[PL] lolerowe mazanki

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kuzyn

Re: [PL] lolerowe mazanki

Post by Kuzyn »

dla mnie spox, niezła cizia, na prawdę gratki! twarz miażdzy! :clap: :clap: :dance: bicz.. no właśnie... może taki jak tutaj tylko że niebieski? https://www.coolminiornot.com/index/whatm/GW/id/277255

Peace!
loler

Post by loler »

hej
dzięki bardzo za komentarze:)
co do bicza, to chyba już taki zostawię bo klientowi się wszystko bardzo podoba. ale spytam go jeszcze lepiej.
loler mógłbyś podać przepis na taki fiolecik :?: :)
jasne:)
baza to warlock purple
cienie to warlock purple mieszany z regal blue
rozjaśnienia to warlock purple zmieszany z space wolves grey
na końcu dawałem chyba jeszcze trochę bieli, ale nie pamiętam...
później jakieś glazy żeby wszystko wyrównać i dodać barw
poza szmatki przyczepionej do baneru wbitego w ziemie jest taka "statyczna" a sama szmatka powinna jakos albo zwisac zgodnie z grawitacja albo "falowac". Tak samo nie wiem co to za "szrama" na twarzy ... i linia laczenia wlosow z czolem jest taka troche zbyt rowna
masz rację. Średnia ta szmatka... później myślałem nad zmianą jej ale jakoś się za to nie zabrałem...
no dobra miśku puchaty jak malowałeś skórę ??
początek taki sam jak tu zrobiłęm ---> https://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... -face.html
później dałem więcej glazów z regal blue, warlock purple i ich mieszanek (moje ulubione połączenie farbek:p). Dałem też trochę bieli jako rozjaśnienie.
For egzampyl:

Image
nie wczytuje mi się fotka:)
Symbol-ikona na tyczce, ten a'la dark Elves. Wykonanie świetne, ale tego elementu nie ma do czego przyczepić w całości. Tutaj widziałbym metal, taki jak na kolcu na lewym naramienniku.
właśnie się zastanawiałem co by tu dać. Chciałem dać zwykły metalik, albo fiolet, ale ostatecznie dałem takie coś. Teraz jak tak powiedziałeś to faktycznie Twój pomysł chyba lepszy by był.
Tyczka jest trochę taka matowa i bez rozjaśnień... Taka stara mosiężna miała być bez blasku? Czy to rdza?
miała być stara, cały znak jakiś stary i zniszczony...
P.S. A jak się malowało model? ;)
niektóre elementy bardzo fajnie, ale część z nich była tragicznie odlana. Ogólnie średnio, ale bywało już gorzej:) a jak Ci Twoja Lelith idzie?;) model co by nie mówić podobny, możliwe że będę musiał ją niedługo też malować.
metaliki są opór!! jak je malowałeś?? :D
baza to blotgun
rozjaśniany chain mailem a później mitrilem
później dałem rozjaśniałem mitrila bielą, idąć do prawie czystej.
dalsze cienie to rozwodniony black ink
później poszło kilka glazów z mitrila, przy tych rozjaśnienia z bielą żeby przywrócić metaliczny połysk
na koniec dałem troszkę dewlan mud jako przejście z ciemnego srebra to trochę jaśniejszego
może taki jak tutaj tylko że niebieski? https://www.coolminiornot.com/index/whatm/GW/id/277255
ten jest fajny, fakt. Tylko zastanawiam się czy jakbym zrobił taki ciemny to czy światło na nodze nie byłoby zbyt mocne jak na nie tak mocne źródło światła...

aha i jakby ktoś chciał to tu mam mega duże zdjęcia. to macie tu nieskompresowane fotki:)
Długo się będą wczytywać więc ostrzegam.
i wiadomo- na takich zdjęciach oczywiście wszystkie niedociągnięcia są potęgowane no ale co tam;d
https://img88.imageshack.us/img88/1824/sucubbusduze2.jpg

i close up nieskompresowany:)
https://img16.imageshack.us/img16/1614/dsc00327cm.jpg

dzięki raz jeszcze za komentarze:)
pozdrawiam
Image
loler

Post by loler »

cześć
wczesny wip harlekina. Jest to pierwszy członek 6 osobowego oddziału.
generalnie to to dark eldar a nie eldar; d
ImageClick to see full-sized image
zdjęcia kiepskie, ale chciałem wiedzieć co ogólnie sądzicie o kolorach i klimacie. Jak macie jakieś pomysły to walcie, sam jeszcze nie jestem pewien jak to będzie wyglądać:)
pzdr
Image
Czuprynsky

Post by Czuprynsky »

Przejścia kolorów na nodze, płomyczki i czaszeczka są fajne, ALE:

- brakuje mi jakiś kolców/ostrzy (mogą być nawet na podstawce, koniecznie zbryzgane krwią trwających w agonii niewolników)

- za mało czaszek (muszą być)

- szmatka mogłaby się jakoś bardziej odcinać od reszty jak dla mnie. Czerwień, żółć? Wzorek?

- więcej czaszek

- łeb walnąłbym srebrnym, z tego co wiem Arlekini mają te maski jak Erazm z Diuny twarz: elastometalowy, giętki i zmiennokształtny polimer, cuś w tym stylu. I ładnie by się wkomponowywało w czerń. Na srebrno maznąłbym też te frędzle/ćwieki/niewiadomoco na nodze.

- jeszcze więcej czaszek

To tyle... na razie.
kacpero

Post by kacpero »

loler wrote:generalnie to to dark eldar a nie eldar
a ten aspekt cos zmienia w koncepcji malowania? bo jako laik nie widze roznicy..
patrzac na arlekina widze 2 elementy ktore ze soba rywalizuja jezli chodzi o przyciagniecie wzroku:
-maska, ktora jest fajnie pomalowana (no moze z wyjatkiem dolnej czesci) - dziala technika i kolor
-niebieska noga z freehandem ktory mi sie nie podoba (technicznie ok ale nie bardzo wiem jaki masz koncept na wzorki na tym modelu.. na razie wyglada to tak jakbys namalowal czaszke 'bo bylo puste miejsce do zapelnienia')
pomiedzy tymi dwoma punktami jest nieokreslony kolor stanowiacy fajne tlo do mocniejszych akcentow.. wydaje mi sie ze jak na razie wspomniana 'rywalizacja' działa na niekorzysc.. z drugiej strony nie wiem jaki masz pomysl i w jakim kierunku pojdziesz z malowaniem..
wydaje mi sie ze najlepsza droga byloby zagranie kontrastem koloru / nasycenia barwy pomiędzy buzka a reszta modelu..
jestem ciekaw dalszych krokow ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nie, nie i jeszcze raz nie.

Freehand na nodze kojarzy mi się od razu z chopperami i hot-rodami i typowymi oldschoolowymi płomieniami. Błękitno-fioletowa noga też odpada... Instruktor fitness ze sztuczną szczęką ;)

Zęby to sztuczna szczęka babci i psują klimat figurki... Jeśli chcesz, żeby model wyglądał złowieszczo, to koniecznie trzeba wydłużyć te kły i zrobić coś bez takich dziąseł ;)

Serio. Na chwilę obecną podoba mi się tylko ta gładko malowana jasna maska. Wybacz, Miśku, ale prawie nic mi się nie podoba tym razem :hug: Model sam w sobie jest świetny, mój też czeka na pędzel... Ale tak jak mówi Kacpero: nie wiemy, co chcesz z tym modelem zrobić, więc trzeba czekać :)

A tutaj wzory kłów od Baraki z MK:

Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
loler

Post by loler »

dzięki za komentarze:)
Zobaczę, spróbuję go skończyć po swojemu, a jak będzie bardzo źle to pozmieniam:P nad ząbkami jeszcze pomyślę... może faktycznie je trochę przedłużyć

tu dalsze wipy
Przejście na nodze poprawię jeszcze, bo dziś trochę tam kolorków dawałem i mi się zepsuło trochę:)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Cóż, moja opinia póki co się nie zmienia... ;)
loler wrote:Zobaczę, spróbuję go skończyć po swojemu, a jak będzie bardzo źle to pozmieniam:P
Zmieniaj tylko wtedy, kiedy Tobie się naprawdę nie będzie podobać, a resztę pierdół dot. gustu, kolorów i ilości warstw zostaw nam, krytykom ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

loler

Post by loler »

dwóch gości zrobionych, trzeci w drodze:)
podstawki na razie zostaną takie, będę myślał co dalej.
zębów nie zmieniałem bo klientowi się tak bardzo podoba:)
czekam na opinie:)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

To czemuś, Trąbo, nie powiedział, że to zlecenia? :) Pomysły też klienta?

Wiesz Ty co... Na tych nowych zdjęciach to wszystko wygląda zupełnie inaczej...

Na pewno jeszcze mnie drażnią płomienie, różowy i zęby, ale reszta już mnie pomału przekonuje :) Takie szarości z fioletem i metalikami nieźle się komponują. Nie jest to cukierkowe malowanie i może przez to oko mi się życzliwsze zrobiło ;) Maska - a raczej maski, wszystkie - wciąż są dla mnie najlepszymi elementami.

Za to już wiem, co mi te zęby przypominają! Znasz może Cenobitów z "Hellraisera"?

Tutaj akurat Chatterer :twisted:

Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply