[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Alexander
Wrzucam szybką fotę poglądową. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, jak poprawić lwie futro. Rzeźba jest bardzo głęboka, niestety też chropowata (co mi umknęło, bo mogłem miliputować). Nie chce robić tygrysich pasków.
Rany i pręgi na ciele nie sa jeszcze skończone, tylko lekko podkreślone.
[rimg]https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... .sized.jpg[/rimg]
Rany i pręgi na ciele nie sa jeszcze skończone, tylko lekko podkreślone.
[rimg]https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... .sized.jpg[/rimg]
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

[PL] WARSZTAT SZAREGO
Malowanie jest OK, tzn. kolorystyka umaszczenia. Mi się jednak wydaje, że właśnie przez taką głęboką rzeźbę łatwo można utracić efekt takiej aksamitnej skóry lwa... Takiej miękkości, czy jak to nazwać... Po prostu kształty nie są takie obłe, a bardziej żylaste, mimo że lew ma krzepy trochę
Tu jednak widać, że jest to tworzywo sztuczne... Nie jest to ciało lwa, tylko żylaste ścięgna i skóra naciągnięte na szkielet, a malowanie z dużym światłocieniem tylko to uwidoczniło. No i chropowatość też niezbyt dobrze wygląda. Tak mi się to widzi 
-
Kuczek
RE: [PL] WARSZTAT SZAREGO
ale jak obejrzycie sobie choziazby wychudle psy to one tez tak wygladaja. skora z sierscia jest naciagnieta na zebra i je widac bardzo wyraznie tylko niepasuja mi do tego te muskularne miesnie, ale to juz wina zezby, malowanie samej siersci bardzo mi sie podoba 
[PL] WARSZTAT SZAREGO
Psy psami, nie ich wina, że nie dostały jeść, ale lwy same się stołują wedle uznania i tego, co upolują 
-
Kuczek
To i tu dochodzimy do tej kwestii ze to ani pies ani lew ;P wiec może gryfy tak wyglądają jak je sobie ktoś wyobraża i wyrzeźbi 
dla mnie to wyszedł trochę upiornie, trochę tak trupio.
niby kolorki miłe dla oka, faktura sierści też udana, ale tak dosadne podkreślenie rzeźby powoduje ze wygląda jak zombi-smok albo inny gnilec...
niby kolorki miłe dla oka, faktura sierści też udana, ale tak dosadne podkreślenie rzeźby powoduje ze wygląda jak zombi-smok albo inny gnilec...