nawet jesli, to ja bym sie nie przyznawal, bo elfi macho chodza w rajtuzachA macho od Machowski?
[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Nameless
- The Better Choice

RE: [PL] WARSZTAT SZAREGO
Mi tam wystarczą bardzo udane metaliki. Może dlatego, że wierzę w tej kwestii GW i uważam, że elfie pancerze połyskują na niebiesko 
Swoją drogą, czy nie było tak, że GW zamiast tradycyjnego mithrilu posługuje się "ithilmarem" i "gromrilem"? tak mi się coś z dawnych czasów po głowie kołacze, ale pewności mi brak...
Swoją drogą, czy nie było tak, że GW zamiast tradycyjnego mithrilu posługuje się "ithilmarem" i "gromrilem"? tak mi się coś z dawnych czasów po głowie kołacze, ale pewności mi brak...
ja niestety nie znam sie na staroswiatowym fluffie
po prostu nie przepadam za niebieskim washem na metalikach.. nie zmienia to faktu ze na elfach Szarego wyglada to bardzo dobrze.. zgadzam sie rowniez ze taki zabieg zespaja kolorystycznie figurke
sam jednak wole uzyc innych kolorow 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Wreszcie sko??czony...
Stylizowany na klasycznÄ? wersjÄ? GW pomalowanÄ? przez Darrena Lathama (Razza) wraz z celtyckim wzorem zainspirowanym pracÄ? Joe Tomaszewskiego (Brokenblade):
https://www.coolminiornot.com/98254
Szczeg??lne dla niego gratulacje, bo wykona?? naprawdÄ? mistrzowskÄ? robotÄ?!
Do modelu zosta?? do??Ä?czony rÄ?cznie malowany sztandar na wz??r klasycznej wersji ze starego M.C.
Model malowany akrylami (Citadel).
Szczeg??lne podziÄ?kowania dla Razzy za motywacjÄ? do pracy, dla Ani (Ana) za wsparcie przy tych plecionkach, dla Mahonia za super fotki i dla mojej ukochanej Gosi (Kuczek) za cierpliwo??Ä?
Zapraszam do komentowania:
https://www.coolminiornot.com/194689
Click to see full-sized image
Stylizowany na klasycznÄ? wersjÄ? GW pomalowanÄ? przez Darrena Lathama (Razza) wraz z celtyckim wzorem zainspirowanym pracÄ? Joe Tomaszewskiego (Brokenblade):
https://www.coolminiornot.com/98254
Szczeg??lne dla niego gratulacje, bo wykona?? naprawdÄ? mistrzowskÄ? robotÄ?!
Do modelu zosta?? do??Ä?czony rÄ?cznie malowany sztandar na wz??r klasycznej wersji ze starego M.C.
Model malowany akrylami (Citadel).
Szczeg??lne podziÄ?kowania dla Razzy za motywacjÄ? do pracy, dla Ani (Ana) za wsparcie przy tych plecionkach, dla Mahonia za super fotki i dla mojej ukochanej Gosi (Kuczek) za cierpliwo??Ä?
Zapraszam do komentowania:
https://www.coolminiornot.com/194689
Click to see full-sized image[PL] WARSZTAT SZAREGO
No wreszcie cos od Ciebie, Przemku!
Haaa, dobra praca, bardzo mi sie podoba - widac wplyw malarzy, ktorych pracami i radami sie kierowa??es
Plaszcz jest wspanialy, z tylu tez mi sie podoba. Freehandy bardzo filigranowe i szczegolowe, sztandar rowniez bardzo precyzyjny.
Metaliki jednak widzialbym troche jasniejsze i bogatsze - tu widze klasyczny (hehehe, co za nowina
) styl GW - Shining Gold i Chestnut Ink, jesli dobrze widze
No i na koniec srebrny. Pancerz moglby dostac jeszcze jedno delikatne przejscie przed zaznaczeniem samych krawedzi. Cienie mozna by takze poglebic.
Ale to w sumie detale, bo ca??osc na duzy plus. Oczywiscie i tak najbardziej ciesze sie z faktu, ze malowa??es metalikami, a nie stosowa??es NMM
Uwazam jednak, ze nie jest to full poziom u Ciebie
Haaa, dobra praca, bardzo mi sie podoba - widac wplyw malarzy, ktorych pracami i radami sie kierowa??es
Plaszcz jest wspanialy, z tylu tez mi sie podoba. Freehandy bardzo filigranowe i szczegolowe, sztandar rowniez bardzo precyzyjny.
Metaliki jednak widzialbym troche jasniejsze i bogatsze - tu widze klasyczny (hehehe, co za nowina
Ale to w sumie detale, bo ca??osc na duzy plus. Oczywiscie i tak najbardziej ciesze sie z faktu, ze malowa??es metalikami, a nie stosowa??es NMM
Uwazam jednak, ze nie jest to full poziom u Ciebie
Tak jak pisalem na BP :
Podoba mi sie :
-plaszczyk
jest super (cieniowanie ale i kolor)
-freehandy na wewnetrznej stronie szmatki tez niczego sobie
-Podstawka (moze troche za duza
ale podobami sie )
Na nie :
-zloty (no jakos do mnie nie nprzemawia .... odstaje od reszty malowania imho)
-sztandar (samo wykonanie super ,ale jak dla mnie ma za bardzo oldschoolowy charakter
)
Podoba mi sie :
-plaszczyk
-freehandy na wewnetrznej stronie szmatki tez niczego sobie
-Podstawka (moze troche za duza
Na nie :
-zloty (no jakos do mnie nie nprzemawia .... odstaje od reszty malowania imho)
-sztandar (samo wykonanie super ,ale jak dla mnie ma za bardzo oldschoolowy charakter