[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Flameon

Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Flameon »

No Szary piękną figurkę pomalowałeś na wymianę, normalnie nie ma się do czego doczepić, wszystko ładnie ze sobą współgra ;)
Szary

Post by Szary »

No ciekawe stwierdzenie Irkuck - mój brat, dla odmiany, stwierdził stanowczo, że jeszcze nigdy tak daleko nie odszedłem od swojego stylu :D
Szary

Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Dla mnie to najfajniejsza z Twoich prac!
Nie zastanawiałam się jak bardzo jest Twoja, ale myślę, że jak byś pokazał ją anonimowo to i tak nie miałabym wątpliwości.
Metaliki wydają mi się bardzo udane, tak samo podstawka, w ogóle nie ma sensu, żebym wymieniała co jest udane heh
Przejdźmy do meritum:
Twarz ma charakter (niezły pener ;)) Dla mnie to jest największy atut tego modelu.

Nie dopracowałeś okręgu przy skorpionie i to mi przeszkadza.
Nakolanniki, napierśnik, naramienniki - super - fajne rysy.
Nie podoba mi się jednak robota przy plecaku - jakoś nieczytelnie ... kształty wydają się być zdeformowane?

Gratuluję fantastycznego modelu autorowi i posiadaczowi :D
(no i dzięki, że się nim pochwaliłeś)
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

super model, zarowno pod wzgledem technicznym jak i klimatycznym..
najwiekszym atutem jak juz wspomniala Ana sa metaliki i podstawka, oraz - jak dla mnie - przyciagajace oko detale np. tatuaze, freehandy, celownik itp. :)
strasznie nie podoba mi sie rzezba twarzy, ale uwazam ze malarsko wybrnales z tej nieciekawej sytuacji.. przyczepie sie jeszcze do 2 rzeczy:
-nie moge oprzec sie wrazeniu ze napis graffiti wyglada jak 'szapy' a nie 'szary'
-elementom skorzanym (pasek, ladownice czy co to tam jest) mozna bylo nadac fakture skory - wygladalo by ciekawiej..
po za tym brawa za to ze sie tak przylozyles do figurki na ME
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Bohun

Post by Bohun »

Fajna praca! Ładny styl, nieprzesadzony, z charakterem, dobra kompozycja.

Postarałbym się może bardziej jakoś "podkreślić" ten otarty pancerz: zróżnicowane otarcia, więcej ziemistych zabrudzeń, większy kontrast, itp...

:clap:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Coś dla mnie!

I na pewno to nie jest Twój "normalny" styl :) Podoba mi się model, no i malowanie także. Jak już wcześniej wspominałem - świetna podstawka! Podoba mi się pomysł na umieszczenie napisu COFC ME na padzie, skorpion na drugim też dobrze wyszedł. Twarz jest bardzo dobra, podoba mi się odcień i taki rasowy, wojskowy klimat, jaki jej (a także całemu modelowi) nadałeś. Trochę mnie jednak gryzie w oczy kolor ubranka - trochę za bardzo pod różowy mi podchodzi, ale to szczegół. Otarcia, brudzing, wszystko udane. Detale jak: kod kreskowy, orzeł imperialny - również trafione i dobrze umieszczone. Świetne metaliki i celownik broni.

Bardzo dobra praca!

Post Sławolum
Mi również graffiti wygląda na "Szapy" (głównie przez odkreślenie czarną linią kreski litery P/R), ale pewnie chodzi o to, że jedna litera jest jednocześnie częścią drugiej ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Szary

Post by Szary »

Dziękuję za tak miłe komentarze. Faktycznie, grafitti może wyglądać na troszkę niedopracowane, a same zabrudzenia można jeszcze mocno podrasować. Może następnym razem w takim razie, bo sam weathering i battle damage jest niecodzienny dla mnie.
Zasadniczo to się przychylam do wszystkich krytycznych uwag. Zawsze muszą być jakieś :)

Troszkę się dziwię jedynie, że tak przychylne opinie zupełnie nie mają swego odzwierciedlenia w ocenie na CMON, hm...
Szary

Image
umpa

Post by umpa »

Mi się podoba może to nie Twój najwyższy poziom ale jest fajnie. Myśle, że wszystko zostało powiedziane. Co do CMON'a to poczekaj, Mahon pewnie coś Ci o tym napisze ;)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Szary wrote:Troszkę się dziwię jedynie, że tak przychylne opinie zupełnie nie mają swego odzwierciedlenia w ocenie na CMON, hm...
A Ty widział, jakie baty zgarnąłem tutaj na forum za Archaona i jakie to ma odzwierciedlenie na CMON? :lol:

CMON es-u-ce-ka-es i już. Daj spokój z tymi cyferkami, jest to może i jakiś wyznacznik "ochów i achów", ale także pole do popisu dla tych "życzliwych" ;) Może następnym razem zrób fotkę na ciemniejszym tle i nie taką "błyszczącą", to pewnie gapiom zaraz się odwidzi. Popatrz na fotki razzy na CMON - jakie ma różne noty w zależności od tego, na jakim tle robi zdjęcie - fakt, można dzięki temu pokazać "średnią" figurki, bo fotki różnie wychodzą... Kilka prac na różnych tłach poskładał też jako jedno zdjęcie i ma jedną ocenę.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemosz.

Post by przemosz. »

Piknie Panie Szary!Piknie , wsio juz zostalo powiedziane:) A co do cmona to taki duzy chlop nie powinien sie nim przejmowac.
Post Reply