[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Slawol »

No, faktycznie, dawno nic nie bylo od Ciebie :) No to jadymy <zaciera rece>

Kharn

Model sam w sobie jest bardzo ladny, podoba mi sie jego klimat. A co do malowania... Na pewno "be" sa niebieskie wstawki, zupelnie mi nie pasuja :) Bardzo ladnie za to prezentuje sie skora i NMM, czerwien tez jest soczysta i intensywna. Dobrze tez, ze udalo Ci sie inaczej pomalowac czaszki "czaszki", a inaczej czaszki metalowe w NMM :) Dzieki temu nie zlewaja sie. Do pelni szczescia brakuje mi oczywiscie weatheringu ;) No i na podstawce kluje mnie w oczy troche trawka, za ostra jak na moj gust... ;)

Huron

Model sredni, jesli chodzi o sam odlew GW... Taki jakis... ;) Natomiast Tobie udalo sie cos z nieco wykrzesac i powiem, ze podoba mi sie bardzo malowanie, zwlaszcza twarzy! Pancerz - podobnie, jak u Kharna, to samo tyczy sie NMM (lewa noga to po prostu szal, czern ze zlotem, swietny, stonowane kolory), ale z jednym wyjatkiem. O ile w wiekszosci przypadkow wychodzi Ci to naprawde porzadnie, o tyle tutaj w przypadku kolczugi stwierdzam, ze jest po prostu... szara... No, wyglada na szara, nie na metalowa, moze brakuje blikow, a za duzo "midtones" ;) Zielone wstawki tutaj sa OK, trawka znow mnie drazni, a ten zwierzaczek ma malo zycia w sobie, a widac, ze do przyjemniaczkow nie nalezy :) Glebszie cienie i jasniejsze miesnie/sciegna i bylby lepszy, ale i tak jest OK.

Milo, ze znow cos od Ciebie sie pojawilo :D

Figurki sa bardzo ladne, mnie tam sie podobaja ogolnie :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Demi_morgana »

dla mnie bomba - blooooooood for the bloooooood goooooooooood!!! :metal:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Fajniutko Ci wysz??y. Na zywo wprawdzie nic mi nie przeszkadzalo, ale na fotkach zwroci??am uwagi na dwie rzeczy:

Brakuje mi podkreslenia krawedzi na czerwonych elementach i cos mi ten niebieski kolor nie pasuje ...

Ale slicznie wyszla ci skora w obu modelach, ... w ogole cala reszta mi sie podoba i to bardzo.
-- Ańa

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

fajnusie pop-khornowe :)
do uwag juz wymienionych dodam zbyt duze podobienstwo miedzy zlotym NMM a czaszkami zwisajacymi tu i owdzie.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no niebieski jest "taki se" i czerwieni przydfalyby sie ostrzejsze krawedzie
za to sloto wyszlo bardzo dobrze (zwlaszcza w zestawieniu z czernia na nodze Hurona), podobnie jak skora na stworku.

w ogole myslalem ze Huron to denny model a tymczasem z niego dalo sie cos zrobic!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Demi_morgana »

mahon wrote:w ogole myslalem ze Huron to denny model a tymczasem z niego dalo sie cos zrobic!
zgadzam sie w 100% :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
IRKUCK

RE: Re: RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by IRKUCK »

hmm zestawienie niebieskiego jest takie poniewaz wzorowalem sie na orginalnym malowaniu GW, ale jakos ten niebieski i tak mogl mi lepiej wyjsc :)
z tym czerwonym bede jeszcze musial troche pokombinowac zeby robic wyrazniejsze krawedzie :)
dzieki za komentarze :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Rentall

RE: Re: RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Rentall »

tyl hurona wyglada mi jakby byl jeszcze wipem, chyba troche go odpusciles... przyznaj sie :whistle: :D
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Rentall fatycznie plecak jest jaki jest ale jakos mi te plecaki nie podchodza :P
Jak ktos chce poglosowac to zapraszam :
Kharn na CMON
Huron na CMON
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Eliash

Post by Eliash »

mi sie bardziej pdodoba kharn:) po 1:wydaje mi sie ze jest malowanny staranniej(moze oprocz lancuchow i tej sprezynki od broni:P, sam nie lubie tego malowac:P) ten niebieski nie jest wcale taki zly, ale moglby byc lepszy:P moze troche bardziej stonowany... nie wiem:P plecak jest calkiem fanie pocieniowany, ale chyba zapomniales o 2 malych elementach;> male polkola blisko gory plecaczka? tak mi sie wydaje ze powinny byc czerwone:Pmoge sie mylic:) pomijajÄ?c te male ***, podoba mi sie:D i skora fajna tez:D
a co do hurona;] nmm mi sie podoba:) jak napisal Slawol: czern ze zlotem--> SZAL! tak samo jak przy kharnie NMM jest b.fajny;] plecak mo??naby jescze ruszyÄ?:) niepodoba mi sie prawa rÄ?ka.. dlon, wyglada jakby byla robiona na szybko i malo dokladnie;> ale ogolnie wyglÄ?da spoko:)
Post Reply