[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Bohun

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Bohun »

Oj dawno, dawno nic nie wrzucałem... :roll:

No to coś nowego ode mnie. Wrzucam fotki Championa/Sorcerera z konkursu w Lublinie. Ten typek jest dowódcą 10 osobowego oddziału Thousand Sons'ów, których robię na zlecenie.

Załączam zdjęcia WIP 2 marynarzy z oddziału. Całość będzie gotowa do połowy grudnia, teraz niestety wyjeżdżam na tydzień do Kanady, więc muszę zrobić sobię przerwę :D

Czekam na wasze opinie!

Salut!

[rimg]https://img41.imageshack.us/img41/7600/51278790.jpg[/rimg]

Uploaded with ImageShack.us
[rimg]https://img109.imageshack.us/img109/7457/1copyex.jpg[/rimg]

[rimg]https://img261.imageshack.us/img261/5427/forum1b.jpg[/rimg]

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

o, tym razem z tylu tez pomalowales ;)
chyba nie tak blaskomiotny tez sorcerer, w porownaniu z poprzednimi pracami. jakby mniej gladki (np. prawa noga z tylu), metaliki jakby mniej staranne.
ale i tak trzymasz poziom nieosiagalny dla wiekszosci :)
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Świetne są te punktowe rozjaśnienia na zbroi... od samego oglądania twoich prac można dużo się nauczyć!
Prace oczywiście trzymają swój boski poziom :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Ładne by były jak byś....

A tak na poważnie ;) W twoich pracach podobał mi się zawsze kontrast.
W tych konkretnie, zbroja jest najlepsza(wygląda to tak jak by w otoczeniu było wiele punktowych światełek), szata przy wodzu/magu bardzo fajna, złota facjata jednego z załogantów jest niezrównanie dobra, maksimum respektu za ten element.
Nie podchodzi mi jedynie plecak w kolorach odsaturowanego fioletu, ale to chyba preferencje indywidualne.

Chętnie bym kiedyś zobaczył live, jak malujesz złoto(może dałbyś się namówić na mały pokaz na następnym Husarze ;)).
Nie chodzi mi o same kontrasty, ale o to co wkładasz w midtony, bo widzę, że sporo tam się dzieje od czerwieni przez fiolet/pomarańcz na zielonym kończąc.
No i znając ciebie i poprzednie tutki, to pewnie robiłeś jakieś niestworzone mieszanki z pigmentami ;)
Te ostatnie to są metaliki plus akryle matowe czy czysty NMM ?

Bardzo fajne "żołnierzyki" no i mały odpoczynek od czerwieni.
Marta

Post by Marta »

Fachowe na maxa:) Nie mam sie nawet do czego przyczepic.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
loler

Post by loler »

To co się dzieje na pancerzach tych gości i na złotej masce jest NIESAMOWITE!!! Powinienem już się przyzwyczaić ale za każdym razem jak dajesz jakąś nową pracę to jestem w szoku. Gratulacje!
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Nameless wrote: ale i tak trzymasz poziom nieosiagalny dla wiekszosci :)
Oj tam, oj tam :P a tak serio to na prawde profeska jak zawsze.
W rzeczywistości ten sorcerer jest jeszcze lepszy niz na fotkach :) chociaz jak na prace bohuna to jest ZAJEBIASZCZY a nie PRZEZAJEBIASZCZY :P

Rozjasnienia na złotym sa na prawde niesamowite, ale i odcien niebieskiego jest super. Bogusz jakie to farby co? :D

Pozdrówki!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Podobają mi się i to bardzo. Ale chyba innej opinii się nie spodziewałeś?

Twoim znakiem rozpoznawczym stają się te wielopunktowe światła i rozjaśnienia. No, są jeszcze "kreski"/uszkodzenia - też takie typowe dla ciebie i raczej nie widywane u innych...
Pewnie że nie jest to może taki wypas jak twoje duże modele, ale i tak robi wrażenie, a fotka zbiorowa pewnie wprawi ludzi w osłupienie.

Czy tobie można jeszcze powiedzieć coś krytycznego? Pewnie tak - może to że choć ten ostatni (magus?) wydaje się najlepszy, to jakby brak mu
No i rzecz, która mnie zawsze rozwala - puste pergaminy. Chyba że to święty papier toaletow owinięty wokół uda. ;)

Najlepszy element? Młotek - i im wyżej tym lepiej!

Fotki mają chyba trochę przepalone biele - bo aż świecą. A osiągnięcie aż takiej bieli to dla mnie nadal sekret...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

DOKŁADNIE!! taka biel to sekret i ja ciągle staram sie go poznać i odważyć rozjaśnić do bieli :) Bohun będę sie do Ciebie uśmiechał o pomoc ;)
Bohun

Post by Bohun »

Bardzo się cieszę, że wam się podobają :D Też się nie mogę doczekać, żeby zrobić zdjęcie grupowe wszystkim modelom :)

Co do farb jakich używałem:

1.) Niebieski
baza: Enchanted Blue
cienie: baza + Regal Blue + Lich Purple, a następnie do tego dodałem trochę Blue Ink i Black Ink (Andrea Inks)
rozjaśnienia: baza + Ice Blue + Beige (Vallejo), następnie Moldy Skin (Reaper MS) i Skull White
glaze'y: tytaj bawiłem się przede wszystkim, z jednej strony: baza + Pale Lichen (Reaper MS) + Hawk Turquise + Scaly Green, a zdrugiej: baza + Warlock Purple + Lich Purple
Następnie dodałem battle damage i 'wyciągnąłem' rozjaśnienia.

Co do rozjaśnień, to cały sekret polega na bardzo gładkich przejściach pomiędzy kolorami bazowymi do kolejnych etapów rozjaśnień. Przy punktowym rozjaśnieniu stworzyłem taką rozmytą plamę o jasności gdzieś o dwa tony ciemniejszej od czystej bieli, następnie korzystając z glaze'ów, dodałem w samym środku tej plamy plamkę (prawie) czystej bieli.

2.) Złoty
baza: Bestial Brown + Hawk Turquise
cienie: baza + Scorched Brown + Lich Purple + Scaly Green i dodatkowo domieszałem trochę Brown i Black Ink w najgłębszych cieniach
rozjaśnienia: baza + Snakebite Leather + Ice Blue, i następnie + Beige i Moldy Skin + White
glaze'y: znowu podzieliłem na ciepłe: baza + Vermin Brown + Dark Flesh + Warlock Purple i zimne: baza + Hawk Turquise + Ice BLue + Pale Lichen. Na koniec jako ostateczne dodałem żółte: Golden Yellow + Yellow Ink (P3)
No i jeszcze battle damage i rozjaśnienia

Czyli to czysty NMM, nie mający nic wspólnego z metalikami :)
Post Reply