[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
Renaw
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Także gratuluję 2 miejsca. To bardzo duży sukces i cieszę się jak innym udaje się coś osiągnąć

hehe wiesz jakby na to nie patrzec, 2 miejsce to pierwszy przegrany:DRenaw wrote:Także gratuluję 2 miejsca.
ale lepsze to niż nic.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
Nameless
- The Better Choice

jakby na to nie patrzec, dobrze reprezentowalas nasz kraj i nasz forum.
do hymnu, wystap!

do hymnu, wystap!
Nie wiem czy widać jakieś różnice w stosunku do poprzedniej wersji:(
Dłubałam głównie przy włosach, szacie i korzeniach.
A teraz figsa zdecydowanie wybiera się na półkę, na spotkanie z kurzem.
Click to see full-sized image
peace
m
A teraz figsa zdecydowanie wybiera się na półkę, na spotkanie z kurzem.
Click to see full-sized imagepeace
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
różnica jest i to spora . tylko nie wiem co jest efektem tego że zdjęcie jest znaczne lepsze
- czyżby koniec waki z aparatem - zaczął słuchać właściciela ??
z tym ludkiem to tak jak z Verthandi Juano .. w zasadzie nie wiem co poprawiłaś bo wyglądaj inaczej (nie tak skrajne jak u Juana .. ale inaczej )
no gratulacje 2 miejsca
a ogon (i włosy) nadal można jeszcze podkręcić
w kontrastach i nadać "połysk" jak włosom
- czyżby koniec waki z aparatem - zaczął słuchać właściciela ??
z tym ludkiem to tak jak z Verthandi Juano .. w zasadzie nie wiem co poprawiłaś bo wyglądaj inaczej (nie tak skrajne jak u Juana .. ale inaczej )
no gratulacje 2 miejsca
a ogon (i włosy) nadal można jeszcze podkręcić
Na tych zdjęciach kolory wyglądają zupełnie inaczej. Pewnie to zasługa innego tła i WB
I tak "obie wersje" mi się podobają.
Do tego ciuchy wyglądają w ogóle podciągnięte mocniej, rozjaśnione na całości, wygładzone są powierzchnie, nie ma takich ostrych krech i cieni. I myślę, że to też nie zasługa fotki, tylko malowania, bo widać, że jest tam zupełnie inaczej farba nałożona... Tu nie jestem jednak tak do końca pewien. A na włosach jeśli mam szukać różnic, to widzę, że kosmyki są mocniej rozjaśnione. I te wszystkie paski, którymi model jest obwiązany, jakieś takie jaśniejsze są 
No. Tak mi się wydaje
A fotki i tak są lepsze - czystsze i bardziej wyraziste.
Patrzę na obie wersje właśnie i powiem Ci, że widać, tzn. ja to widzę najbardziej na szacie i korzeniach - te ostatnie są chyba jaśniejsze, poza tym widać, że korzenie są bardziej omszałe, niż były, więcej zieleni tam wcisnęłaś - efekt wyćwiczony chyba przy ostatniej podstawceMarta wrote:Nie wiem czy widać jakieś różnice w stosunku do poprzedniej wersji:(
No. Tak mi się wydaje
A fotki i tak są lepsze - czystsze i bardziej wyraziste.
No to cieszę się, że widać poprawę:D
Co do fot i ich jakości to po prostu się poddałam i nie walczę już z aparatem. Do tego doszłam do wniosku, że w przypadku figurek, najlepiej pracuje mi się ze światłem dziennym.
Za to teraz mam dylemat.
Mam tyle rozgrzebanych projektów, że nie wiem za co się wziąć;p
pzdr
m
Co do fot i ich jakości to po prostu się poddałam i nie walczę już z aparatem. Do tego doszłam do wniosku, że w przypadku figurek, najlepiej pracuje mi się ze światłem dziennym.
Za to teraz mam dylemat.
pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
A to w ogóle najlepsze światło, jakie kiedykolwiek wyprodukowano! Tylko nie zawsze działa tak samo i czasami ciężko je złapać w dobrej postaci...Marta wrote:Do tego doszłam do wniosku, że w przypadku figurek, najlepiej pracuje mi się ze światłem dziennym.
Komu Ty to mówisz...Marta wrote:Za to teraz mam dylemat.
ano, nie zawsze chce się słuchać to słonko i grzecznie zachodzić za chmurkę.Slawol wrote:A to w ogóle najlepsze światło, jakie kiedykolwiek wyprodukowano! Tylko nie zawsze działa tak samo i czasami ciężko je złapać w dobrej postaci...Marta wrote:Do tego doszłam do wniosku, że w przypadku figurek, najlepiej pracuje mi się ze światłem dziennym.
Szczególnie, że mam okna od południa, więc bez chmurek światło jest zdecydowanie za twarde.
aż boję się szperać w poszukiwaniu napoczętych figs;/ A do tego ciągnie mnie do napoczynania nowych.Slawol wrote:Komu Ty to mówisz...Marta wrote:Za to teraz mam dylemat.
Ale najgorsze jest to, że w nagrodę dostałam 30 funa w maelstromie... I już mam kilka pomysłów na nowe figsy... Strach się bać, bo niedługo zakopię się w blistrach;/ muszę szybko coś wykombinować i wydać kasę na coś innego z tego sklepu:D
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Jak masz problem z wydawaniem gotówki, to poczekaj chwilkę, tylko zajrzę na stronę...