[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

kolory takie musialy byc, bo to przeciez Tzeentch a nie jakis tam mroczny chaos (pozatym by na poczatku caly niebieski ale przemalowalem go i polaczylem z fioletem)
rozumiem, ze tak chcial klient, albo ty sam. ale z powyzszym zdaniem nie zgodzi sie nikt, kto zna wczesniejsze edycje warhammera, takze (a moze glownie) fabularnego. Prawda Demi? Prawda Mahon?
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

powiedzmy musialem sie wpasowac w kolorystyke ;)
kto zna wczesniejsze edycje warhammera, takze (a moze glownie) fabularnego. Prawda Demi? Prawda Mahon?
chodzi Ci ze wczesniej warhammer i chaos w nim zwarty byl kolorowy? :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Odswiezam temat bo udalo mi sie ostatnio zmalowac figurke ktora czekala na to ponad rok czasu :P

ImageClick to see full-sized image

krytyka mile widziana 8)
Image
Galharen

Post by Galharen »

Bardzo fajny złoty NMM, podoba mi się, tak samo jak widzą mi się szaty, ładne przejścia od niebieskiego w zileony i od fioletu w pomarańcz. NMM na ostrzu miecza mógłby być trochę more smooth :P Trochę uboga podstawka ale może być :wink: :wink:
Ogólnie model mi sie bardzo podoba, nie jest nudny, widać IMO dużą dynamikę w nim, poprzez użycie wielu barw.
Jestem na tak :wink:
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Podstawka jak zwykle "uboga", chyba zaczne kupowac gotowe :P
Jak by ktos chcial postawic jedynke albo inna ocene :jak mozesz ocen :) CMON
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Slawol »

:clap:

Ale kolory! Aż miło popatrzeć. I nie bolą oczy ;) Hełm jest przewspaniały :mrgreen: Przednia szatka fioletowo-pomarańczowa przyciąga wzrok i ładnie się komponuje z resztą. Natomiast tył płaszcza jakoś mnie nie przekonuje... Szczerze mówiąc, brakuje mi tam cieni w zagłębieniach.

Klejnoty mi się bardzo podobają, NMM oraz ogólna kompozycja :) Freehandy na flagach są troszkę, nie wiem, "patykowate"/"sztukowane"? Umiesz lepiej i to o wiele, wystarczy popatrzeć na konwersję z Archaona na koniu :) Poza tym myślę, że więcej rozjaśnień by się tam na nich przydało, żeby się bardziej błyszczały, bo teraz są trochę "przytłumione".

Podstawka faktycznie, przyjemna, ale nie przesadzona.

Ogólnie - bardzo ładna praca i podoba mi się :)

Pozdrawiam
Sławol
Eliash

Post by Eliash »

noo Irek:D:D helm na pierwszym zdjęciu rozwala:D kozacki nmm;] na mieczu przydaloby sie gladziej, ale i tak jest nieźle:D niebieska zbroja daje rade:) jeśłi chopdzi o plaszcz i ta szmatke fioletowo pomaranczową, jest łądnie zrobiona:P ale ja jakos nie przepadam za takim cieniowaniem, ale zrobione jest dobrze:) i nad tymi sztandarami moglbys jescze popracowac:p
Rentall

Post by Rentall »

fajowski :D podoba mi sie hełm, zbroja, kamyki, szmatki i ogolnie caloksztalt jest bardzo fajny, jedyne co mi sie od razu rzucilo w oczy to freehandy, z tego co pokazales na chałośniku widac ze umiesz robic duuuzo lepsze, no ale co innego przyciaga wzrok w tej figsie. :P wiec generalnie i tak jest wszystko ladne :)
IRKUCK

Post by IRKUCK »

hehe ten sztandarek mialem wogole wywalic, bo jakos nie mialem pomyslu na freenandy ale musze sei troche zaglebic znajomosc eldarow i nasepnym razem poprawie sie :D
Image
kacpero

Post by kacpero »

figurka ogólnie ładna :) podoba mi sie polaczenie niebieskiego i zielonego na plaszczu.. z tylu rozjasnilbym jednak nieco ta zielen..
freehandy wyszly ogolnie ok.. tylko w paru miejscach wygladaja troche "sztywno"..
..moze mi sie tylko wydaje ale mam wrazenie ze w wielu miejscach przejscia kolorystyczne nie sa takie gładkie jakie byc powinny ;) - m.in. stopy, plecaczek, hełm.. moze sie czepiam ale na innych elementach Twoje umiejetnosci techniczne prezentuja sie znacznie lepiej.. wybrales bardzo kolorowy, krzykliwy styl, który nie wybacza uchybien technicznych ;)
swoja zauwazylem ze im blizej wiosny tym wiecej kolorowych figurek pojawia sie na forum ;) (harlequin Przemosza a teraz ten eldar)..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Post Reply