[PL] a co Ana porabia?

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
IRKUCK

Re: [PL] a co Ana porabia?

Post by IRKUCK »

dawno nic nie wrzucałaś, a tu łup taki model ( w sumie do tego można się przyzwyczaić :P ) w zasadzie ja nie widzę do czego mógłbym się przyczepić, kolorystyka, podstawka wielki plus ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Gildor

Post by Gildor »

A mi się taka spójność podoba. Wygląda niesamowicie,porównując do pudełkowego malowania PP to nie ten model! (wiem,że tutaj trochę konwertowany był ale mimo wszystko). Pocisk :clap:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Konwertowany??? Ani odrobinkę.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

That is superb, i particularly like the way the skin feels stretched and torn around the back. The shading of blue on his brown cloth really helps pull the model together and give it atmosphere. Great freehands :D well done Ana, another awesome piece.
flagoon

Post by flagoon »

Dowód na to, że Papa Smerf nie powinien jeść Gumijagód :) Malowanie jak zwykle cudo, ale osobiście kolor niebieski do mnie nie przemawia. Ale to już kwestia gustu.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

@flagoon:
Hehe jakoś musiał wskoczyć na ta skałkę ;)

No kolorystyka nie każdemu musi przypaść do gustu, jest okropnie mało realna.

Żeby złamać ostatnią falę niebieskości, zdecydowałam się na modele pod inną kolorystykę ;)

Tak jeszcze mała dygresja - bardzo fajna jakość odlewu mi się trafiła ... a może wszystkie ich modele są tak porządnie odlane?

Dzięki za uwagi, każda jest cenna.
Co do ostrzy i ich kolorystyki, to próbowałam najpierw zrobić je w złocie, w fiolecie i z dodatkiem bordo/purpury. Ale nie szło mi ... sama nie wiem czemu, jakoś brakowało mi pomysłu na ciekawe rozwiązanie.
-- Ańa

Image
Gildor

Post by Gildor »

mahon wrote:Konwertowany??? Ani odrobinkę.
Nie jest? Aha, nie znam się w takim razie ^^
Ale i tak fajny,no :mrgreen:
Image
Theotril

Post by Theotril »

Świetne praca :clap:
Jedyne co mi sie nie podoba to kolor ostrzy - ale ktos już o tym pisał i jest to raczej kwestia gustu.
Takze jeszcze raz :clap:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Rewelacja! :clap:

Podoba mi się zwłaszcza podstawka (mokra, zimna, super wyszła!) i broń (ostrza!).

Ale skórę miałem nadzieję zobaczyć bliższą tej na grafice, chociaż miejscami... ;) No nic, bardzo niebiesko znów, ale model wyszedł i tak znakomicie. Jeśli miałbym się czepiać, to na pewno rogów. Dla mnie wyglądają jak kończyny mumii owinięte bandażami ;) Albo jak taka spękana powłoka czegoś tam z odpadającymi płatami... Widziałbym osobiście klasyczne cieniowanie rogów, gładkie lub z kreskami, do tego jakieś przełamanie innym odcieniem.

I i... I nie czepiam się już :mrgreen:

Aha, mówiłem, że mi się podstawka podoba?
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Flameon

Post by Flameon »

Zarąbiaszczy :D po prostu świetny, podoba mi się wszystko, a Cmon jest jednak przerąbany, jakim cudem ten model ma średnią zaledwie 8,9?
Post Reply