[PL] a co Ana porabia?
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] a co Ana porabia?
dawno nic nie wrzucałaś, a tu łup taki model ( w sumie do tego można się przyzwyczaić
) w zasadzie ja nie widzę do czego mógłbym się przyczepić, kolorystyka, podstawka wielki plus 
A mi się taka spójność podoba. Wygląda niesamowicie,porównując do pudełkowego malowania PP to nie ten model! (wiem,że tutaj trochę konwertowany był ale mimo wszystko). Pocisk 

Konwertowany??? Ani odrobinkę.
That is superb, i particularly like the way the skin feels stretched and torn around the back. The shading of blue on his brown cloth really helps pull the model together and give it atmosphere. Great freehands
well done Ana, another awesome piece.
-
flagoon
Dowód na to, że Papa Smerf nie powinien jeść Gumijagód
Malowanie jak zwykle cudo, ale osobiście kolor niebieski do mnie nie przemawia. Ale to już kwestia gustu.
@flagoon:
Hehe jakoś musiał wskoczyć na ta skałkę
No kolorystyka nie każdemu musi przypaść do gustu, jest okropnie mało realna.
Żeby złamać ostatnią falę niebieskości, zdecydowałam się na modele pod inną kolorystykę
Tak jeszcze mała dygresja - bardzo fajna jakość odlewu mi się trafiła ... a może wszystkie ich modele są tak porządnie odlane?
Dzięki za uwagi, każda jest cenna.
Co do ostrzy i ich kolorystyki, to próbowałam najpierw zrobić je w złocie, w fiolecie i z dodatkiem bordo/purpury. Ale nie szło mi ... sama nie wiem czemu, jakoś brakowało mi pomysłu na ciekawe rozwiązanie.
Hehe jakoś musiał wskoczyć na ta skałkę
No kolorystyka nie każdemu musi przypaść do gustu, jest okropnie mało realna.
Żeby złamać ostatnią falę niebieskości, zdecydowałam się na modele pod inną kolorystykę
Tak jeszcze mała dygresja - bardzo fajna jakość odlewu mi się trafiła ... a może wszystkie ich modele są tak porządnie odlane?
Dzięki za uwagi, każda jest cenna.
Co do ostrzy i ich kolorystyki, to próbowałam najpierw zrobić je w złocie, w fiolecie i z dodatkiem bordo/purpury. Ale nie szło mi ... sama nie wiem czemu, jakoś brakowało mi pomysłu na ciekawe rozwiązanie.
Nie jest? Aha, nie znam się w takim razie ^^mahon wrote:Konwertowany??? Ani odrobinkę.
Ale i tak fajny,no

-
Theotril
Świetne praca
Jedyne co mi sie nie podoba to kolor ostrzy - ale ktos już o tym pisał i jest to raczej kwestia gustu.
Takze jeszcze raz
Jedyne co mi sie nie podoba to kolor ostrzy - ale ktos już o tym pisał i jest to raczej kwestia gustu.
Takze jeszcze raz
Rewelacja! 
Podoba mi się zwłaszcza podstawka (mokra, zimna, super wyszła!) i broń (ostrza!).
Ale skórę miałem nadzieję zobaczyć bliższą tej na grafice, chociaż miejscami...
No nic, bardzo niebiesko znów, ale model wyszedł i tak znakomicie. Jeśli miałbym się czepiać, to na pewno rogów. Dla mnie wyglądają jak kończyny mumii owinięte bandażami
Albo jak taka spękana powłoka czegoś tam z odpadającymi płatami... Widziałbym osobiście klasyczne cieniowanie rogów, gładkie lub z kreskami, do tego jakieś przełamanie innym odcieniem.
I i... I nie czepiam się już
Aha, mówiłem, że mi się podstawka podoba?
Podoba mi się zwłaszcza podstawka (mokra, zimna, super wyszła!) i broń (ostrza!).
Ale skórę miałem nadzieję zobaczyć bliższą tej na grafice, chociaż miejscami...
I i... I nie czepiam się już
Aha, mówiłem, że mi się podstawka podoba?
Zarąbiaszczy
po prostu świetny, podoba mi się wszystko, a Cmon jest jednak przerąbany, jakim cudem ten model ma średnią zaledwie 8,9?