[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Maru »

a chropowata faktura jest na modelu - widać to na ich fotkach .... już sie bałem że to tobie sie podkład "skawalił " co do kolorków żaby potrafią być tak niesamowice kolorowe że szok -np czarna z czerwonym krzyżem ( jest taka ... oczywiście trująca)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Wcześniejszą fote robiłam na szybko, tylko żeby pokazać podstawkę, więc nawet nie przeszkadzało mi, że figsa była nieostra. Stąd pewnie to wrażenie, że się podkład zbrylił. Na szczęście juz dawno temu przestałam używać białego sprayu GW na modele, czasem tylko jak mi właśnie zależy na nadaniu faktury na grzybie czy ścianie psikam nim na grubo;].

Walter zdecydował się jednak na niebieskawe wdzianko i na chwile obecną prezentuje się tak:
Image
Nic w sumie jeszcze nie jest skończone, ale widać mniej więcej w jakim kierunku idę (oprócz rękawków, w temacie których trochę się pogubiłam i pewnie będę je przemalowywać raz jeszcze).

Zrobiłam też fotki Szufelkowego potforka z polakierowanym okiem, ale chyba nic nie widac;/
W ogóle nie wiem czy fotka wyszła mi lepsza niż ostatnio.
Image

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Na Waltera czekam wciąż cierpliwie, ale widzę że błękit będzie mu pasował.

A co do Ktulasa - widać, że oko jest polakierowane, ale to na zbliżeniu źrenicy zwłaszcza, bo na ciemnym kolorze zawsze będą widoczne refleksy i odblaski :) Na mniejszej fotce nie rzuca się to tak w oczy, bo to oko jest w większości białe.

Aleź on jest malutki... Tym bardziej brawa za precyzyjną robotę!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Slawol wrote:Aleź on jest malutki... Tym bardziej brawa za precyzyjną robotę!
Musze przyznac, ze powoli zaczyna mnie to bawic. Co chwila zarzekam sie, ze przerzucam sie na wieksza skale, ze lepiej mi sie maluje takie modele i w ogole, a potem wyskakuje z kolejnym pokurczem. Teraz oprocz Waltera beda jeszcze przynajmniej dwa (Godzi i laska z Hasslefree) i potem moze uda sie pomalowac ze dwa wieksze modele. Model ze SmartMaxa i moze w koncu Irix doczeka sie finiszu.;]

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maryjusz

Post by Maryjusz »

Wow Marto już miałem prosić znajomych w Londynie, by załączyli Cię do grona osób malarsko zaginionych. A tu proszę jaki powrót i to aż trzy figurki. Nawet gdybyś wystawiła je pod innym nickiem to i tak było by wiadomo, że są Twoje - masz słabość do takich stworków, co im różnie z oczu patrzy. Czyżby to wpływy angielskiego klimatu, który i nas od jakiegoś czasu nęka? Jeśli chodzi o Twój styl, to widzę wahanie. We wcześniejszych pracach budowałaś kolor za pomocą delikatnych przejść - mam na myśli gościa na beczce i samą Alicję. Obecnie mieszają się u Ciebie różne wpływy, to dobrze, że szukasz i próbujesz czegoś nowego.
Z ostatnich prac bez zastrzerzeń podoba mi się skrytobójczyni w niebieskim płaszczu. Potworkom zaś brakuje mocniejszego akcentu w detalach, np. brak mi wyraźnego cienia na stopie żaboluda z dziecięcymi rękawkami. To tylko takie smaczki, bo prace są świetne. Wybacz, że czepiam się szczegółów, ale sądząc po Twoich pracach wiem, że stać Cię na to, by "wycisnąć" z figurki pełną głębię.
P.S. Czy ta zagraniczna moneta to cena za tę figurkę? Jeżeli tak, to poproszę dwie takie :-D.
Marta

Post by Marta »

Dzieki Maryjusz za mile slowa:) Cieszę się, że można powoli rozpoznać moje mazianie. No ale i tak jeszcze dużo pracy przede mną.
Żabol Walter to jeszcze dosyć wczesny WIP, więc masz prawo nie widzieć kontrastu na nogach czy innych elementach. W sumie tylko oczy i pancerz, są na jakim takim etapie. Reszte czeka jeszcze dużo farby;]
A monetka to raczej dla pokazania wielkości, nie wartości;p Swoją drogą mogłam zrobić fotkę z 2 pensówką;p jest tak z półora raza większa;]

peace
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maryjusz

Post by Maryjusz »

Przepraszam, że odpisuję z takim opóźnieniem, ale mam sporadyczny dostęp do internetu. Nie wybiegaj tak bardzo w przód, bo się niepotrzebnie możesz zniechęcić. Ciesz się z faktu, że postawiłaś kolejny krok w samodoskonaleniu. Poza tym,malowanie ma sprawiać radość a nie zamienić się w usilne ściganie wzorców. Wybierasz się może na którąś z figurkowych imprez mających się odbyć w ojczyźnie przodków, tzn. do Gorzowa lub do Wawy?
Marta

Post by Marta »

Dwa nastepne wipy;p
Nie mam pojecia czy jest ktos na tym forum, kto ma wiecej projektow rozgrzebanych na raz niz ja;p

1. Laseczka z Hasslefree, malowana dla przyjemnosci, jak zwykle, chociaz jak wyrobie sie z terminem i wyjdzie mi cos sensownego, to wystawie ja w konkursie WAMPa.
Wczesny w miare etap prac, aczkolwiek lekkie zakurzenie wskazuje na to ze bidula odstala juz swoje na polce. W miare zrobiona jest tylko skora, ostrze i portki napoczete. Reszta kolor bazowy.

ImageClick to see full-sized image

2. Moj najnowszy projekt o kryptonimie "Puzzle" Wrzucam tyko zeby pokazac stopien rozdrobnienia...

ImageClick to see full-sized image

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
przemo

Post by przemo »

Fajnie, fajnie, ciekawy jestem jak Ci wyjdą te przeźroczyste portki. Jeżeli to ma być prześwitujący materiał to chyba nie powinny mieć zbyt nasyconego koloru, lecz bardziej delikatny, wyblakły. Wydaje mi się że wtedy efekt wychodzi lepszy ale małe mam z tym doświadczenie, takie tylko moje przemyślenia na szybko 8)

A co do niedokończonych projektów to ja mam tego kilka półek :cry: Możnaby kiedyś zrobić taki konkurs - kto ma więcej niedokończonych prac :P Każdy wysyła zdjęcia swoich nieskończonych projektów i porównujemy ich liczbę :lol:
Marta

Post by Marta »

No to co, robimy konkurs kto ma najwiecej rozgrzebanych projektow??

A co do tych przezroczystosci to dzieki, ze zwrociles mi uwage. Bede musiala sie przyjrzec jak to wyglada na fotkach.

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply