[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
espoo

Post by espoo »

Oj bajzel był i to wielki :doh: . Ale jakoś poszło.
Kiedy to będziesz malował? Jeśli będę mógł to wpadnę ci coś pomóc. Bądź co bądź będę na tym grał :wink:
Szary

Post by Szary »

Demi_morgana wrote:bardzo ładne niedokonczone makietki ^^
to do mordheim moze?
Akurat nie. Domki z dachówka to akurat osiedle 4 bliżniaków jednorodzinnych do Battla, za to reszta to typowe ruiny do 40k w klimacie Cityfighta.
Wycinanie całej ścianki gotyckich okienek to jednak ból... W sumie zrobiliśmy ich 12 póki co. Teraz trzeba to jeszcze pomalować :twisted:
Szary

Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

czy mogłbys zdradzic skad wziales schematy? w jamie chyba takich nie widzialem :think:
pytam bo musze troche rozbudowac nowy stół do grania :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Szary

Post by Szary »

Ta dam! Ależ proszę Demi ;) :
https://uk.games-workshop.com/cityfight/terrain/3/ - 40k
https://uk.games-workshop.com/empire/building-houses/1/ - WFB

Tyle mi wystarczylo do obecnych makiet. Korzystałem też z pianki modelarskiej (gassa?) - taka pianka obklejona kartonem z obu stron. Łatwiej się to wycina niż karton, ma grubość ścian i jest dość wytrzymałe.
Szary

Image
Szary

Post by Szary »

Mały sneek peak tego, co już udało się osiągnąć. Po więcej ujęć zapraszam do siedziby sklepu w Krakowie ;)

ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image

Nic specjalnego, ale to nie jest jeszcze moje ostatnie słowo ;)
Szary

Image
Tomi

Post by Tomi »

To ty Szary w Krakowie w Bardzie pracujesz... Dobrze wiedzieć ;) Makietki jak makietki ;) Ale domki z WFB podobają mi się najbardziej :D
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

no i super :D
czy przed malowaniem przecierałes bydynki szpachla albo piaskiem? wygladaja jakby miały fakture :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
MiSiU

Post by MiSiU »

Nie znam szczegółów, ale najlepszą techniką jest do czarnej farby dodać piasku i wikolu. Po takim podkładzie przecierka szarym i gotowe...
A moje zdanie już znasz - czuję się może nie ojcem, ale wujkiem tego sukcesu to na pewno :twisted:
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers...
Image
Szary

Post by Szary »

I masz MiSiU rację!:) Twoje rady okazały się nieocenione i co najważniejsze, zostały zrealizowane.

Ale wracając do twojego pytania Demi - akurat zrobilismy to inaczej niz MiSiU sugeruje, co nie znaczy, ze jego sposob jest zly. Po prostu w trakcie cięcia pianki karton nam sie mocno poszarpal i sypalismy piasek na cale makiety, w tym na fasady (ale duzo mniej). Zreszta na wszesniejszych zdjeciach to widac. Nie wiem czy niepotrzebnie nadlozylismy czasu, ale nie wygladaja zle. Choc ewent. nastepne budynki bede robil inaczej.

Jeszcze lepszym pomyslem jest to co robia spece GW - farba teksturowana, ale ciezko mi bylo znalezc tani odpowiednik w Polsce.

Mam jeszcze kilka pomyslow, ale zaczyna mi powoli brakowac półek :) Teraz wracam do figur :D
Szary

Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

jak sie patrzy na Twoje bdynki az samemu ma sie chec siasc i cos zrobic :) ale czas ogranicza nawet mozliwosc siedzienia przy figurkach wiec pewnie dopiero moze w wakacje bede mial okazje cos zrobic...
Tak czy inaczej ciekawy efekt budynkow :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply