsze modele postaram sie pomalowac jakos przyzwoiciej.

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Perdita - Ortega Gunslinger malowana dla Szczurka w ramach III CofC ME.

ImageClick to see full-sized image
zdjecie zrobione przez Szczurka

foty moje

Na moim monitorze wydaje mi sie, ze fotki na czarnym tle sa nieco blizsze prawdzie (przez to ze troche chlodniejsze) ale klocic sie nie bede, bo nie moge sobie porownac z oryginalem.

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
dead

Post by dead »

niezla laseczka :D mi tam sie bardzo podoba ... szkoda ze twarzy nie moge zobaczyc
Gildor

Post by Gildor »

Petarda! Najs czik
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Dobra, wydaje mi się, że to twoja najlepsza praca. Świetna robota na włosach i bardzo wiarygodne jeansy.
Skóra może nieco chropowata, ale dla mnie figurka miodna!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

tak wlasciwie to tylko brzuch mi sie nie podoba :) ale reszta jest fajna (wydaje mi sie ze to wina zdjecia) - piersi ladnie rozjasnione tam gdzie trzeba ;) no i wlosy bardzo efektowny - cos w stylu mangi :D jesli idzie o rozjasnienia. I zgodze sie z Mahoniem - najlepsza Twoja praca :D
Lemartes

Post by Lemartes »

:clap: podoba mi sie!technicznie bardzo fajna!
Image
Post Reply