[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO
No Szary piękną figurkę pomalowałeś na wymianę, normalnie nie ma się do czego doczepić, wszystko ładnie ze sobą współgra 
No ciekawe stwierdzenie Irkuck - mój brat, dla odmiany, stwierdził stanowczo, że jeszcze nigdy tak daleko nie odszedłem od swojego stylu 
Dla mnie to najfajniejsza z Twoich prac!
Nie zastanawiałam się jak bardzo jest Twoja, ale myślę, że jak byś pokazał ją anonimowo to i tak nie miałabym wątpliwości.
Metaliki wydają mi się bardzo udane, tak samo podstawka, w ogóle nie ma sensu, żebym wymieniała co jest udane heh
Przejdźmy do meritum:
Twarz ma charakter (niezły pener
) Dla mnie to jest największy atut tego modelu.
Nie dopracowałeś okręgu przy skorpionie i to mi przeszkadza.
Nakolanniki, napierśnik, naramienniki - super - fajne rysy.
Nie podoba mi się jednak robota przy plecaku - jakoś nieczytelnie ... kształty wydają się być zdeformowane?
Gratuluję fantastycznego modelu autorowi i posiadaczowi
(no i dzięki, że się nim pochwaliłeś)
Nie zastanawiałam się jak bardzo jest Twoja, ale myślę, że jak byś pokazał ją anonimowo to i tak nie miałabym wątpliwości.
Metaliki wydają mi się bardzo udane, tak samo podstawka, w ogóle nie ma sensu, żebym wymieniała co jest udane heh
Przejdźmy do meritum:
Twarz ma charakter (niezły pener
Nie dopracowałeś okręgu przy skorpionie i to mi przeszkadza.
Nakolanniki, napierśnik, naramienniki - super - fajne rysy.
Nie podoba mi się jednak robota przy plecaku - jakoś nieczytelnie ... kształty wydają się być zdeformowane?
Gratuluję fantastycznego modelu autorowi i posiadaczowi
(no i dzięki, że się nim pochwaliłeś)
super model, zarowno pod wzgledem technicznym jak i klimatycznym..
najwiekszym atutem jak juz wspomniala Ana sa metaliki i podstawka, oraz - jak dla mnie - przyciagajace oko detale np. tatuaze, freehandy, celownik itp.
strasznie nie podoba mi sie rzezba twarzy, ale uwazam ze malarsko wybrnales z tej nieciekawej sytuacji.. przyczepie sie jeszcze do 2 rzeczy:
-nie moge oprzec sie wrazeniu ze napis graffiti wyglada jak 'szapy' a nie 'szary'
-elementom skorzanym (pasek, ladownice czy co to tam jest) mozna bylo nadac fakture skory - wygladalo by ciekawiej..
po za tym brawa za to ze sie tak przylozyles do figurki na ME
najwiekszym atutem jak juz wspomniala Ana sa metaliki i podstawka, oraz - jak dla mnie - przyciagajace oko detale np. tatuaze, freehandy, celownik itp.
strasznie nie podoba mi sie rzezba twarzy, ale uwazam ze malarsko wybrnales z tej nieciekawej sytuacji.. przyczepie sie jeszcze do 2 rzeczy:
-nie moge oprzec sie wrazeniu ze napis graffiti wyglada jak 'szapy' a nie 'szary'
-elementom skorzanym (pasek, ladownice czy co to tam jest) mozna bylo nadac fakture skory - wygladalo by ciekawiej..
po za tym brawa za to ze sie tak przylozyles do figurki na ME
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Fajna praca! Ładny styl, nieprzesadzony, z charakterem, dobra kompozycja.
Postarałbym się może bardziej jakoś "podkreślić" ten otarty pancerz: zróżnicowane otarcia, więcej ziemistych zabrudzeń, większy kontrast, itp...

Postarałbym się może bardziej jakoś "podkreślić" ten otarty pancerz: zróżnicowane otarcia, więcej ziemistych zabrudzeń, większy kontrast, itp...
Coś dla mnie!
I na pewno to nie jest Twój "normalny" styl
Podoba mi się model, no i malowanie także. Jak już wcześniej wspominałem - świetna podstawka! Podoba mi się pomysł na umieszczenie napisu COFC ME na padzie, skorpion na drugim też dobrze wyszedł. Twarz jest bardzo dobra, podoba mi się odcień i taki rasowy, wojskowy klimat, jaki jej (a także całemu modelowi) nadałeś. Trochę mnie jednak gryzie w oczy kolor ubranka - trochę za bardzo pod różowy mi podchodzi, ale to szczegół. Otarcia, brudzing, wszystko udane. Detale jak: kod kreskowy, orzeł imperialny - również trafione i dobrze umieszczone. Świetne metaliki i celownik broni.
Bardzo dobra praca!
Post Sławolum
Mi również graffiti wygląda na "Szapy" (głównie przez odkreślenie czarną linią kreski litery P/R), ale pewnie chodzi o to, że jedna litera jest jednocześnie częścią drugiej
I na pewno to nie jest Twój "normalny" styl
Bardzo dobra praca!
Post Sławolum
Mi również graffiti wygląda na "Szapy" (głównie przez odkreślenie czarną linią kreski litery P/R), ale pewnie chodzi o to, że jedna litera jest jednocześnie częścią drugiej
Dziękuję za tak miłe komentarze. Faktycznie, grafitti może wyglądać na troszkę niedopracowane, a same zabrudzenia można jeszcze mocno podrasować. Może następnym razem w takim razie, bo sam weathering i battle damage jest niecodzienny dla mnie.
Zasadniczo to się przychylam do wszystkich krytycznych uwag. Zawsze muszą być jakieś
Troszkę się dziwię jedynie, że tak przychylne opinie zupełnie nie mają swego odzwierciedlenia w ocenie na CMON, hm...
Zasadniczo to się przychylam do wszystkich krytycznych uwag. Zawsze muszą być jakieś
Troszkę się dziwię jedynie, że tak przychylne opinie zupełnie nie mają swego odzwierciedlenia w ocenie na CMON, hm...
Mi się podoba może to nie Twój najwyższy poziom ale jest fajnie. Myśle, że wszystko zostało powiedziane. Co do CMON'a to poczekaj, Mahon pewnie coś Ci o tym napisze 
A Ty widział, jakie baty zgarnąłem tutaj na forum za Archaona i jakie to ma odzwierciedlenie na CMON?Szary wrote:Troszkę się dziwię jedynie, że tak przychylne opinie zupełnie nie mają swego odzwierciedlenia w ocenie na CMON, hm...
CMON es-u-ce-ka-es i już. Daj spokój z tymi cyferkami, jest to może i jakiś wyznacznik "ochów i achów", ale także pole do popisu dla tych "życzliwych"
Piknie Panie Szary!Piknie , wsio juz zostalo powiedziane:) A co do cmona to taki duzy chlop nie powinien sie nim przejmowac.