[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Podstawka pod pana Waltera Proofa. Sam model totalnie w proszku, ledwie spodkladowany.
Idea podstawki jest taka ze Mr Proof biegnie sobie po plyciznie rafy. Po pomalowaniu zaleje wglebienie podstawki woda.
Nie chcialam robic podstawki w jakichs mrocznych, postapokaliptycznych klimatach. Do tego ziomka pasuje mi cos wesolego, optymistycznego.

Image

C&C jak zawsze mile widziane.

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Pozytywna koncepcja :)
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

łoooo jaki fajny model ^-^
podkład biały GW ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Maru wrote:łoooo jaki fajny model ^-^
no niezly z niego suodziak:) strasznie lubie ta firme i chyba nie skonczy sie na tych trzech figsach ktore od nich mam;]
Maru wrote:podkład biały GW ??
nee, bialy podklad GW jest beeee, nie dogadujemy sie totalnie. To na figsie to Citadel foundation, Astronomican grey o ile sie nie myle.

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Heh, żabol z rękawkami do pływania :D Pocieszny ludek :lol: Kolory jakie planujesz? Jakieś żywe?

A podstawka naprawdę wygląda, jak egzotyczna rafa! Świetnie dobrane kształty i kolory.

P.S. W ogóle firma MAOW ma ciekawy asortyment. Najbardziej podobają mi się te ich kostki do gry z różnymi "twarzami" i buteleczki od farb :bonk:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Slawol wrote:Heh, żabol z rękawkami do pływania :D Pocieszny ludek :lol: Kolory jakie planujesz? Jakieś żywe?
no wlasnie z kolorami to sie zaplatalam jakies 5 minut temu;/
mial byc bezowo/blekitny taki rybowaty, ale potem mi przyszlo do glowy ze ten pancerz wyglada tak troche jak krabi to moze by pasowalo bezowo/czerwonawy... a teraz jeszcze ty piszesz ze to zabol;p no i jak ja mam go teraz pomaziac??? tylko bezowe czesci sa juz ustalone wiec najpierw je zrobie, a potem chyba rzuce kostka;p
Slawol wrote:A podstawka naprawdę wygląda, jak egzotyczna rafa! Świetnie dobrane kształty i kolory.
hehe uzylam tutaj znienawidzonych przez wszystkich porostow, ktore kiedys z upodobaniem wytykal blilznim Mahon;p ale mam nadzieje ze tutaj jakos sie bronia, do tego mam pare kepek innych porostow i pseudo korale robione z super glue;] Podleje to jeszcze z lekka zabarwiona turkusem woda i powinnien byc gicior klimat z tropikow

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Tych całych porostów i innych chrobotków to ja też nie trawię, ale w postaci "krzaczanej", a tutaj wybrnęłaś bardzo zręcznie z tego :)

No żabol, żabol ;) Ale wcale nie musi być zielony, może być niebieski lub błęktiny, tak jak sobie zakładałaś :) Poza tym prawdziwa żaba nie potrzebuje do pływania rękawków :snooty:

ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Kiedy on ma taki bardziej pancerz na klacie, udach i za oczami... stad mi sie ten krab wzial.
Tutaj dobrze widac figse:
Image
Image

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Widzę pancerz, widzę :) Ale i tak obstaję przy tym, że może to być żaba :bonk:

Osobiście widziałbym jasne kolorki właśnie z morskim akcentem, czyli tak jak sama sobie wymyśliłaś. No i żeby do podstawki pasowało tematycznie. Jeśli masz jakąś wizję i chcesz pomalować tak a nie inaczej, to po prostu tak zrób, wtedy będzie się Tobie podobało :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Jasny bedzie napewno. Zeby sie ladnie komponowalo z kolorowa rafa. I pewnie skonczy sie na blekintym.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply