oj, chyba ten kamien ofiarny juz na stale do naszego cofcowego slownika wejdzie...Marta wrote:kopią w ... kamień ofiarny
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Nameless wrote:oj, chyba ten kamien ofiarny juz na stale do naszego cofcowego slownika wejdzie...Marta wrote:kopią w ... kamień ofiarny
BTW: spróbuję dodać drzewko. Mam kawałek pasującej gałęzi, która chyba fajnie obramowuje scenkę. Zaraz to zmontuje na szybko i zrobię fotki. Tylko jakoś muszę dorobić ideologię czemu to drzewo nie będzie miało liści;p
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Click to see full-sized imagetrochę mi się przekrzywiło drzewko, gałęzie się układają mniej więcej równo z brzegami podstawki
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
Nameless
- The Better Choice

to nie jest drzewko, tylko galazka na podstawce... no coz, niektore fragmenty naturalne dobrze imituja drzewka w skali, inne nie.
a lisci nie ma, bo jest za duzo azotanow w glebie. no nie wiem, moze to przez ....kamien ofiarny
a lisci nie ma, bo jest za duzo azotanow w glebie. no nie wiem, moze to przez ....kamien ofiarny
Wygląda w porządku, jak dla mnie to gałąź udająca całe drzewko może być wiarygodna, wszystko zależy od tego co zrobisz z tym dalej. Żeby wyszła tylko figurka na podstawce a nie podstawka z jakąś figurką (jak u Jarheada) 
Zobaczyłbym tylko z chęcią jak to wygląda z drugiej strony kamyka.
Panią druidkę zaczęłaś już malować?
Zobaczyłbym tylko z chęcią jak to wygląda z drugiej strony kamyka.
Panią druidkę zaczęłaś już malować?
-
Nameless
- The Better Choice

ja bym nie ryzykowal...dzejendes wrote:Zobaczyłbym tylko z chęcią jak to wygląda z drugiej strony kamyka
Może nawiercę gdzieś tam dziurę;p Będzie bardziej dosłownie:DNameless wrote:ja bym nie ryzykowal...dzejendes wrote:Zobaczyłbym tylko z chęcią jak to wygląda z drugiej strony kamyka
Swoją drogą myślę o tym, żeby postawić misę na kamieniu i zakleić rowa.
Co do drzewa to planuję różne pierdoły ofiarne, może jakaś rączka zombiaka, jakieś pergaminy z runami, przydałyby się kości, ale nie mam:(
Za to znalazłam jakieś czaszeczki i coś co może imitować kły:D
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
Nameless
- The Better Choice

a figurki szkieleta nie masz? to swietny material na kosciMarta wrote:przydałyby się kości, ale nie mam:(
poslalbym ci, ale wysylka szkieleta do uk troche malo sensu ma
No właśnie nie mam;/
Mam za to kawałki zombiaków.
Czasem można kupić kostki malych gryzoni, ale biorąc pod uwagę skąd się je bierze, mam wątpliwości;/
Mam za to kawałki zombiaków.
Czasem można kupić kostki malych gryzoni, ale biorąc pod uwagę skąd się je bierze, mam wątpliwości;/
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Podstawka pod Irix zapowiada się fajnie, czekam na rozwój wydarzeń i kolejne foty 
Za to "kamień" bardziej mi się podobał bez drzewa.
Niestety również jestem zdania, że jest to gałązka, która udaje drzewo. Jest jakieś takie za sztywne i nieproporcjonalne.
Dodatkowym atutem braku tego drzewa na wcześniejszych fotkach jest to, że model jest centralną częścią ekspozycji i głównym punktem podstawki.
Taka tylko dygresja.
A to będzie druidka i klimaty druidyczne ? bo jak czytam o tych czarnych oczach, tatuażach i widzę ten model,
to mi się bardziej jakoś kojarzy z Voodoo, wówczas można na tym drzewie porozwieszać kości, flaki, znaki i takie tam.
Za to "kamień" bardziej mi się podobał bez drzewa.
Niestety również jestem zdania, że jest to gałązka, która udaje drzewo. Jest jakieś takie za sztywne i nieproporcjonalne.
Dodatkowym atutem braku tego drzewa na wcześniejszych fotkach jest to, że model jest centralną częścią ekspozycji i głównym punktem podstawki.
Taka tylko dygresja.
A to będzie druidka i klimaty druidyczne ? bo jak czytam o tych czarnych oczach, tatuażach i widzę ten model,
to mi się bardziej jakoś kojarzy z Voodoo, wówczas można na tym drzewie porozwieszać kości, flaki, znaki i takie tam.