fajny kontrast - pi razy drzwi ile czasu zajmuje ci 1 model ??
[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
kolejny TT meth .. kto by to chciał 
Drewno i skórzane elementy to Bootstrap leather z P3, a metaliki to codex grey oraz przyciemniony adeptus battlegrey z fundationów.
Każdy z tych teamów zajmował mi około 10h, a teraz maluję jednego szczura z włócznią i wydaje mi się ,że w 5h się uwinę, ale tak z ciekawości postaram się dokładnie policzyć ten czas i wydaje mi si e ,że jeszcze dzisiaj dam znać ile wyszło
A tak BTW możecie pokazać mi jak powinien wyglądać porządnie pomalowany model na 3 level? Bo podobno na prawdę przesadzam a to przez to ,że nie mam punktu odniesienia, zawsze starałem się po prostu malować je tak żebym był z nich zadowolony...
Każdy z tych teamów zajmował mi około 10h, a teraz maluję jednego szczura z włócznią i wydaje mi się ,że w 5h się uwinę, ale tak z ciekawości postaram się dokładnie policzyć ten czas i wydaje mi si e ,że jeszcze dzisiaj dam znać ile wyszło
A tak BTW możecie pokazać mi jak powinien wyglądać porządnie pomalowany model na 3 level? Bo podobno na prawdę przesadzam a to przez to ,że nie mam punktu odniesienia, zawsze starałem się po prostu malować je tak żebym był z nich zadowolony...
I bardzo dobre podejście maszzawsze starałem się po prostu malować je tak żebym był z nich zadowolony...
Żartujemy sobie z ciebie dlatego, że to co malujesz jest bardzo dobre, myślę, że można zaryzykować stwierdzenie, że na poziomie konkursowym.
Chodzi nam tylko o to, żebyś potem nie padł ofiarą pretensji, że ktoś zamawiał level 4 i spodziewał się czegoś Bóg wie czego(ludzie są dziwni)
bo skoro level 3 wygląda tak zacnie, to 4 musi czarować zmysły i głaskać oczy
Powiem ciebie, że jak na 10h, to jest to potęga malowania.
Chciałbym mieć taki warsztat i dyscyplinę żeby w 10h takie felki mazać
No właśnie martwię się tymi oczekiwaniami co do 4 levelu
A takie malowanie wcale nie jest trudne, po prostu trzeba stawiać w 100% na kontrast kosztem gładkości przejść, na 4 maluję je baaaardzo płynnie a tu jadę szybko ale o dziwo wychodzi to dość fajnie jak się robi w miarę blisko siebie kolejne warstwy rozjaśnionego koloru. Na modelu który teraz maluję zupełnie olałem żmudne rozjaśnianie i przyciemnianie kolorów i postawiłem tylko na rozbłyski. Efekty pokażę jutro bo dzisiaj już mam za ciemno na robienie zdjęć i jeszcze troszkę do pomalowania mi zostało 
Jesteś jedną z tych osób,których pamiętam z początków mojej zabawy w figurki
W sumie to od początku podpatrywałem Twoje prace i nie które brałem sobie za wzór. Ogólnie rzecz biorąc mega postęp
Tzn na taki poziom umiesz malować już od dawna ale pokazujesz prawie całe unity,które są malowane praktycznie identycznie pod względem techniki
Dobra robota
W sumie to od początku podpatrywałem Twoje prace i nie które brałem sobie za wzór. Ogólnie rzecz biorąc mega postęp
Dobra robota

A dziękuję 
A teraz wrzucam efekt wczorajszej pracy, poniższego szczura malowałem około 7h ( zdecydowanie zbyt długo ale bardzo miło mi się siedziało nad opracowywaniem nowego sposobu malowania NMMu więc tak wyszło ) myślę ,że mogę to zacząć nazywać levelem 3/4 bo do 4 sporo brakuje a na 3 jest zbyt dobrze
Click to see full-sized image
A teraz wrzucam efekt wczorajszej pracy, poniższego szczura malowałem około 7h ( zdecydowanie zbyt długo ale bardzo miło mi się siedziało nad opracowywaniem nowego sposobu malowania NMMu więc tak wyszło ) myślę ,że mogę to zacząć nazywać levelem 3/4 bo do 4 sporo brakuje a na 3 jest zbyt dobrze
Click to see full-sized imageRe: [PL] Siedziba Flameona ;)
Olać model, takie już widzieliśmy, podwójnych nie zbieramy!
No dobra, to był żart
Model jak zwykle zacny, to teraz napisz proszę jaki masz przepis i technikę na NMM.
Jak to robiłeś kiedyś, a co wymyśliłeś teraz. Zawsze fajnie dowiedzieć się czegoś nowego.
No dobra, to był żart
Model jak zwykle zacny, to teraz napisz proszę jaki masz przepis i technikę na NMM.
Jak to robiłeś kiedyś, a co wymyśliłeś teraz. Zawsze fajnie dowiedzieć się czegoś nowego.
-
Mike
To gorylątko jest tak paskudne, ze nawet najlepsze malowanie go nie uratuje
.
Po prostu wcześniej całe elementy przyciemniałem/rozjaśniałem, a na tym modelu zrobiłem to tak ,że przyciemniłem adeptus battlegrey czarną farbą i pokryłem pożądany element, później robiłem nieprzyciemnionym kolorem krechę w określonym punkcie i malowałem dalej sam błysk w tym miejscu, i tyle, w sumie jest to bardziej sensowne bo w metalach chodzi w końcu o rozbłyski a nie o płynne rozjaśnienia