[PL] warsztat olkkkkka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] warsztat olkkkkka

Post by mahon »

@Marta - ja widzę że on ma się czołgać, ale wygląda jak przewrócony model "stojący", a nie model czołgający się. nogi są nienaturalnie ułożone, bluza od munduru nie opada tak jak by ją kierowała grawitacja. gdyby to był sztywny pancerz to rozumiem, że mógłby się nie odkształcić, nie obwiesić... ale to jest mundur...

ImageClick to see full-sized image

porównaj z tymi ciekawymi przykładami:

mi się ten plastikowy biedak kojarzy bardziej z pływakiem niż żołnierzem sięgającym po broń.
nie żeby to było takie złe, tylko ja wolałbym żeby było inaczej :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marta

Post by Marta »

Ehh no rozumiem o co chodzi. Ale z drugiej strony nie kazdy ma zaciecie rzezbiarskie (o zdolnosciach nie wspomne). I co w takiej sytuacji zrobic? Rezygnowac z wymyslonej scenki czy raczej przerabiac co sie umie godzac sie na pewna doze umownosci? Czy moze jest jakies inne wyjscie? Serio sie nad tym zatanawiam, szczegolnie biorac pod uwage moje rzezbiarskie beztalencie.

pzdr.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maryjusz

Post by Maryjusz »

Wczoraj stuknęła mi trzydziestka, więc kiedy skończysz tę scenkę będę miał już 1000030 lat. Dożyję :-D.

Marto myślę, że można by było pokusić się o jakieś części z zestawu figurek militarnych Dragona lub Tamiya w skali 1:35 lub 1:48, bo faktycznie czołgający się do broni trup wygląda sztucznie.
Pozdrawiam
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Jeśli chodzi o ten model co udaje trupa... to on nawet jak go nie udaje,
to wygląda tak strasznie, że nie wiadomo co z nim zrobić :lol:
Został pokarany stylistyką "cegła design" i metodą "kopiego pajsta" - to typowy model do gry,
w którym można zmienić/wygiąć ręce na wszelkie sposoby, a w każdej pozie wygląda tak samo... nijako i dziwnie ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Marta - nie, nikt nie musi niczego przerabiać ani konwertować. chyba, że chce żeby wyglądało dobrze :mrgreen:

I wreszcie wiem z czym on mi się skojarzył!!!

-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marta

Post by Marta »

@ mr_Denial: on nie udaje trupa, on zyje i walczy;] Co zdziala w tym szmacianym mudnurku przeciwko termosowi to inna sprawa:D

@ Maryjusz: z figsami GW jest niestety taki problem, ze one nie sa za bardzo w skali jesli chodzi o szerokosc... Wiec raczej kiepsko by wypadaly normalne figsy militarne w zestawieniu z nimi. Zreszta w tym wypadku to jeszcze jakos moze by uszlo (na okolicznosc uzbrojenia i w ogole) bo to jakis gwardzista lezy na podlodze, ale czesto nie ma mozliwosci uzycia innych figsow niz systemowe. Nie wiem jak do tego podchodza inni, ale ja najpierw roje sobie cos w tej mojej glowinie na temat scenki do figsa, napalam sie ze bedzie fajno wygladac, a potem konfrontuje to z twarda rzeczywistoscia i trzeba wymyslac cos innego.

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

mahon wrote:I wreszcie wiem z czym on mi się skojarzył!!!

cos w tym jest:D

mahon wrote:@Marta - nie, nikt nie musi niczego przerabiać ani konwertować. chyba, że chce żeby wyglądało dobrze :mrgreen:
no kumam kumam,
ale ciagle nei moge sie oprzec wrazeniu ze gdyby nie ten kawalek ciucha ponizej paska, odstajacy mu na rzyci, wygladalby calkiem spoko w tych okolicznosciach przyrody. Tak jakby sie czolgal do tej broni, siegal po nia z wysilkiem.
ale skoro mowicie ze lipa to sie zgodze z wiekszoscia;]

pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

wchodzi termos przez drzwi i mówi do gwardzisty - 50 wychyłów na kręgosłup i gwardzista ćwiczy - a wy co myśleliście ?? :wink:

a Za modele GW to "Cegła Design" to co innego
kiedyś na zlecenie robiłem scenkę z gwardzistów - dostałem masę bitsów itd ... po czym zwykłe zgięcie ręki okazało sie polegać na wzięciu naramiennika i pięści i całym wydzierganiu w grinstufie całego ramienia bo to "firmowe" to niema wspólnego z ramieniem nic ... (pomijam łokieć "łokieć a co to" ??)
to samo dotyczyło nóg ..
1 tiuningowany gwardzista okazał sie wyższy od termosa bo zrobiłem 7 x głowa ... (czyli normalny człowiek ) potem poprawiłem na chorego na kręgosłup z syndromem skarłowacenia na 4,5 głowy i wyszedł gwardzista karzeł - czyli "zwykły człowiek w wizji GW" (jak oni maja tam takich ludzi niedziwne że zasady gry sa kulawe ... ) wiec OOOLLLLLKUUUU - krzyżyk na drogę i trzymam kciuki za ciebie i ta scenkę bo jeśli to ma niebyć śmieszne to kupa grenstafu przed tobą
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Jak sam widzisz, musisz wyrzeźbić wszystko od nowa.... wszystko! :bonk:
A tak jeszcze w ramach droczenia, to dlaczego ten termos pozabijał tych gwardzistów ?
Byli niedobre ? Heretyki jedne ? aty, aty... im zrobił pan mikołaj w czerwieni :wink:

Dobra, zejdźmy już z tej dioramy, to nie Olka wina, że modele GW mają swoją własną anatomię i klimat.
Może się podobać(podobno), może nie, konkursy wygrywają, ludzie to kupują, dobrze się sprzedaje, więc coś w tym musi być :twisted:

Nie poprawiaj świata, po prostu dokończ to co masz i też będzie git, pomaluj tylko ładnie jak poprzedniego termita i będzie dobrze.
Theotril

Post by Theotril »

Obetnij mu nogi od pasa w dół, dodaj troszkę flaczków i już bedzie lepiej model wyglądał :twisted:
"bardziej naturalnie" :lol: :bonk:
Post Reply