Oj dawno, dawno nic nie wrzucałem...
No to coś nowego ode mnie. Wrzucam fotki Championa/Sorcerera z konkursu w Lublinie. Ten typek jest dowódcą 10 osobowego oddziału Thousand Sons'ów, których robię na zlecenie.
Załączam zdjęcia WIP 2 marynarzy z oddziału. Całość będzie gotowa do połowy grudnia, teraz niestety wyjeżdżam na tydzień do Kanady, więc muszę zrobić sobię przerwę
Czekam na wasze opinie!
Salut!
[rimg]https://img41.imageshack.us/img41/7600/51278790.jpg[/rimg]
Uploaded with ImageShack.us
[rimg]https://img109.imageshack.us/img109/7457/1copyex.jpg[/rimg]
[rimg]https://img261.imageshack.us/img261/5427/forum1b.jpg[/rimg]
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
- The Better Choice
Re: [PL] Galeria Bohuna
o, tym razem z tylu tez pomalowales
chyba nie tak blaskomiotny tez sorcerer, w porownaniu z poprzednimi pracami. jakby mniej gladki (np. prawa noga z tylu), metaliki jakby mniej staranne.
ale i tak trzymasz poziom nieosiagalny dla wiekszosci
chyba nie tak blaskomiotny tez sorcerer, w porownaniu z poprzednimi pracami. jakby mniej gladki (np. prawa noga z tylu), metaliki jakby mniej staranne.
ale i tak trzymasz poziom nieosiagalny dla wiekszosci
Świetne są te punktowe rozjaśnienia na zbroi... od samego oglądania twoich prac można dużo się nauczyć!
Prace oczywiście trzymają swój boski poziom
Prace oczywiście trzymają swój boski poziom
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Ładne by były jak byś....
A tak na poważnie W twoich pracach podobał mi się zawsze kontrast.
W tych konkretnie, zbroja jest najlepsza(wygląda to tak jak by w otoczeniu było wiele punktowych światełek), szata przy wodzu/magu bardzo fajna, złota facjata jednego z załogantów jest niezrównanie dobra, maksimum respektu za ten element.
Nie podchodzi mi jedynie plecak w kolorach odsaturowanego fioletu, ale to chyba preferencje indywidualne.
Chętnie bym kiedyś zobaczył live, jak malujesz złoto(może dałbyś się namówić na mały pokaz na następnym Husarze ).
Nie chodzi mi o same kontrasty, ale o to co wkładasz w midtony, bo widzę, że sporo tam się dzieje od czerwieni przez fiolet/pomarańcz na zielonym kończąc.
No i znając ciebie i poprzednie tutki, to pewnie robiłeś jakieś niestworzone mieszanki z pigmentami
Te ostatnie to są metaliki plus akryle matowe czy czysty NMM ?
Bardzo fajne "żołnierzyki" no i mały odpoczynek od czerwieni.
A tak na poważnie W twoich pracach podobał mi się zawsze kontrast.
W tych konkretnie, zbroja jest najlepsza(wygląda to tak jak by w otoczeniu było wiele punktowych światełek), szata przy wodzu/magu bardzo fajna, złota facjata jednego z załogantów jest niezrównanie dobra, maksimum respektu za ten element.
Nie podchodzi mi jedynie plecak w kolorach odsaturowanego fioletu, ale to chyba preferencje indywidualne.
Chętnie bym kiedyś zobaczył live, jak malujesz złoto(może dałbyś się namówić na mały pokaz na następnym Husarze ).
Nie chodzi mi o same kontrasty, ale o to co wkładasz w midtony, bo widzę, że sporo tam się dzieje od czerwieni przez fiolet/pomarańcz na zielonym kończąc.
No i znając ciebie i poprzednie tutki, to pewnie robiłeś jakieś niestworzone mieszanki z pigmentami
Te ostatnie to są metaliki plus akryle matowe czy czysty NMM ?
Bardzo fajne "żołnierzyki" no i mały odpoczynek od czerwieni.
Fachowe na maxa:) Nie mam sie nawet do czego przyczepic.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
To co się dzieje na pancerzach tych gości i na złotej masce jest NIESAMOWITE!!! Powinienem już się przyzwyczaić ale za każdym razem jak dajesz jakąś nową pracę to jestem w szoku. Gratulacje!
Oj tam, oj tam a tak serio to na prawde profeska jak zawsze.Nameless wrote: ale i tak trzymasz poziom nieosiagalny dla wiekszosci
W rzeczywistości ten sorcerer jest jeszcze lepszy niz na fotkach chociaz jak na prace bohuna to jest ZAJEBIASZCZY a nie PRZEZAJEBIASZCZY
Rozjasnienia na złotym sa na prawde niesamowite, ale i odcien niebieskiego jest super. Bogusz jakie to farby co?
Pozdrówki!
Podobają mi się i to bardzo. Ale chyba innej opinii się nie spodziewałeś?
Twoim znakiem rozpoznawczym stają się te wielopunktowe światła i rozjaśnienia. No, są jeszcze "kreski"/uszkodzenia - też takie typowe dla ciebie i raczej nie widywane u innych...
Pewnie że nie jest to może taki wypas jak twoje duże modele, ale i tak robi wrażenie, a fotka zbiorowa pewnie wprawi ludzi w osłupienie.
Czy tobie można jeszcze powiedzieć coś krytycznego? Pewnie tak - może to że choć ten ostatni (magus?) wydaje się najlepszy, to jakby brak mu
No i rzecz, która mnie zawsze rozwala - puste pergaminy. Chyba że to święty papier toaletow owinięty wokół uda.
Najlepszy element? Młotek - i im wyżej tym lepiej!
Fotki mają chyba trochę przepalone biele - bo aż świecą. A osiągnięcie aż takiej bieli to dla mnie nadal sekret...
Twoim znakiem rozpoznawczym stają się te wielopunktowe światła i rozjaśnienia. No, są jeszcze "kreski"/uszkodzenia - też takie typowe dla ciebie i raczej nie widywane u innych...
Pewnie że nie jest to może taki wypas jak twoje duże modele, ale i tak robi wrażenie, a fotka zbiorowa pewnie wprawi ludzi w osłupienie.
Czy tobie można jeszcze powiedzieć coś krytycznego? Pewnie tak - może to że choć ten ostatni (magus?) wydaje się najlepszy, to jakby brak mu
No i rzecz, która mnie zawsze rozwala - puste pergaminy. Chyba że to święty papier toaletow owinięty wokół uda.
Najlepszy element? Młotek - i im wyżej tym lepiej!
Fotki mają chyba trochę przepalone biele - bo aż świecą. A osiągnięcie aż takiej bieli to dla mnie nadal sekret...
DOKŁADNIE!! taka biel to sekret i ja ciągle staram sie go poznać i odważyć rozjaśnić do bieli Bohun będę sie do Ciebie uśmiechał o pomoc
Bardzo się cieszę, że wam się podobają Też się nie mogę doczekać, żeby zrobić zdjęcie grupowe wszystkim modelom
Co do farb jakich używałem:
1.) Niebieski
baza: Enchanted Blue
cienie: baza + Regal Blue + Lich Purple, a następnie do tego dodałem trochę Blue Ink i Black Ink (Andrea Inks)
rozjaśnienia: baza + Ice Blue + Beige (Vallejo), następnie Moldy Skin (Reaper MS) i Skull White
glaze'y: tytaj bawiłem się przede wszystkim, z jednej strony: baza + Pale Lichen (Reaper MS) + Hawk Turquise + Scaly Green, a zdrugiej: baza + Warlock Purple + Lich Purple
Następnie dodałem battle damage i 'wyciągnąłem' rozjaśnienia.
Co do rozjaśnień, to cały sekret polega na bardzo gładkich przejściach pomiędzy kolorami bazowymi do kolejnych etapów rozjaśnień. Przy punktowym rozjaśnieniu stworzyłem taką rozmytą plamę o jasności gdzieś o dwa tony ciemniejszej od czystej bieli, następnie korzystając z glaze'ów, dodałem w samym środku tej plamy plamkę (prawie) czystej bieli.
2.) Złoty
baza: Bestial Brown + Hawk Turquise
cienie: baza + Scorched Brown + Lich Purple + Scaly Green i dodatkowo domieszałem trochę Brown i Black Ink w najgłębszych cieniach
rozjaśnienia: baza + Snakebite Leather + Ice Blue, i następnie + Beige i Moldy Skin + White
glaze'y: znowu podzieliłem na ciepłe: baza + Vermin Brown + Dark Flesh + Warlock Purple i zimne: baza + Hawk Turquise + Ice BLue + Pale Lichen. Na koniec jako ostateczne dodałem żółte: Golden Yellow + Yellow Ink (P3)
No i jeszcze battle damage i rozjaśnienia
Czyli to czysty NMM, nie mający nic wspólnego z metalikami
Co do farb jakich używałem:
1.) Niebieski
baza: Enchanted Blue
cienie: baza + Regal Blue + Lich Purple, a następnie do tego dodałem trochę Blue Ink i Black Ink (Andrea Inks)
rozjaśnienia: baza + Ice Blue + Beige (Vallejo), następnie Moldy Skin (Reaper MS) i Skull White
glaze'y: tytaj bawiłem się przede wszystkim, z jednej strony: baza + Pale Lichen (Reaper MS) + Hawk Turquise + Scaly Green, a zdrugiej: baza + Warlock Purple + Lich Purple
Następnie dodałem battle damage i 'wyciągnąłem' rozjaśnienia.
Co do rozjaśnień, to cały sekret polega na bardzo gładkich przejściach pomiędzy kolorami bazowymi do kolejnych etapów rozjaśnień. Przy punktowym rozjaśnieniu stworzyłem taką rozmytą plamę o jasności gdzieś o dwa tony ciemniejszej od czystej bieli, następnie korzystając z glaze'ów, dodałem w samym środku tej plamy plamkę (prawie) czystej bieli.
2.) Złoty
baza: Bestial Brown + Hawk Turquise
cienie: baza + Scorched Brown + Lich Purple + Scaly Green i dodatkowo domieszałem trochę Brown i Black Ink w najgłębszych cieniach
rozjaśnienia: baza + Snakebite Leather + Ice Blue, i następnie + Beige i Moldy Skin + White
glaze'y: znowu podzieliłem na ciepłe: baza + Vermin Brown + Dark Flesh + Warlock Purple i zimne: baza + Hawk Turquise + Ice BLue + Pale Lichen. Na koniec jako ostateczne dodałem żółte: Golden Yellow + Yellow Ink (P3)
No i jeszcze battle damage i rozjaśnienia
Czyli to czysty NMM, nie mający nic wspólnego z metalikami