nie o to? to dlaczego na ramionach i pod pasem ma taką samą fakturę zbroi a na brzuchu nie?
na bank niezapleciona broda!
a cygaro dopiero zauważyłem...
[PL] Nameless w 2010
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] Nameless w 2010
dlatego ze zalozyl kamizelke? moze i masz racje, ja po prostu nie jestem pewien. ta czesc (niezapleciona broda/kamizelka) na dole zawija sie i wchodzi pod pas. moze dlatego nie wpadlem na taki pomysl jak ty?
nie mam tej figurki i trudno mi się wypowiedzieć, zgaduję ze zdjęcia 
Mam wrażanie że fajka była by lepsza od cygara, choćby dlatego ,że do tej pory nie mogłem się domyśleć co ten krasnolud ma w ustach
co do dysputy na temat niezaplecionej brody to przydało by się lepsze zdjęcie rzeźby 
malarz może sobie to malować na co tylko chce - choćby i sweterek albo dziwne pionowe mięśnie. ale co to miało być w zamyśle rzeźbiarza wie chyba tylko autor rzeźby 
Reeeeety rzeźba jest śliczna! Cudnej urody krasnolud! Ma bardzo dobrotliwe rysy twarzy i w ogóle jest do zakochania!
Jak dla mnie skórę zrobiłeś zbyt jasną jak na sąsiadującą z siwymi włosami. Przez to walczyłeś ze zmieszczeniem obwódek rozdzielających poszczególne elementy ... jak byś dał wyraźnie inne kolory, to łatwiej byłoby znaleźć twarz, a miejsce na skórę nie zajmowały by obwódki.
P.S. Wydaje mi sie, że nakładasz na figurkę za dużo farby ... zwłaszcza na twarz patrzę. Ona wydaje się być tak wyrzeźbiona, że wystarczyło by kilka warstw glaze na skórę i wash na podkreślenie rysów twarzy
U Ciebie farba wydaje się aż sama tworzyć nową fakturę.
Jak dla mnie skórę zrobiłeś zbyt jasną jak na sąsiadującą z siwymi włosami. Przez to walczyłeś ze zmieszczeniem obwódek rozdzielających poszczególne elementy ... jak byś dał wyraźnie inne kolory, to łatwiej byłoby znaleźć twarz, a miejsce na skórę nie zajmowały by obwódki.
P.S. Wydaje mi sie, że nakładasz na figurkę za dużo farby ... zwłaszcza na twarz patrzę. Ona wydaje się być tak wyrzeźbiona, że wystarczyło by kilka warstw glaze na skórę i wash na podkreślenie rysów twarzy
U Ciebie farba wydaje się aż sama tworzyć nową fakturę.
mówimy na pewno o tej samej rzeźbie? https://chestofcolors.com/url/1yAna wrote:Reeeeety rzeźba jest śliczna! Cudnej urody krasnolud! Ma bardzo dobrotliwe rysy twarzy i w ogóle jest do zakochania!
kurde ten krasnal jest nie najciekawszy, może to wina samego modelu, chociaż sama rzeźba w GS zapowiadała się ciekawie tak po pomalowaniu nie bardzo... na plus na pewno dać podstawkę oraz płaszczyk 
A ja powiem ze po pobejrzeniu niepomalowanej figurki albo zalales detale podkladem , albo zbyt gesta farba.
Wiekszosc detali jest mala i prosi sie o delikatne traktowanie , a tu jebs kubelek pigmentu.
No chyba ze odlew byl tragiczny?
Wiekszosc detali jest mala i prosi sie o delikatne traktowanie , a tu jebs kubelek pigmentu.
No chyba ze odlew byl tragiczny?
-
Nameless
- The Better Choice

tragiczny - raczej nie. nie najlepszy - moglbym sie zgodzic.
w przeciwienstwie do Mahona lepsze foty mi przy lampach wychodza. to prosze, moze cos wiecej i lepiej bedzie teraz widac.
Click to see full-sized image
w przeciwienstwie do Mahona lepsze foty mi przy lampach wychodza. to prosze, moze cos wiecej i lepiej bedzie teraz widac.
Click to see full-sized image