[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
quidamcorvus
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
tiaaamahon wrote:ale z tymi podstawkami to się zdrowo rozkręciłaś!
tylko teraz wypadaloby pomalowac do nich jakis model;p
Markiz musze przyznac ze bardzo mnie rozczarowal, bo okazal sie pokryty 'siateczka' drobnych lini i nierownosci, ktore wylazly dopiero po zapodkladowaniu. Na szczescie uzywam surfacera, wiec moglam to spokojnie spilowac, ale i tak niesmak pozostal spory. No i bede musiala raz jeszcze myc aero z surfacera;/
Mam szczęście, że nie robie recenzji modeli, bo temu panu dużo punktów by już nie zostało;p
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
aż żałuję, że nie robisz recenzji.... pozytywy to każdy chętnie pisze, ale ty byś zdrowo kopała biednych producentów 
No ogolnie Smart Max nie jest moim ulubionym producentem...
Chociaż może to kwestia materiału a nie firmy? Z żywicą sie nie lubimy strasznie.
chociaż np taka Seraphine jest niemal bez wad, nowe kawałki Pana również.
ale za to Isabela czy Grace już też nie wymiatają.
Hehe;p wlasnie zmontowałam wstępnie podstawkę pod orka, na Hussara;p Miał być na GD, ale sie nie wyrobie, więc bedzie na później. I będę go mogła pomalować z większym luzem;p
m
Chociaż może to kwestia materiału a nie firmy? Z żywicą sie nie lubimy strasznie.
chociaż np taka Seraphine jest niemal bez wad, nowe kawałki Pana również.
ale za to Isabela czy Grace już też nie wymiatają.
Hehe;p wlasnie zmontowałam wstępnie podstawkę pod orka, na Hussara;p Miał być na GD, ale sie nie wyrobie, więc bedzie na później. I będę go mogła pomalować z większym luzem;p
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
moze powinnaś pisać te recki jednak ??
nie przejmuj sie ja tam na razie nawet nie wiem co mam ochotę na Huzzara zrobić ... nie to bym nie miał pudła z masa mtalu ...
nie przejmuj sie ja tam na razie nawet nie wiem co mam ochotę na Huzzara zrobić ... nie to bym nie miał pudła z masa mtalu ...
Ale Ty malujesz szybko, moje tempo jest zbliżone do prędkości ruchów lodowców;pMaru wrote:moze powinnaś pisać te recki jednak ??
Przynajmniej jesli chodzi o malowanie figurek, a nie robienie podstawek;p
A o recencjach pomyśle, ale to jak będę w złośliwym nastroju;p
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
To na co czekasz?Marta wrote:A o recencjach pomyśle, ale to jak będę w złośliwym nastroju;p
Fakt, z podstawkami to lecisz, jak burza.
Pajęczynka jest super, ale mam tutaj dla Ciebie kilka fotek, na których widać takie lekkie rozciągnięcie i myślę, że jak dodasz jeszcze gdzieniegdzie takie efekty, to już w ogóle będzie pełnia szczęścia.
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imagePodoba mi się też to, że udało Ci się zbudować klimat odpowiedni dla każdej części: część "piwniczna" jest zimna i chłodna, jest tam ciemno i szczury biegają, natomiast na górze jest już ciepło od świec. Myślę, że jak nam podrzucisz tutaj jakąś fotkę całości, to lepiej tę granicę będzie widać. I te cienie przy świeczkach są naprawdę rewelacyjne!
Podstawka z kolumną i amforami też zapowiada się bardzo klimatycznie. W ogóle jak projektujesz scenki, to nie są one ani przesadzone ani puste. Jakoś tak w każdym miejscu jest coś, na czym można skupić wzrok i nie ma pustej przestrzeni.
Jakieś pomysły na malowanie dzbanków, czy jak je tam nazwać?
Nie chcialabym zostac okrzyknieta pierwsza zlosnica figurkowego swiatka...Slawol wrote:To na co czekasz?Marta wrote:A o recencjach pomyśle, ale to jak będę w złośliwym nastroju;p![]()
Hehe, a to nawet nie jest wszystko co mam rozgrzebane i pokitrane po szufladach;pSlawol wrote:Fakt, z podstawkami to lecisz, jak burza.
Dzieki wielkie. Te pajeczyny jeszcze nie sa skonczone, wiec bedzie czas doklejac jakies porozciagane 'struny'.Slawol wrote:Pajęczynka jest super, ale mam tutaj dla Ciebie kilka fotek, na których widać takie lekkie rozciągnięcie i myślę, że jak dodasz jeszcze gdzieniegdzie takie efekty, to już w ogóle będzie pełnia szczęścia.
Swoja droga chce tez zrobic takie grube sznury okurzonych pajeczyn, tak jakby wiszace pod filarami (cos w desen korali, nie wiem jak to opisac;p), ale zobaczymy jak to wyjdzie.
A ja glupia mialam nadzieje, ze nie widac ze to jedna podstawka jest;pSlawol wrote: Podoba mi się też to, że udało Ci się zbudować klimat odpowiedni dla każdej części: część "piwniczna" jest zimna i chłodna, jest tam ciemno i szczury biegają, natomiast na górze jest już ciepło od świec. Myślę, że jak nam podrzucisz tutaj jakąś fotkę całości, to lepiej tę granicę będzie widać. I te cienie przy świeczkach są naprawdę rewelacyjne!
No ale skoro sie wydalo, to fota calosci:
Click to see full-sized imageSlawol wrote: Jakieś pomysły na malowanie dzbanków, czy jak je tam nazwać?
Laska jest czekoladowo-foletowa, sciany i piasek będą piaskowo-zolto-cieple (plus jakies wyblakle malunki na pozostalym na kolumnie tynku) wiec dla kontastu pewnie dzbany zielonkawe beda. Cos w ten desen:
Click to see full-sized imageNapewno nie bede robic jakichs malunkow na nich bo to przekracza moje mozliwosci w tym momencie. A i tez nie widze potrzeby takiej bo to za drobne elementy.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
Nameless
- The Better Choice

na to juz chyba za pozno...Marta wrote:Nie chcialabym zostac okrzyknieta pierwsza zlosnica figurkowego swiatka...
a podstawka... gora szersza od dolu... dziwnie to wyglada.
rozwal ja na dwie fajne podstawki, w tej chwili przekombinowalas. nie pasuja do siebie dwie czesci.
według mnie tez do siebie nie pasuja, zrob z tego 2 podstawki, bo teraz to jest potworek