[PL] No to ja tez sie pochwale :)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Re: [PL] No to ja tez sie pochwale :)

Post by kacpero »

Camelson wrote:kopie chłopaków cały czas zeby troche tu popisali, moze sie w koncu ogarna :)
Camelson wrote:kopie ich po du... ;P
co Wy tam w tej Warszawie robicie :shock: strach przyjezdzac do stolicy :dead:
;)
a tak powaznie to ja rowniez widze postep widac ze odwazyles sie na podniesienie kontrastu na modelach za co :clap:
:clap: z drugiej strony caly czas widac rowniez wplyw Artura ale mysle ze to minie z czasem..
coz moge dodac do powyzszych wpisow.. ..cisnij dalej Camelsonie :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

coz moge dodac do powyzszych wpisow.. ..cisnij dalej Camelsonie
on ma ich kopać a nie cisnąć :lol: :) - to nie pryszcze to ludzie
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

Najmniej podoba mi się fist, jakiś taki średni w porównaniu do reszty modelu.
Jak ktoś mówił to sorry.

Armor jest szacunowy, nie ma co.
Co do stylu, z początku parę prac miałeś bardzo podobnych do Artura ale teraz widać,że to było tylko przejściowe bo wypracowałeś swój własny.
IMO :)
I jak ktoś mówił to też sorry.

Miłego dnia =]
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Moja ostatnia praca, jestem z niej zadowolony na prawdę bardzo, tym bardziej ze łącznie malowałem ją bardzo krótko... :)
Mam nadzieje ze wam sie chociaż trochę spodoba! :)

ImageClick to see full-sized image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

"trochę" - tak... :razz: :wink:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Śliczny model, a twarz taka nie-śliczna... :roll:
Prawdę mówiąc to nie wiem jaka jest twarz tego modelu - już widziałem ją tak świetnie pomalowaną (nie wiem czy przez M.Reimer czy J.Haley) że trudno się z tym równać...

Podoba mi się kolorystyka, scenka, klimat, ale nie ta twarz.
W ogóle ta praca wyszła ci bardziej tak "plastikowo" niż te ostatnie prace. Jakby brak ostatecznych rozjaśnień?
Pewnie to kwestia czasu....
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

wyszła ci praca 'syntetycznie sterylna"
rzekł bym że dokładnie na niej wyszły ci ograniczenia farby aktylowej - czyli zarzucana akrylom przez malarzy klasycznych "plastikowość"

z jednej strony bardzo mi sie podoba twoja praca bo jest właśnie czysta / sterylna a z drugiej jest martwa -
zakładam że wrażenie to jest efektem tego : większość kolorów i malowana znajduje sie w przedziale "średnim" - jest mało cienia i jest mało światła

no i nie napisze niczego mądrzejszego ods tego co już napisano powyżej

no dobra .. co jest z ta gębą?? (zły odlew ?? czy jakiś eksperyment robiłeś ??)

a i buty - sa płaskie - jakby miała je z Nubuku - pochłaniają światło (ale wtedy miały by mocny cień)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Theotril

Post by Theotril »

Fajne zdjęcie, fajna praca w szczególności strój, nie przychodzi mi nic do głowy poza tym co inni powiedzieli.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Podoba mi się ten model. Lubię takie klimaty :)

Kurczę, na to twarz trochę taka... Zrobiłeś z niej starą babę :mrgreen: Myślę, że to wina doboru kolorów (i zbyt małego zróżnicowania - twarz jest zwyczajnie trochę blada...) i rozmieszczenia cieni... No i kolor włosów też taki babciny... Ma to swój urok na pewno, ale widziałbym jednak coś innego.

A tak poza tym - podoba mi się dobór kolorów całości. Kiecka, buty - super są, wyglądają naprawdę jak takie jesienne botki ;) W ogóle brąz wygląda jak skóra i mi się podoba.

A nie podoba mi się na pewno beczka. Taka pastelowa w ogóle do mnie nie przemawia. Co więcej - nie pasuje mi na tych schodach :D Same schody OK, myślałem tylko, że te brązowe plamy to liście...

To samo z latarnią - płaska i pastelowa, te kable też... W ogóle to zauważyłem w Twoim stylu jedno - gdy malujesz coś do SM, to wszystko jest w tym samym tonie, ale tutaj zupełnie inaczej podszedłeś do figurki, a inaczej do scenki. Nie mówię, że to źle, ale rzuca się po prostu w oczy. Może to wina tego, że tym razem połączyłeś "delikatny" kobiecy model ze złomem? :think:

Enyłej - praca na pewno udana i przyjemnie się ogląda :) Brawo!

Post Sławolum
Bardzo fajnie wkomponowałeś schody w klocek, ale z tyłu szpary przy beczce to już Ci się nie chciało zaszpachlować i wyszlifować, co? ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
umpa

Post by umpa »

Tak sobie patrze i tak sobie pomyślałem, że tak, klimat fajny, steampunk jest fajny ale jak tak patrze na jej twarz to jakby tak troszke zieleni dodać to by wygladała jak zombie... za dużo pewnego serialu... nie powiem jakiego co by nie robic kryptoreklamy. Tak wiec ożyw troszkę może tą twarz? No chyba że to już takie "skończone na półkę i jade z następnymi" No to tyle co od siebie dodam do tego co przedmówcy już powiedzieli.
Pozdrawiam!
Post Reply