rozumiem, ze tak chcial klient, albo ty sam. ale z powyzszym zdaniem nie zgodzi sie nikt, kto zna wczesniejsze edycje warhammera, takze (a moze glownie) fabularnego. Prawda Demi? Prawda Mahon?kolory takie musialy byc, bo to przeciez Tzeentch a nie jakis tam mroczny chaos (pozatym by na poczatku caly niebieski ale przemalowalem go i polaczylem z fioletem)
[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion
					Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
	Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
- 
				Nameless
- The Better Choice 
Odswiezam temat bo udalo mi sie ostatnio zmalowac figurke ktora czekala na to ponad rok czasu 
 Click to see full-sized image
krytyka mile widziana

Click to see full-sized imagekrytyka mile widziana

Bardzo fajny złoty NMM, podoba mi się, tak samo jak widzą mi się szaty, ładne przejścia od niebieskiego w zileony i od fioletu w pomarańcz. NMM na ostrzu miecza mógłby być trochę more smooth  Trochę uboga podstawka ale może być
  Trochę uboga podstawka ale może być  

Ogólnie model mi sie bardzo podoba, nie jest nudny, widać IMO dużą dynamikę w nim, poprzez użycie wielu barw.
Jestem na tak

Ogólnie model mi sie bardzo podoba, nie jest nudny, widać IMO dużą dynamikę w nim, poprzez użycie wielu barw.
Jestem na tak

Podstawka jak zwykle "uboga", chyba zaczne kupowac gotowe 
Jak by ktos chcial postawic jedynke albo inna ocene :jak mozesz ocen CMON
 CMON

Jak by ktos chcial postawic jedynke albo inna ocene :jak mozesz ocen
 CMON
 CMON[PL] WARSZTAT IRKUCKA

Ale kolory! Aż miło popatrzeć. I nie bolą oczy
 Hełm jest przewspaniały
 Hełm jest przewspaniały  Przednia szatka fioletowo-pomarańczowa przyciąga wzrok i ładnie się komponuje z resztą. Natomiast tył płaszcza jakoś mnie nie przekonuje... Szczerze mówiąc, brakuje mi tam cieni w zagłębieniach.
 Przednia szatka fioletowo-pomarańczowa przyciąga wzrok i ładnie się komponuje z resztą. Natomiast tył płaszcza jakoś mnie nie przekonuje... Szczerze mówiąc, brakuje mi tam cieni w zagłębieniach. Klejnoty mi się bardzo podobają, NMM oraz ogólna kompozycja
 Freehandy na flagach są troszkę, nie wiem, "patykowate"/"sztukowane"? Umiesz lepiej i to o wiele, wystarczy popatrzeć na konwersję z Archaona na koniu
 Freehandy na flagach są troszkę, nie wiem, "patykowate"/"sztukowane"? Umiesz lepiej i to o wiele, wystarczy popatrzeć na konwersję z Archaona na koniu  Poza tym myślę, że więcej rozjaśnień by się tam na nich przydało, żeby się bardziej błyszczały, bo teraz są trochę "przytłumione".
 Poza tym myślę, że więcej rozjaśnień by się tam na nich przydało, żeby się bardziej błyszczały, bo teraz są trochę "przytłumione". Podstawka faktycznie, przyjemna, ale nie przesadzona.
Ogólnie - bardzo ładna praca i podoba mi się

Pozdrawiam
Sławol
- 
				Eliash
noo Irek:D:D helm na pierwszym zdjęciu rozwala:D kozacki nmm;] na mieczu przydaloby sie gladziej, ale i tak jest nieźle:D niebieska zbroja daje rade:) jeśłi chopdzi o plaszcz i ta szmatke fioletowo pomaranczową, jest łądnie zrobiona:P ale ja jakos nie przepadam za takim cieniowaniem, ale zrobione jest dobrze:) i nad  tymi sztandarami moglbys jescze popracowac:p

fajowski  podoba mi sie hełm, zbroja, kamyki, szmatki i ogolnie caloksztalt jest bardzo fajny, jedyne co mi sie od razu rzucilo w oczy to freehandy, z tego co pokazales na chałośniku widac ze umiesz robic duuuzo lepsze, no ale co innego przyciaga wzrok w tej figsie.
  podoba mi sie hełm, zbroja, kamyki, szmatki i ogolnie caloksztalt jest bardzo fajny, jedyne co mi sie od razu rzucilo w oczy to freehandy, z tego co pokazales na chałośniku widac ze umiesz robic duuuzo lepsze, no ale co innego przyciaga wzrok w tej figsie.   wiec generalnie i tak jest wszystko ladne
  wiec generalnie i tak jest wszystko ladne 

podoba mi sie hełm, zbroja, kamyki, szmatki i ogolnie caloksztalt jest bardzo fajny, jedyne co mi sie od razu rzucilo w oczy to freehandy, z tego co pokazales na chałośniku widac ze umiesz robic duuuzo lepsze, no ale co innego przyciaga wzrok w tej figsie.
  podoba mi sie hełm, zbroja, kamyki, szmatki i ogolnie caloksztalt jest bardzo fajny, jedyne co mi sie od razu rzucilo w oczy to freehandy, z tego co pokazales na chałośniku widac ze umiesz robic duuuzo lepsze, no ale co innego przyciaga wzrok w tej figsie.   wiec generalnie i tak jest wszystko ladne
  wiec generalnie i tak jest wszystko ladne 
figurka ogólnie ładna  podoba mi sie polaczenie niebieskiego i zielonego na plaszczu.. z tylu rozjasnilbym jednak nieco ta zielen..
 podoba mi sie polaczenie niebieskiego i zielonego na plaszczu.. z tylu rozjasnilbym jednak nieco ta zielen..
freehandy wyszly ogolnie ok.. tylko w paru miejscach wygladaja troche "sztywno"..
..moze mi sie tylko wydaje ale mam wrazenie ze w wielu miejscach przejscia kolorystyczne nie sa takie gładkie jakie byc powinny - m.in. stopy, plecaczek, hełm.. moze sie czepiam ale na innych elementach Twoje umiejetnosci techniczne prezentuja sie znacznie lepiej.. wybrales bardzo kolorowy, krzykliwy styl, który nie wybacza uchybien technicznych
  - m.in. stopy, plecaczek, hełm.. moze sie czepiam ale na innych elementach Twoje umiejetnosci techniczne prezentuja sie znacznie lepiej.. wybrales bardzo kolorowy, krzykliwy styl, który nie wybacza uchybien technicznych 
swoja zauwazylem ze im blizej wiosny tym wiecej kolorowych figurek pojawia sie na forum (harlequin Przemosza a teraz ten eldar)..
 (harlequin Przemosza a teraz ten eldar)..

podoba mi sie polaczenie niebieskiego i zielonego na plaszczu.. z tylu rozjasnilbym jednak nieco ta zielen..
 podoba mi sie polaczenie niebieskiego i zielonego na plaszczu.. z tylu rozjasnilbym jednak nieco ta zielen..freehandy wyszly ogolnie ok.. tylko w paru miejscach wygladaja troche "sztywno"..
..moze mi sie tylko wydaje ale mam wrazenie ze w wielu miejscach przejscia kolorystyczne nie sa takie gładkie jakie byc powinny
 - m.in. stopy, plecaczek, hełm.. moze sie czepiam ale na innych elementach Twoje umiejetnosci techniczne prezentuja sie znacznie lepiej.. wybrales bardzo kolorowy, krzykliwy styl, który nie wybacza uchybien technicznych
swoja zauwazylem ze im blizej wiosny tym wiecej kolorowych figurek pojawia sie na forum
 (harlequin Przemosza a teraz ten eldar)..
 (harlequin Przemosza a teraz ten eldar)..Stop competing with others. Start competing with yourself.