Realizm zwiększyłyby także jakieś śnięte ryby unoszące się na powierzchni wody
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Ładne, ładne!
Jakieś 'tysiunc pińcet' warstw i zero efektu;/
Jedyne co widać to jak ślicznie ufyfłałam wszystko dookoła
Click to see full-sized image
kolory:
baza: dark flesh GW
cienie: DF plus Liche Purple
światła (tu trochę namieszałam): DF z dodatkiem Blood Red, Golden Yellow, Off White,
glazy: Golden Yellow i Blood Red
pzdr
m
Jedyne co widać to jak ślicznie ufyfłałam wszystko dookoła
Click to see full-sized imagekolory:
baza: dark flesh GW
cienie: DF plus Liche Purple
światła (tu trochę namieszałam): DF z dodatkiem Blood Red, Golden Yellow, Off White,
glazy: Golden Yellow i Blood Red
pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Heh, no to ja chyba muszę jakiegoś swojego WIP-a pokazać kiedyś, to wtedy zobaczysz "ufyfłany" model w tej fazie malowaniaMarta wrote:Jakieś 'tysiunc pińcet' warstw i zero efektu;/
Jedyne co widać to jak ślicznie ufyfłałam wszystko dookoła![]()
Może spróbuj zamiast 1500 warstw, nałożyć ich 1000, ale mocniejsze i bardziej odróżniające się między sobą. Czyli tak po 333(3) warstwy na jeden odcień by wychodziło
A tak poważnie - ja tam cienia trochę widzę jednak i "ocieplenia" brązu żółtymi kolorami.
oglądam właśnie tutka jednego takiego cyborga malarskiego i chyba będę musiała zmienić podejście do malowania 
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
a ja widzę tyłek ...
natomiast ni grzyba na fotce nie widzę tych kolorów które tak mozolnie tam nałożyłaś ...
nie masz pojęcia o syfieniu dookołaJedyne co widać to jak ślicznie ufyfłałam wszystko dookoła
natomiast ni grzyba na fotce nie widzę tych kolorów które tak mozolnie tam nałożyłaś ...
no dawaj dawaj - kto to i co zauważyłaś?Marta wrote:oglądam właśnie tutka jednego takiego cyborga malarskiego i chyba będę musiała zmienić podejście do malowania
bo jak dla mnie to u ciebie mimo tylu warstw wyszło płasko... może to ta wielka fota?
Marta po prostu jeszcze nieśmiało maluje 
Wkłada sporo pracy w blending z tym, że ma za małe przejścia tonalne.
Musi trochę przypaćkać, a potem midtonach poprawcować i będzie git.
Wkłada sporo pracy w blending z tym, że ma za małe przejścia tonalne.
Musi trochę przypaćkać, a potem midtonach poprawcować i będzie git.
no tak myślę że się szybciej osiągnie efekt - najpierw zrobić przejście "na brudno" ale intensywnie, a potem je wyczyścić...
Widziałam Bohuna i kawałek Romaina (dziś bedę kończyć). Co do Bohuna to powiem, że nie mam bladego pojęcia (mimo obejrzenia całego tutoriala) jak on dochodzi tą swoją metodą do takich gładkich powierzchni
A jeśli chodzi o wilczyce, to smutne jest niezwykle, ale chyba po prostu nie mam weny do malowania ostatnio:( a Salute coraz bliżej;/ Ehh a tak mi zależało, żeby coś w końcu wystawić...
A jeśli chodzi o wilczyce, to smutne jest niezwykle, ale chyba po prostu nie mam weny do malowania ostatnio:( a Salute coraz bliżej;/ Ehh a tak mi zależało, żeby coś w końcu wystawić...
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
który kawałek ??Widziałam Bohuna i kawałek Romaina