Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Jako że nie chcę tworzyć zbyt wielu tematów, wszelkie wipszoty będą pojawiały się tutaj
Narazie wrzucam zajawkę Maelyn (oj muszę popracować nad czystością prac):
Click to see full-sized image
Starałem się używać zimnych tonów. Jaki kolorek proponujecie na rajtuzy? Myślałem o czarnym z jakimiś fioletowymi przebarwieniami, ale malowanie czarnego to koszmar
Last edited by banan on 6 Dec 2012, o 18:04, edited 1 time in total.
ja bym dała cienkie rajstopy - to by podkreśliło nagość figurki. Grube będą wyglądać jak getry. A co do koloru, to czerń jest ok. A może kabaretki w tonacji zimnych czerwieni?
Malując skórę korzystałem z tutoriala Morsiego o twarzach. Bardzo przydatny.
Pierwsza warstwa to tanned flesh, potem zabawa z delikatnymi glazami gory reda i liche purple, można mieszać z tanned fleshem by nie wyszły zbyt nasycone. Rozjaśnienia powstawały przez dodanie do tanned flesha dwarf flesha, potem elf flesha i na końcu bleached bone. By skóra nie wyszła zbyt ciepło w pewnym momencie zacząłem dodawać odrobinę codex greya.
Za rajstopy zabiorę się w weekend po studniówce (o ile ją przeżyję ). Postaram się spełnić wasze lateksowe fantazje
To polecam "lekture" fachowych katalogów temu tematowi poswieconych Bo zrobienie dobrego, swiecacego lateksu na tak malej powierzchni to bedzie wyzwanie Wyczekuje z niecierpliwoscia