[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

RE: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Nameless »

A macho od Machowski?
nawet jesli, to ja bym sie nie przyznawal, bo elfi macho chodza w rajtuzach :whistle:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Mi tam wystarczą bardzo udane metaliki. Może dlatego, że wierzę w tej kwestii GW i uważam, że elfie pancerze połyskują na niebiesko :)

Swoją drogą, czy nie było tak, że GW zamiast tradycyjnego mithrilu posługuje się "ithilmarem" i "gromrilem"? tak mi się coś z dawnych czasów po głowie kołacze, ale pewności mi brak...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

ja niestety nie znam sie na staroswiatowym fluffie ;) po prostu nie przepadam za niebieskim washem na metalikach.. nie zmienia to faktu ze na elfach Szarego wyglada to bardzo dobrze.. zgadzam sie rowniez ze taki zabieg zespaja kolorystycznie figurke :) sam jednak wole uzyc innych kolorow :P
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

swoją drogą - na tej fotce z "dużymi ludkami" ten środkowy wyraźnie szykuje się do odbicia mieczem strzaly, bo pozę ma jak baseballista! :lol:
-- Mahoń

Image

Szary

Post by Szary »

Ech...duże dzieci :roll: Dać Wam tylko elfa... :lol: Już się boję co powiecie o ewent. Białych Lwiątkach...
Szary

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

pochwaliliśmy malowanie, obśmialiśmy pomysł o odbijaniu strzał dwurakami :mrgreen:
-- Mahoń

Image

Szary

Post by Szary »

Wreszcie sko??czony...
Stylizowany na klasycznÄ? wersjÄ? GW pomalowanÄ? przez Darrena Lathama (Razza) wraz z celtyckim wzorem zainspirowanym pracÄ? Joe Tomaszewskiego (Brokenblade):
https://www.coolminiornot.com/98254
Szczeg??lne dla niego gratulacje, bo wykona?? naprawdÄ? mistrzowskÄ? robotÄ?!
Do modelu zosta?? do??Ä?czony rÄ?cznie malowany sztandar na wz??r klasycznej wersji ze starego M.C.
Model malowany akrylami (Citadel).

Szczeg??lne podziÄ?kowania dla Razzy za motywacjÄ? do pracy, dla Ani (Ana) za wsparcie przy tych plecionkach, dla Mahonia za super fotki i dla mojej ukochanej Gosi (Kuczek) za cierpliwo??Ä? :)

Zapraszam do komentowania:
https://www.coolminiornot.com/194689

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Slawol »

No wreszcie cos od Ciebie, Przemku!

Haaa, dobra praca, bardzo mi sie podoba - widac wplyw malarzy, ktorych pracami i radami sie kierowa??es ;)

Plaszcz jest wspanialy, z tylu tez mi sie podoba. Freehandy bardzo filigranowe i szczegolowe, sztandar rowniez bardzo precyzyjny.

Metaliki jednak widzialbym troche jasniejsze i bogatsze - tu widze klasyczny (hehehe, co za nowina :)) styl GW - Shining Gold i Chestnut Ink, jesli dobrze widze :) No i na koniec srebrny. Pancerz moglby dostac jeszcze jedno delikatne przejscie przed zaznaczeniem samych krawedzi. Cienie mozna by takze poglebic.

Ale to w sumie detale, bo ca??osc na duzy plus. Oczywiscie i tak najbardziej ciesze sie z faktu, ze malowa??es metalikami, a nie stosowa??es NMM :twisted:

Uwazam jednak, ze nie jest to full poziom u Ciebie ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Tak jak pisalem na BP :

Podoba mi sie :
-plaszczyk :) jest super (cieniowanie ale i kolor)
-freehandy na wewnetrznej stronie szmatki tez niczego sobie
-Podstawka (moze troche za duza :wink: ale podobami sie )

Na nie :
-zloty (no jakos do mnie nie nprzemawia .... odstaje od reszty malowania imho)
-sztandar (samo wykonanie super ,ale jak dla mnie ma za bardzo oldschoolowy charakter :wink: )
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Udana robota! Trodno sie dopatrzec niedociagniec :D ale znalazlam. Mogles wycieniowac bielona Ultra do szarosci.
Jestem pod wrzeniem starannosci szlaczka na pelerynie!
-- Ańa

Image
Post Reply