Marto, figurki Dragona, szczególnie te oznaczone symbolem Gen2, mają wiele części osobno i tak np. poły munduru skleja się z kilku elementów, więc może udałoby się jakoś dosztukować do tej figurki GW, by aż tak w oczy nie raziło.
Co do pomysłów, które rozpalają wyobraźnię i dają kopa do działania, a zderzone z rzeczywistością boleśnie się rozsypują, to zmora, która męczy mnie od dawna. Jak następnym razem zaplanujesz coś z pogranicza "Nibylandii", to rzuć temat na forum, może znajdzie się dobry pomysł lub usłużny rzeźbiarz .
[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
WiP'ek termosa na dioramke
co do ludka siegajacego po plasme to jeszcze go bede meczyl.
Click to see full-sized image
co do ludka siegajacego po plasme to jeszcze go bede meczyl.
Click to see full-sized image
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
bleee ultras ..
a poza tym nieżle go cisniesz będzewyglądał super .. ale dlaczego Ultras ??
a poza tym nieżle go cisniesz będzewyglądał super .. ale dlaczego Ultras ??
Ultras bo oni tacy grzeczni sa. Czas pokazac Zuo, ktore w nich siedzi. Poza tym to chcailem sie pobawic kolorami, mam cala dioramke jako pole eksperymentu. Gwardzisto-kultysci beda w jakis naturalnych kolorach(brazy, szarosci, moze cos czerwonego) - ale wszystko musi byc takie zeby jeszcze jucha na tym dobrze wygladala. Musze sie pilnowac, zeby nie zrobic takiego faila jak przy genokradzie i jego flakach. Podloga i sciany: jeszcze nie wiem co z nimi zrobic.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
fajny ten pan ultras. taki czysty i kodeksowy tak dalej!
te cienie na hełmie to namalowane czy po prostu światło tak pada? bo jeśli namalowane to super - dodają mu dramatyzmu
te cienie na hełmie to namalowane czy po prostu światło tak pada? bo jeśli namalowane to super - dodają mu dramatyzmu
Bardzo fajny, jasny kolorek. Podobają mi się te rdzawe zacieki.
Czekam na więcej.
Czekam na więcej.
dobra, zobaczyłem na normalnym monitorze a nie na laptopie. cienie są namalowane i to ładnie!
póki co termos wygląda elegancko czekam na kolejne fotki