Bardzo się cieszę, że wam się podobają

Też się nie mogę doczekać, żeby zrobić zdjęcie grupowe wszystkim modelom
Co do farb jakich używałem:
1.) Niebieski
baza: Enchanted Blue
cienie: baza + Regal Blue + Lich Purple, a następnie do tego dodałem trochę Blue Ink i Black Ink (Andrea Inks)
rozjaśnienia: baza + Ice Blue + Beige (Vallejo), następnie Moldy Skin (Reaper MS) i Skull White
glaze'y: tytaj bawiłem się przede wszystkim, z jednej strony: baza + Pale Lichen (Reaper MS) + Hawk Turquise + Scaly Green, a zdrugiej: baza + Warlock Purple + Lich Purple
Następnie dodałem battle damage i 'wyciągnąłem' rozjaśnienia.
Co do rozjaśnień, to cały sekret polega na bardzo gładkich przejściach pomiędzy kolorami bazowymi do kolejnych etapów rozjaśnień. Przy punktowym rozjaśnieniu stworzyłem taką rozmytą plamę o jasności gdzieś o dwa tony ciemniejszej od czystej bieli, następnie korzystając z glaze'ów, dodałem w samym środku tej plamy plamkę (prawie) czystej bieli.
2.) Złoty
baza: Bestial Brown + Hawk Turquise
cienie: baza + Scorched Brown + Lich Purple + Scaly Green i dodatkowo domieszałem trochę Brown i Black Ink w najgłębszych cieniach
rozjaśnienia: baza + Snakebite Leather + Ice Blue, i następnie + Beige i Moldy Skin + White
glaze'y: znowu podzieliłem na ciepłe: baza + Vermin Brown + Dark Flesh + Warlock Purple i zimne: baza + Hawk Turquise + Ice BLue + Pale Lichen. Na koniec jako ostateczne dodałem żółte: Golden Yellow + Yellow Ink (P3)
No i jeszcze battle damage i rozjaśnienia
Czyli to czysty NMM, nie mający nic wspólnego z metalikami