[PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [15.03.13 BSB ]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

elf z lampa solna :lol: :lol:
punkt dla ciebie!

a mino drwin i zgnilych pomidorow rzucanych pod adresem fizykow, to byly bardzo trafne uwagi!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

mahon wrote:elf z lampa solna :lol: :lol:
punkt dla ciebie!

a mino drwin i zgnilych pomidorow rzucanych pod adresem fizykow, to byly bardzo trafne uwagi!
tez tak sadze ;)
@Marek: dzieki za wyklad na temat rozkladu swiatla ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Marek

Post by Marek »

Zawsze do uslug.
Galharen

Post by Galharen »

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by Slawol »

A ja mysle, ze przydalaby sie fotka na ciemnym tle, zeby zaprezentowac efekt swiecenia laski i rozjasnienia na kolumnie :mrgreen: Poza tym laska wyglada teraz bardzo zimowo, a blask na kolumnie jeszcze tylko poteguje ten efekt. Nie wiem, czy tak mialo byc, ale troche mi to nie gra z reszta modelu, wczesniej bylo lepiej jakos, sam nie wiem... Sam slup wyglada, jakby ktos w niego rzucil sniezka albo sprayem pomalowal ;) Tak mi sie kojarzy. Fotka na ciemnym tle, koniczenie :)

Mi tam sie podoba, juz w sumie wszystko napisalem, wiec nie ma, co dodawac za wiele. Jedynie moze to, ze znow dales duza podstawke, tak jak pod tamtego elfa :) Ale ogolnie calosc i tak mi sie podoba!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Galharen

Post by Galharen »

Fotka na ciemnym tle to moze zrobic tylko Mahon - ja nie mam takowych akcesorii. :)
Wiem, ze znowu duza podstawka, ale zostalo mi to drewienko jeszcze, wiec postanowilem go uzyc, po co ma lezej bez sensu 8)
Mi sie podoba klimat tej figurki, a przede wszystkim fajnie wyglada na polce. Dobrze jest miec w koncu jakas ozdobe, a nie jak zawsze wszystko idzie na ebay :wink:
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by Slawol »

A tam, tlo mozesz sobie wstawic nawet w PS-ie, nic trudnego ;)

Ahaaaa, wiec to ozdoba na polke... Skoro tak, to musi sie podobac, byc duza i w ogole, gosciom tez ma wpadac w oko! :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

RE: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by Ana »

Podobaly by mi sie botki, gdyby byly przykurzone na dole tak jak jest, ale u gory pasowala by mi skorka czarna - troche czystsza.
Podoba mi sie odblask na scianie.
Tkanina jest fajna, podoba mi sie od kolan w gore :D
Liscie ktore nawialo powinny byc nawiazane kolorystycznie do reszty. Tzn. IMHO przydalo by sie je zabarwic czesciowo na ten buraczany kolor peleryny.
Co jeszcze z wlasnych experymentow wiem, to dobrze zrobi calosci, jesli zagospodarujesz front podstawki. Zrob tam jakis napisik czy to po PL czy w elfickim ... wiesz zagospodaruj przestrzen.

Generalnie fajna pracka :D gratuluje.
-- Ańa

Image
Galharen

Post by Galharen »

Dzieki za komentarze. :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Szczerze sadze, ze dodanie podstawki i scenerii pomoglo tej figurce. Po prostu osadzilo ja w jakims kontekscie i pomoglo rozwinac efekt oswietlenia.

Uwazam, ze podstawka jest troche za duza na pojedynczy maly model, ale widze ze to taka tendencja - duza podstawka sceniczna, a na tym figurka troche ginie.
Ale ogolnie efekt bardzo na plus...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply