[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Szary

Post by Szary »

Po dłuższej nieobecności (co powoli staje się chyba już tradycją...), udało się skończyć ludka, którego zacząłem jeszcze w roku ubiegłym :) Skromna robótka, model z przeznaczeniem do grania.
Ocenę pozostawiam Wam:)

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
umpa

Post by umpa »

Cos pięknego... skrzydła, czerwień (ostatnio mam z nią problemy :roll: :oops: zdradź przepis please :wink: ) bardzo ładnie, rzekłbym tak Eavy Metal'owo. Ogólnie rzecz biorąc to mimo, że do grania to nie jest to TT :wink: Pozdrawiam
Szary

Post by Szary »

Z czerwienią już nie pamiętam dokładnie jak było, ale zaczynałem chyba od Mechrite Red, potem trochę Blood Red, glazy z dodatkiem błekitu i brązu jakiegoś. Krawędzie to mieszanka mechrite+blood+fiery orange, więc też nic specjalnie skomplikowanego.

Co do EM, to faktycznie, był to pierwszy model do jakiego siadłem po powrocie z GW. I dalej jestem pod wrażeniem tych cudeniek, które tam trzaskają :D
Szary

Image
Tomi

Post by Tomi »

Hehe... Pamiętam takie określenie pojawiające się na tym forum jak "TT Szarego" ;)
A "TT Szarego" ma tyle wspólnego ze zwyczajnym TT co nic. Po prostu jest to o niego lepsze niż TT.

Jednak wracając do pracy ;) Najbardziej przypadł mi kolor skóry tułowia bestii. To akurat dla mnie mistrzostwo, a czeka mnie ta katorga w moim wykonaniu przy Wilczkach z Hordes :/
Skrzydła też się bardzo dobrze prezentują. Łepek stworka bym jednak troszkę bardziej rozjaśnił, kwestia gustu :)
Same "łapy"? też są warte uwagi.
Jeśli chodzi o jeźdźca to nie mam większych uwag, prezentuje się bardzo dobrze.
IMO tylko kolor czerwieni na tarczy jest zbyt intensywny. Może to wina zdjęcia, albo o tej godzinie źle widzę ;)
Szary wrote: glazy z dodatkiem błekitu i brązu jakiegoś. Krawędzie to mieszanka mechrite+blood+fiery orange, więc też nic specjalnie skomplikowanego.
Niby nic trudnego, ale skąd Wam (profesjonalnym malarzom) biorą się przy czerwieni brązy i błękity ? ;)
Widać, że mam marne pojęcie o kolorach :/

PS Szary, należysz/należałeś do Eavy Metal Teamu ? Jesli można spytać oczywiście.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

w całej pracy nie przemawia do mnie jedynie "żółta" część gryfa, reszta jak zwykle miodzio - w końcu to "Szary's Tabletop" :mrgreen:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

cos ci chyba zdjecia nie wyszly. na wipach to wszystko mi sie bardziej podobalo.
nie zrozum mnie zle, to swietne malowanie i swietny przyklad "twojego table-top", ale zapowiadalo sie lepiej.
Skromna robótka, model z przeznaczeniem do grania
to mnie niezmiennie bawi, i to mocno :D
Image
Rentall

Post by Rentall »

ymhm... Twoja skromna robótka, to dla wielu (w tym dla mnie) nie osiagalny jak do tej pory poziom... wiec ja Cie prosze nie dobijaj nas takimi textami :suicide: :twisted: :D

Brawo, na prawde udana według mnie figurka. Jesli mozesz rozwinac temat EM to powiedz, nalezałes do tego zacnego grona ?
Zastanawia mnie co to jest na udzie gryfa, tatuaz ?

Pozdro :D
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Szary - dla mnie doskonała figurka na stół i godna figurka do gabloty.

już w części angielskiej pisałem o tym co mi najbardziej przeszkadza: taki drobiazg jak zielone wykończenie podstawki. ale rozumiem że to wymóg armii...

co do plusów to najbardziej podoba mi się głowa jeźdźca, a zwłaszcza świetne pióra na kapeluszu, oraz skóra lwiej części gryfona. pióra gryfona są jakieś takie rozmyte i nieostre - stąd moje rozdarcie: z jednej strony wygląda to niechlujnie i traci na szczegółowości, ale z drugiej strony dzięki temu jest to bardziej naturalne i wiarygodne. gość co prawda zapowiadał się bardziej obiecująco na WIPach, ale za to gryfon moim zdaniem zyskuje teraz...

ogólnie silna inspiracja stylem EM jest widoczna, ale dla ciebie to chyba dobrze :)

@Rentall i Tomi - z tego co wiem to Szary odwiedził EM przy okazji naborów, może kiedyś dołączy do ich grona? widać, że jego styl wyraźnie skłania się w tę stronę.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

skrzydla jak dla mnie mega realistyczne - boskie po prostu. model na wysokim poziomie -> widze ze paski zamalowane (ale co ona ma na nodzej akies znamie tatoo czy co to za jakas "runa jest" ??). W kolesiu mi sie nie podoba tarcza -> jakas takas dziwna jest. Za to kolo i jego zbroja mi bardzo leza.

Co do stwierdzenia ze model do grania to ja nigdy w zyciu nie gralbym takim cudenkiem -> balbym sie o obtluczenia :P

Szary model zajefantastyczny - gratki
przemosz.

Post by przemosz. »

Co tu pisac Szary.Jak zwykle kawal profesjonalnej roboty.Skrzydla jak dla mnie wypas.
Post Reply