[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Theotril
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
Bardzo aktrakcyjnie wygląda na zdjęciu, chciałbym zobaczyć jak wygląda na "żywo" .
mogę zapewnić, że jego prace nie tracą efektowności na żywo. chyba że przez lakier ^^
-
Kuzyn
Pracka bardzo ładna, ja tylko chętnie zobaczyłbym OSL od tej zielonej buteleczki z przodu, ponieważ pomimo świetnego kontrastu, światłocienia i przejść to z przodu jest troszkę za mało kolorków
Naramiennik wyciąga tak mocno że to jest jakaś finezja, mógłbyś opisać jak go robiłeś, bo nawet nie wyobrażam sobie jak się do tego zabrać. O podstawce już pisałem więc się nie będę powtarzał. Życzę powodzenia w dalszych projektach!
Peace!

Peace!
Figurka w aspekcie rzeźby jest brzydka ale malowanie to już klasa sama w sobie .Podobają mi się kontrasty , tasiemki może nie wyglądają naturalnie ale za to jak efektownie
Jak udało Ci się uzyskać tak gładkie przejścia ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Rzeźba słaba, ale to wina producenta, nie Ciebie
Co do samego malowania to jest bardzo fajne. Dobre kontrasty. Najbardziej rzuca się w oczy idealna gładkość przejść- jak Ty to robisz ?
Pozdrawiam
Co do samego malowania to jest bardzo fajne. Dobre kontrasty. Najbardziej rzuca się w oczy idealna gładkość przejść- jak Ty to robisz ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Technikę masz super, ale kolorami za bardzo nie poszalałeś tym razem
Z przodu widzę tylko brązy, beże i szarości, a to trochę za mało jednak. Nudą tego nie nazwę, bo efektem nadrabiasz BARDZO ograniczoną paletę barw. Ale chociaż kości mogłyby się wyróżniać.
Bardzo ładna podstawka, ale to rzadkie brązowe coś w narożniku jakoś mi nie pasuje...
Bardzo ładna podstawka, ale to rzadkie brązowe coś w narożniku jakoś mi nie pasuje...
Nuda nuda wszystko się zlewa...bandaże wyglądają efektownie ale za bardzo się zlewają.Figurka jest ohydna ,no ale cóż taka jest.Naramiennik jest po prostu MEGAAA! 
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Moim zdaniem nie jest nudny, wszystko widać i się nie zlewa bo jest dobrze powyciągane i co chwilę można zaczepić wzrok na genialnym nmmie. Ta praca wymiata!!
Znacznie bardziej podoba mi się z tyłu niż z przodu, bo jest więcej akcentów kolorystycznych. Z przodu wieje troszkę kolorystyczną nudą, kolory są do siebie zbyt zbliżone.
Ale techniczne duże

Ale techniczne duże
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
No nudny jest, ale gość składa się z futra, skóry i kości, a poziom ścierania się farby uniemożliwił mi większą zabawę glazeami, malując go musiałem działać szybko 
Co do gładkich przejść to po prostu używam odpowiednio rozcieńczonej farby a jak gdzieś nie jest gładko to glaze'uję aż efekt mnie zadowoli
A w kwestii naramiennika to wzorowałem się na modelu Black orka autorstwa Yellow One... ale i tak daleeeko mi do zamierzonego efektu
A tu załączam ostatnie grupowe zdjęcie przed rozstaniem ze skavenami
Click to see full-sized image
Co do gładkich przejść to po prostu używam odpowiednio rozcieńczonej farby a jak gdzieś nie jest gładko to glaze'uję aż efekt mnie zadowoli
A w kwestii naramiennika to wzorowałem się na modelu Black orka autorstwa Yellow One... ale i tak daleeeko mi do zamierzonego efektu
A tu załączam ostatnie grupowe zdjęcie przed rozstaniem ze skavenami
Click to see full-sized image