[PL] Nameless w 2010

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

[PL] Nameless w 2010

Post by Nameless »

2009 byl calkiem udany, czas rozpoczac 2010 :)

mowe cele? niezupelnie. malowanie niepomalowanych figurek, powiekszanie wystawki, zroznicowany dobor modeli, jakies wieksze projekty byc moze, 8.5, konkursowa wygrana.

trzymajcie kciuki za kolejne 12 miesiecy :)
Image
kacpero

Re: [PL] Nameless w 2010

Post by kacpero »

trzymam kciuki.. bardzo chetnie bede zagladal do tego tematu tak samo jak zagladalem do analogicznego watku z 2009 ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

motywacji tobie nie brakuje, 3mam kciuki :-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
umpa

Post by umpa »

Powodzenia! :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nameless wrote:trzymajcie kciuki za kolejne 12 miesiecy :)
Masz to jak w banku. Doczekać się mogę, żeby Cię kolejny rok motywować... :twisted:

A tak serio - powodzenia!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

czas juz rozruszac te impreze

to bedzie mocne wejscie w 2010. Cos, co zawsze chcialem pomalowac, najfantastyczniejsze z fantastycznych stworzen, plaga ludzkosci a w szczegolnosci dziewic - czyli smok. mielismy w jamie pudlo ze smokiem reapera. jak widac na zdjeciu - nieszczegolny, a nawet nudny. oj, jak to zdjecie myli - gdzies im uciekly detale rzezby, dynamika modelu. klient z niego zrezygnowal w koncu, i wzialem go sobie ja. myslalem, ze bede potrzebowal kilku miesiecy na pomalowanie bestyji. Duza jest po prostu. Skrzydlo zakrywa eldarskiego falcona. Konkurs Iron Painter daje jednak tylko 2 tygodnie na przygotowanie pracy. Smoczysko mi do tematu konkursu przypasowalo, no i sie musialem zmiescic w tygodniach z wszystkim - skladaniem, malowaniem, podstawka. Cala scenka ma jakies 25cm wysokosci w sumie, wiec chyba mozemy zaliczyc ja do duzych projektow, czyli jednego z niezrealizowanych zalozen na 2009

1/2010 - Stormwing the Dragon

ImageClick to see full-sized image

CMON w te strone

a tu krotka wstepna historyjka przygotowana do konkursu. wybaczcie, nie chce mi sie tlumaczyc. wrzuccie w babelfisha, jesli trzeba ;) albo mnie poganajcie mnie tak dlugo az przetlumacze ;)

There is a kingdom in the far north. Its borders are marked with bones and skulls covered with snow, land is empty and devoid of all life, as no live being is welcome there by its ruler.

Some call him Stormwing, as he rides the wind, some call him Coldblooded, as he's never shown any sign of mercy.

Some of the northern tribes worship him, some try to fight him. All fear him, as he is the true and only master of the land of ice and snow.
Image
loler

Post by loler »

muszę przyznać że robi, świetne wrażenie. Podoba mi się kolorystycznie, ale najlepsza podstawka. Mocny początek 2010;)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Noooooo! Masz swoje "Wejście Smoka" w 2010 rok :clap:

Ładny model! Z tego, co mówisz, jest dość spory, jeśli skrzydło jest wielkości Falcona... Dżizys... A i uważam, że nie jest nieszczególny, wręcz przeciwnie - bardzo lubię wszelkie odmiany smoków, które nie są od Garmażerki (Kacepro raz walnął tekstem i teraz chodzę i powtarzam :mrgreen:), także ten model akurat mi się podoba, Ma ciekawą pozę, detale. Łeb jest trochę "psi", poza tym przypomina mi Cold One'a. No ale to wszystko z jednej parafii jest, a kto tam smoka widział na oczy ;) Parę detali (np. "uszy") jest trochę dziwnych, ale widać taki jego urok... Podoba mi się jako model, ale mógłby mieć zdecydowanie dłuższy ogon, lubię jak smoki mają takie ciągnące się. A i kolorystykę dobrałeś dobrą. I naprawdę się rozwijasz!

Podstawka jest bardzo ładna. Sam pomysł i kompozycja mi się podobają. Skałki cacy, roślinność cacy, nawet szkielet gdzieś tam umieściłeś... No i te Twoje gałęzie :mrgreen: Super! Ale jest jedna rzecz - woda, mama na myśli tę spływającą... To Twoja pierwsza próba z wodą? Sam jeszcze takiej nie robiłem, więc tylko sobie pogadam, ale myślę, że zburzenie/piana mogłyby być tylko w tych momentach, gdzie woda spada na sam dół i łączy się z tą stojącą (bardzo udaną!)... Po prostu miejscami wygląda to jak klej (no chyba, że to właśnie klej, ale chyba nie, co?), a nawet śnieg, a nie woda (choć może to taki rwący potoczek... ;)). Może to i wina masy, może to wina tego, że nie jest przezroczysta albo taka z niebieskim załamaniem... :think: A może nałożyłeś za dużo i się zrobiła taka gęsta... Może i o to chodzi. Poza tym nie jest źle, następna będzie lepsza ;)

Całość mi się naprawdę podoba!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Renaw

Post by Renaw »

Smok fajny i gdyby nie slawol to bym na wodę nie zwrócił uwagi. Troche (bez obrazy) wygląda jak smalec. Reszta super :)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

bo to nie woda i piana, tylko lod i snieg
Image
Post Reply