[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Kotlet_Schabowy
Zgadzam sie z Przemasem w zupelnosci. Czarnego podkladu uzywam zwykle, gdyz uzywam bardzo duzo warstw rozjasniajacych. Bialego podkladu uzylem ostatnio chocby na cheerleaderce, ale wkurza mnie scieranie sie farby z bialego podkladu. A zenithal jest ciekawy, uzylem go na moim nieskonczonym jeszcze Rune Guardianie.
Kwestia upodoban i umiejetnosci, choc na pewno perspektywy poszerzyly by sie, gdyby ktos pokazal JAK wykorzystac np. bialy podklad
@Illusion - next time we will meet I`m gona look at your hands while you will be painting on white undercoat
Maybe I will change my mind 
Kwestia upodoban i umiejetnosci, choc na pewno perspektywy poszerzyly by sie, gdyby ktos pokazal JAK wykorzystac np. bialy podklad
@Illusion - next time we will meet I`m gona look at your hands while you will be painting on white undercoat
ja bardzo dużo malowałem na czarnym, malowałem na zenitalnym ale z niego jakoś zrezygnowałem (rozkład świateł i cieni mi się i tak szybko zamalowywał, a potem pozostawał niejednolity podkład - choć dawałwstępne wyobrażenie co i jak), obecnie maluję albo na szarym albo na białym i chyba mi tak wygodniej.
ale oczywistą racją jest to co napisaliście na końcu - to kwestia osobistych preferencji malarza...
ale oczywistą racją jest to co napisaliście na końcu - to kwestia osobistych preferencji malarza...
-
illusionrip
- Sonny Crockett
i have never said it's impossible, i just say it's illogic (mister spoke)
what is light: a spectral frequencies wave
what is a color: it's an object for exemple who catch all the light frequencies and reject the frequencie we see
so for white color: all the frequencie of the wave spectre are reject and it didn't absorb anything or if you prefer it's the more desaturated of all the known color
so for black the inverse: it catch all the fequencies of the spectrum or it's the more saturate tone of all known color
when you 're working with glaze (in transparency) the base coat modify the way you eye see the color, on white it restitue all the color you applied, in black it kept 99% of the color you applied (because of his frequencie catchness or high degree saturation)...
so you will past ten times more to give the same effect....you could do a darker effect mini on a white coat, it's easier...
or you have to apply bigger layer on black (and mask details)...
for exemple when you're working with glazing, you need 3 layer of paint to get a quite uniform base for painting (the melt is 80 water -20 paint)
try with the black, how many layers should you use to get the same effect on black basecoat
it's just physical...
what is light: a spectral frequencies wave
what is a color: it's an object for exemple who catch all the light frequencies and reject the frequencie we see
so for white color: all the frequencie of the wave spectre are reject and it didn't absorb anything or if you prefer it's the more desaturated of all the known color
so for black the inverse: it catch all the fequencies of the spectrum or it's the more saturate tone of all known color
when you 're working with glaze (in transparency) the base coat modify the way you eye see the color, on white it restitue all the color you applied, in black it kept 99% of the color you applied (because of his frequencie catchness or high degree saturation)...
so you will past ten times more to give the same effect....you could do a darker effect mini on a white coat, it's easier...
or you have to apply bigger layer on black (and mask details)...
for exemple when you're working with glazing, you need 3 layer of paint to get a quite uniform base for painting (the melt is 80 water -20 paint)
try with the black, how many layers should you use to get the same effect on black basecoat
it's just physical...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

@Szary:
Illusionrip zna język polski więc proszę nie wprowadzaj większego zamętu językowego
Z powodu braku wiary we własne umiejętności pisarskie Illusionrip ma tymczasową akceptację na pisanie po ang. na PL forum.
Illusion - next time we will meet I`m gona look at your hands while you will be painting on white undercoat Wink Maybe I will change my mind Smile
Illusionrip zna język polski więc proszę nie wprowadzaj większego zamętu językowego
-
Przemas
jak wiec widzisz duzo zalezy od ulubionych technik ktore sie stosujeillusionrip wrote: when you 're working with glaze
zapewniam cie ze nie - w duzym skrocie przedstawilem plusy i minusy obu podkladow. uzywanie czarnego to nie blad jak piszesz, ale swiadomy wybor. mi np. na bialym maluje sie potwornie zle i unikam go jak moge, zostawiajac go jedynie na modele na ktorych domiuja "trudne" kolory. jeden i drugi ma swoje zastosowanieillusionrip wrote:i have never said it's impossible, i just say it's illogic
nie zrozum mnie zle - nie chce cie przekonac do malowania na czarnym (jak widac bialy ci sluzy
Planowałem, zeby poszlo gladko i szybko... I znowu mi nie wyszlo
Komiksowania ciąg dalszy...
Click to see full-sized image
Przepraszam za slabe foty... jest zbyt pozno, by mi sie chcialo cokolwiek poprawiac...
Click to see full-sized imagePrzepraszam za slabe foty... jest zbyt pozno, by mi sie chcialo cokolwiek poprawiac...