[PL] Gotowe prace banana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Post by kacpero »

Medium opuźniające- spowalnia schnięcie farby nie rozcieńczając jej tak jak woda. Moje to "medium opuźniające do farb akrylowych" prod. Renesans, 100ml
to medium znane jest rowniez pod nazwa RETARDER :scholar:
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
banan

Post by banan »

No, skończyłem :)

ImageClick to see full-sized image

Zdjęcia robione przy świetle dziennym- metaliki wyszły ok, reszta niestety ciemniejsza niż w rzeczywistości (część krawędzi naramienników jest doprowadzona do pomarańczu, niestety nie widać tego na fotach)

Najbardziej zadowolony jestem z główki- chyba fajnie skupia uwagę patrzącego?

Pozdrawiam i liczę na komentarze!
my blog:
https://blobofpaint.github.io/

profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

NIeeezły. Zwłaszcza metaliki.
Za to brak rozjaśnień na zdjęciu, o którym mówisz, powoduje że pozostałe elementy giną - zwłaszcza oliwkowa kiecka. Naramienniki podobają mi się nawet tak jak wyglądają na zdjęciu, bo lubię przejście do czerwieni z głębokiego cienia.

Głowa rzeczywiście jest fajna i kolor kości nie wyszedł zbyt nienaturalny i komiksowy.

Tylko to ostrze kosy jakoś tak ginie i nie zwraca uwagi. Może parę warstw rozjaśni9enia dodałoby efektu "ostrości" kosy?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

fajny robot :wink:
jedyne nad czym bym poptracował to ubranko - jedno czy dwa rozjasnienia wiecej na pewno by nie zaszkodziły :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
przemosz.

Post by przemosz. »

Heja!
Bardzo fajnie wyszly metaliki i maska!Wlasciwie to mi brakuje tylko jakiejs petardowej podstawki i tego plastikowego elementu na ladze w jakims ciekawym swiecacym kolorku.
pozdro
banan

Post by banan »

Kolejny wip:

Gotowe metaliki na krzyżyku, pancerzu i osłonie nosa oraz cała twarz (po lewej miałem nadlew, więc troszkę gościa spryszczyłem). Co o tym sądzicie?
my blog:

profiles:
-Muk-

Post by -Muk- »

Klasa, bardzo mi sie podoba. Skóra jest super, jak ją robiłeś ? Metalik na klacie/brzuchu jest super, ale ten cień od dołu jest zbyt duży. Srebro dąłbym mniej więcej od połowy. Jak zrobiłeś takie fajny złoty krzyżyk ? Ja ze złotem zawsze mam problem. Co do koślawej części twarzy proponuje coś zakombinować z source lightingiem od pochodni. to może zamaskować przestrzeń uszkodzoną przez moldy.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Krzyżyk i twarz - klasa!

Osłona nosa jakoś mniej do mnie trafia. Brak mi tam gładkości jaką ma krzyżyk.

Pancerz na brzuchu ładny, ale lepiej wykonane wydaje mi się złoto. Mniej ziarniste...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
banan

Post by banan »

Dzięki za komentarze. Osłona rzeczywiście do poprawy- maznęło mi się za bardzo mithrillem :)

Skóra to dwarf flesh+ liche purple. Potem glazy liche purple+szary+nieco dwarf flesha/ czerwonym (polecam tutorial Morsiego :)). W ramach eksperymentu w kilku miejscach użyłem nieco zgniłej zieleni. Rozjaśnienia dodając elf flesha i bleached bona (+nieco szarego by przytłumić).

Krzyżyk RMS ancient bronze, wash scorched brownem, poprawka ancientem, potem glazy scorchem. Dodać nieco shining golda do ancienta, potem shining gold, bliki na krawędziach to shining+mithrill.
my blog:

profiles:
przemosz.

Post by przemosz. »

Czesc Banan!
Paraca idzie w bardzo dobrym kierunku.Trzymam kciuki za caloksztalt:)
pozdro
Post Reply