jestem na NIE poza paroma elementami
[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] WARSZTAT SZAREGO
Dziękuję za komentarze. Te rozbudowane i te nieco krótsze 
Przy okazji tych zdjęć i tego malowania zauważyłem kilka elementów, nad którymi muszę jeszcze popracować.
Choć co do samej kolorystyki, to z drobnymi zmianami, pewnie zaryzykowałbym raz jeszcze na innych modelach
A tutaj c.d. Mariusza:
Click to see full-sized image
Twarz została przemalowana ostatecznie.
Przy okazji tych zdjęć i tego malowania zauważyłem kilka elementów, nad którymi muszę jeszcze popracować.
Choć co do samej kolorystyki, to z drobnymi zmianami, pewnie zaryzykowałbym raz jeszcze na innych modelach
A tutaj c.d. Mariusza:
Click to see full-sized imageTwarz została przemalowana ostatecznie.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

no, martwy juz taki sie nie wydaje...
ciekawe czy cos zmieniles czy to tylko fotka
a co mi się podoba to malowanie konskich nog...
ciekawe czy cos zmieniles czy to tylko fotka
a co mi się podoba to malowanie konskich nog...
Twarz jest ładna, choć mi osobiście tamta "martwa" bardziej pasowała, nawet jeśli nie kojarzyła się jednoznacznie z obłąkaniem
A teraz widać, że pomału dochodzą nowe elementy. Będzie z tego dobra technicznie praca, ale ocenę sobie zostawię na koniec - jak zwykle 
Last edited by Slawol on 17 Sep 2009, o 15:08, edited 1 time in total.
ja bym tak krytycznie tego elfa nie poraktowal jak to zrobil Slawol 
owszem gdzieniegdzie widac brak starannosci, jakis taki przemeczony.. ale np. kolorystyka moim zdaniem jest trafiona.. twarz ma spoko odcienie.. no i fajny, staranny freehand, to jest cos na co w Twoich modelach mozna liczyc
(choc to gwiazdziste tlo dla labadka idzie odrobine w strone kiczu)
co mi sie nie podoba: biale kropeczkowe bliki a la Razza na NMMie (glownie orzełek na kolanie i na tarczy) - szczerze mowiac wyglada to dla mnie troche jakby wymienione elementy byly zapackane.. ..nie ma wrazenia takiego poblasku jak u Razzy (a przypuszczam ze o to chodzilo)
koles na koniku; fajnie sie zapowiada, widze ze polaczenie fioletu i zolci jest ostatnio popularne
zreszta ladnie opracowales te kolorki.. twarz juz znacznie zywsza niz w poprzedniej wersji, no i rownie udana 
owszem gdzieniegdzie widac brak starannosci, jakis taki przemeczony.. ale np. kolorystyka moim zdaniem jest trafiona.. twarz ma spoko odcienie.. no i fajny, staranny freehand, to jest cos na co w Twoich modelach mozna liczyc
co mi sie nie podoba: biale kropeczkowe bliki a la Razza na NMMie (glownie orzełek na kolanie i na tarczy) - szczerze mowiac wyglada to dla mnie troche jakby wymienione elementy byly zapackane.. ..nie ma wrazenia takiego poblasku jak u Razzy (a przypuszczam ze o to chodzilo)
koles na koniku; fajnie sie zapowiada, widze ze polaczenie fioletu i zolci jest ostatnio popularne
Stop competing with others. Start competing with yourself.

No i chyba Kacper trafiłeś w sedno z każdym punktem
Ja już tak mam, że coś jak podpatrzę coś nowego to bierze mnie taka fascynacja, żeby od razu tego spróbować. I tak było z NMM 
A do konika już powoli wracam i walczę dalej. Mam ochotę na różowe miecze
A do konika już powoli wracam i walczę dalej. Mam ochotę na różowe miecze
Dostaniesz za to na pewno różową ocenęSzary wrote:Mam ochotę na różowe miecze
a mi sie elf podoba, tyle ze z wyjatkiem prawej nogi, ktora wyglada na kamienna a nie NMM.
w sumie to zaskoczyla mnie ta krytyka....
w sumie to zaskoczyla mnie ta krytyka....
-
Karpiu
Szarak Imperialczyk wyglada calkiem calkiem zobaczymy jak bedzie jak skonczysz. Moze jeszcze warto dodac cos na twarzy bo teraz wyglada jakby sie czegos bal
wczesniej bylo lepiej natomiast co do elfa powiem jedno nie wiem czy to rzeźba czy co ale celulit na nogach rulez
Reszta calkiem poprawna