[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Maru »

kolejny TT meth .. kto by to chciał :D

fajny kontrast - pi razy drzwi ile czasu zajmuje ci 1 model ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Drewno i skórzane elementy to Bootstrap leather z P3, a metaliki to codex grey oraz przyciemniony adeptus battlegrey z fundationów.
Każdy z tych teamów zajmował mi około 10h, a teraz maluję jednego szczura z włócznią i wydaje mi się ,że w 5h się uwinę, ale tak z ciekawości postaram się dokładnie policzyć ten czas i wydaje mi si e ,że jeszcze dzisiaj dam znać ile wyszło ;)

A tak BTW możecie pokazać mi jak powinien wyglądać porządnie pomalowany model na 3 level? Bo podobno na prawdę przesadzam a to przez to ,że nie mam punktu odniesienia, zawsze starałem się po prostu malować je tak żebym był z nich zadowolony...
mr_Denial

Post by mr_Denial »

zawsze starałem się po prostu malować je tak żebym był z nich zadowolony...
I bardzo dobre podejście masz :D

Żartujemy sobie z ciebie dlatego, że to co malujesz jest bardzo dobre, myślę, że można zaryzykować stwierdzenie, że na poziomie konkursowym.
Chodzi nam tylko o to, żebyś potem nie padł ofiarą pretensji, że ktoś zamawiał level 4 i spodziewał się czegoś Bóg wie czego(ludzie są dziwni) ;)
bo skoro level 3 wygląda tak zacnie, to 4 musi czarować zmysły i głaskać oczy :lol:

Powiem ciebie, że jak na 10h, to jest to potęga malowania.
Chciałbym mieć taki warsztat i dyscyplinę żeby w 10h takie felki mazać ;)
Flameon

Post by Flameon »

No właśnie martwię się tymi oczekiwaniami co do 4 levelu :D A takie malowanie wcale nie jest trudne, po prostu trzeba stawiać w 100% na kontrast kosztem gładkości przejść, na 4 maluję je baaaardzo płynnie a tu jadę szybko ale o dziwo wychodzi to dość fajnie jak się robi w miarę blisko siebie kolejne warstwy rozjaśnionego koloru. Na modelu który teraz maluję zupełnie olałem żmudne rozjaśnianie i przyciemnianie kolorów i postawiłem tylko na rozbłyski. Efekty pokażę jutro bo dzisiaj już mam za ciemno na robienie zdjęć i jeszcze troszkę do pomalowania mi zostało ;)
Gildor

Post by Gildor »

Jesteś jedną z tych osób,których pamiętam z początków mojej zabawy w figurki :wink:
W sumie to od początku podpatrywałem Twoje prace i nie które brałem sobie za wzór. Ogólnie rzecz biorąc mega postęp :D Tzn na taki poziom umiesz malować już od dawna ale pokazujesz prawie całe unity,które są malowane praktycznie identycznie pod względem techniki :mrgreen:
Dobra robota :clap:
Image
Flameon

Post by Flameon »

A dziękuję :D
A teraz wrzucam efekt wczorajszej pracy, poniższego szczura malowałem około 7h ( zdecydowanie zbyt długo ale bardzo miło mi się siedziało nad opracowywaniem nowego sposobu malowania NMMu więc tak wyszło ) myślę ,że mogę to zacząć nazywać levelem 3/4 bo do 4 sporo brakuje a na 3 jest zbyt dobrze :P
ImageClick to see full-sized image

mr_Denial

Post by mr_Denial »

Olać model, takie już widzieliśmy, podwójnych nie zbieramy!

No dobra, to był żart :bonk:

Model jak zwykle zacny, to teraz napisz proszę jaki masz przepis i technikę na NMM.
Jak to robiłeś kiedyś, a co wymyśliłeś teraz. Zawsze fajnie dowiedzieć się czegoś nowego.
Mike

Post by Mike »

To gorylątko jest tak paskudne, ze nawet najlepsze malowanie go nie uratuje ;).
przemosz.

Post by przemosz. »

7h ? Szacun !
Flameon

Post by Flameon »

Po prostu wcześniej całe elementy przyciemniałem/rozjaśniałem, a na tym modelu zrobiłem to tak ,że przyciemniłem adeptus battlegrey czarną farbą i pokryłem pożądany element, później robiłem nieprzyciemnionym kolorem krechę w określonym punkcie i malowałem dalej sam błysk w tym miejscu, i tyle, w sumie jest to bardziej sensowne bo w metalach chodzi w końcu o rozbłyski a nie o płynne rozjaśnienia ;)
Post Reply