[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Bohun wrote:Widzę, że naprawdę podniosłaś swój poziom malowania :clap: Level up!!

Bardzo ładnie i czysto i światło też gra jak należy!
dzieki :rose: :oops:
wyglada na to ze ciezkie zapalenie prawego nadgarstka sluzy mojemu skillowi:P
Bohun wrote:Najbardziej podobają mi się metaliki. Po prostu super! Są bardzo minimalistyczne, takie w stylu Allana C. Osobiście dodałbym do nich trochę kolorystycznych niuansów, żeby jeszcze lepiej "wpadały w oko" :D

pzdr!
probowalam tam dodawac rozne inne kolory, ale jeszcze nie wybadalam gdzie jest granica, zeby dobrze bylo widac na fotach a w realu nie za bardzo dawalo po oczach. Podejrzewam, ze na to nie ma recepty innej niz praktyka:D

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Kuzyn

Post by Kuzyn »

mi się praca podoba, poprostu bezbłędna, ale teraz wydaje mi się że musisz wciskać "koksy" żeby zaginać czasoprzestrzeń swoim malowaniem :D Podstawka naprawdę ładne i model wybrałaś świetny!
Peace! :D
Marta

Post by Marta »

Naprawde chcialabym, zeby kazdy moj model byl ladniejszy od poprzedniego;]
Mam jeszcze mase nauki przed soba wiec jest to jeszcze calkiem mozliwe do zrealizowania:D

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Marta wrote:Naprawde chcialabym, zeby kazdy moj model byl ladniejszy od poprzedniego;]
udało się! :clap:

co będzie następne?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

nie no wszystko wyglada bardzo fajnie - no i samo model jest ciekawy :). Chcialbym ten model zobaczyc w realu. Ogolem widze ze ciagle pniesz w gore i z kazda praca jestes coraz lepsza. Powodzenia w dalszym chlapaniu i realizacji celow :D.
Marta

Post by Marta »

mahon wrote:co będzie następne?
na pierwszy plan teraz pchaja sie pamperki z Maow (Godzi, Walter i ten z mackami zamiast ust) bo robie do nich mini dioramke z uzyciem styroduru. W zasadzie to najprawdopowobniej zrobie tylko podstawke, zeby pocwiczyc prace z tym materialem a malowanie zostawie na pozniej, bo trzeba sie bedzie wziac za Smart maxowego pamperka, bo ani sie obejrze i bedzie deadline. A pocwiczyc musze, bo do tej figsy tez na razie jest plan na podstawke z tego materialu glownie, plus masa dlubania w g... reen stuffie.
W miedzyczasie bede meczyc familiara.
dead wrote:Chcialbym ten model zobaczyc w realu.
no to coz.... zapraszam do Ladka Zdroju:)

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Marta wrote:trzeba sie bedzie wziac za Smart maxowego pamperka
:shock: nawet się nie spodziewałem TAKIEJ odpowiedzi!
:clap: :clap:
-- Mahoń

Image

Marta

Post by Marta »

mahon wrote:
Marta wrote:trzeba sie bedzie wziac za Smart maxowego pamperka
:shock: nawet się nie spodziewałem TAKIEJ odpowiedzi!
:clap: :clap:

prosze sie ze mnie nie smiac :oops: :oops:
juz ze trzy razy pisalam, ze bede probowac swoich sil w tym konkursie:)
Skoro juz wykorzystalam go jako pretekst zeby kupic figse od nich to wypadaloby sie spiac i ja pomalowac w terminie.

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja sie nie smieje. chyba nie widzialem jeszcze pomalowanych figurek SmartMax poza oficjalnymi wersjami.
-- Mahoń

Image

Marta

Post by Marta »

mahon wrote:chyba nie widzialem jeszcze pomalowanych figurek SmartMax poza oficjalnymi wersjami.
na CoC-u w angielskojezycznej czesci forum byl Peter Goodenough, niestety nie pomne nicka malarza (sorki).
Jarhead popelnil ostatnio Sir Victor Jazz and Butcher Pete.
Na CMON-ie mozna znalezc kilka ciekawych wersji Little Alice i paru innych (nie jestem pewna kto u nich jest nadwornym malarzem, wiec nie bede wklejac linkow).
Kilka osob na forum pisalo cos ze maja pokitrane te figsy po szufladach, wiec moze przy okazji konkursu wiecej ich wyplynie:).

Swoja droga faktycznie nie ma duzo tych figurek pomalowanych na necie. Prawdopodobnie dla wielu cena jest zaporowa (no ale tez skala jest 54mm).
Mnie w tych figsach urzekl klimat viktorianskiej anglii. No i nie ukrywajmy wielkosc wlasnie. Po pomalowaniu wilczycy odkrylam, ze jednak lepiej sie czuje w wiekszej skali. I pewnie gdyby nie cala wieeeelka kupa minisow 28mm czekajacych na malowanie, zaczelabym sie zdecydowanie przerzucac na skale 54.

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply