Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Podstawka pod pana Waltera Proofa. Sam model totalnie w proszku, ledwie spodkladowany.
Idea podstawki jest taka ze Mr Proof biegnie sobie po plyciznie rafy. Po pomalowaniu zaleje wglebienie podstawki woda.
Nie chcialam robic podstawki w jakichs mrocznych, postapokaliptycznych klimatach. Do tego ziomka pasuje mi cos wesolego, optymistycznego.
Slawol wrote:Heh, żabol z rękawkami do pływania Pocieszny ludek Kolory jakie planujesz? Jakieś żywe?
no wlasnie z kolorami to sie zaplatalam jakies 5 minut temu;/
mial byc bezowo/blekitny taki rybowaty, ale potem mi przyszlo do glowy ze ten pancerz wyglada tak troche jak krabi to moze by pasowalo bezowo/czerwonawy... a teraz jeszcze ty piszesz ze to zabol;p no i jak ja mam go teraz pomaziac??? tylko bezowe czesci sa juz ustalone wiec najpierw je zrobie, a potem chyba rzuce kostka;p
Slawol wrote:A podstawka naprawdę wygląda, jak egzotyczna rafa! Świetnie dobrane kształty i kolory.
hehe uzylam tutaj znienawidzonych przez wszystkich porostow, ktore kiedys z upodobaniem wytykal blilznim Mahon;p ale mam nadzieje ze tutaj jakos sie bronia, do tego mam pare kepek innych porostow i pseudo korale robione z super glue;] Podleje to jeszcze z lekka zabarwiona turkusem woda i powinnien byc gicior klimat z tropikow
Tych całych porostów i innych chrobotków to ja też nie trawię, ale w postaci "krzaczanej", a tutaj wybrnęłaś bardzo zręcznie z tego
No żabol, żabol Ale wcale nie musi być zielony, może być niebieski lub błęktiny, tak jak sobie zakładałaś Poza tym prawdziwa żaba nie potrzebuje do pływania rękawków
Widzę pancerz, widzę Ale i tak obstaję przy tym, że może to być żaba
Osobiście widziałbym jasne kolorki właśnie z morskim akcentem, czyli tak jak sama sobie wymyśliłaś. No i żeby do podstawki pasowało tematycznie. Jeśli masz jakąś wizję i chcesz pomalować tak a nie inaczej, to po prostu tak zrób, wtedy będzie się Tobie podobało