[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Theotril

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Theotril »

Bardzo aktrakcyjnie wygląda na zdjęciu, chciałbym zobaczyć jak wygląda na "żywo" .
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mogę zapewnić, że jego prace nie tracą efektowności na żywo. chyba że przez lakier ^^
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Pracka bardzo ładna, ja tylko chętnie zobaczyłbym OSL od tej zielonej buteleczki z przodu, ponieważ pomimo świetnego kontrastu, światłocienia i przejść to z przodu jest troszkę za mało kolorków ;) Naramiennik wyciąga tak mocno że to jest jakaś finezja, mógłbyś opisać jak go robiłeś, bo nawet nie wyobrażam sobie jak się do tego zabrać. O podstawce już pisałem więc się nie będę powtarzał. Życzę powodzenia w dalszych projektach!

Peace! :dance: :D
Wojto

Post by Wojto »

Figurka w aspekcie rzeźby jest brzydka ale malowanie to już klasa sama w sobie .Podobają mi się kontrasty , tasiemki może nie wyglądają naturalnie ale za to jak efektownie 8) Jak udało Ci się uzyskać tak gładkie przejścia ?

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Struna

Post by Struna »

Rzeźba słaba, ale to wina producenta, nie Ciebie :D

Co do samego malowania to jest bardzo fajne. Dobre kontrasty. Najbardziej rzuca się w oczy idealna gładkość przejść- jak Ty to robisz ?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Technikę masz super, ale kolorami za bardzo nie poszalałeś tym razem :) Z przodu widzę tylko brązy, beże i szarości, a to trochę za mało jednak. Nudą tego nie nazwę, bo efektem nadrabiasz BARDZO ograniczoną paletę barw. Ale chociaż kości mogłyby się wyróżniać.

Bardzo ładna podstawka, ale to rzadkie brązowe coś w narożniku jakoś mi nie pasuje... ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
KeraM

Post by KeraM »

Nuda nuda wszystko się zlewa...bandaże wyglądają efektownie ale za bardzo się zlewają.Figurka jest ohydna ,no ale cóż taka jest.Naramiennik jest po prostu MEGAAA! :mrgreen:
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
loler

Post by loler »

Moim zdaniem nie jest nudny, wszystko widać i się nie zlewa bo jest dobrze powyciągane i co chwilę można zaczepić wzrok na genialnym nmmie. Ta praca wymiata!!
Image
Marta

Post by Marta »

Znacznie bardziej podoba mi się z tyłu niż z przodu, bo jest więcej akcentów kolorystycznych. Z przodu wieje troszkę kolorystyczną nudą, kolory są do siebie zbyt zbliżone.
Ale techniczne duże :clap: :clap:
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Flameon

Post by Flameon »

No nudny jest, ale gość składa się z futra, skóry i kości, a poziom ścierania się farby uniemożliwił mi większą zabawę glazeami, malując go musiałem działać szybko ;)
Co do gładkich przejść to po prostu używam odpowiednio rozcieńczonej farby a jak gdzieś nie jest gładko to glaze'uję aż efekt mnie zadowoli ;)
A w kwestii naramiennika to wzorowałem się na modelu Black orka autorstwa Yellow One... ale i tak daleeeko mi do zamierzonego efektu :P

A tu załączam ostatnie grupowe zdjęcie przed rozstaniem ze skavenami :(

ImageClick to see full-sized image
Post Reply