[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Slawol »

Marta, daj już spokój z tym modelem. Jest dobrze moim zdaniem, a z figurki na figurkę malujesz coraz lepiej :) Bierz się za kolejną.

P.S. Dzięki za duże fotki - za podstawkę to masz :clap: A jeśli chcesz trochę ujednolicić figurkę z podstawką, to może przykurz odrobinę nogi na dole jakimś ziemistym odcieniem i już będzie widać, że biegała po lesie ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Slawol wrote:Marta, daj już spokój z tym modelem.
Nawet nie masz pojęcia jak bardzo bym już chciała odstawić ją na półkę:D Jestem nią już mega zmęczona i chyba nawet znudzona;p
Co dopiero mówic Wy:D

Slawol wrote:Jest dobrze moim zdaniem
Metale leżą i kwiczą;p
Szczególnie złoto na okuciach zbroi, ale pewnie już dużo więcej z nim nie wywalczę, najwyżej do następnego modelu postaram się podejść od innej strony.

@Redav: ja nie siedzę nad modelem długo tylko rzadko. Proza życia niestety. Praca, dom, te sprawy... A że na dodatek traktuje to tylko jako hobby i nie muszę się spieszyć z malowaniem armii do grania, to tak jakoś schodzi parę tygodni na jeden model.
Ale tej pani faktycznie chyba już podziękuję, bo mam dosyć.

Pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
REDAV

Post by REDAV »

Marta wrote: @Redav: ja nie siedzę nad modelem długo tylko rzadko. Proza życia niestety. Praca, dom, te sprawy... A że na dodatek traktuje to tylko jako hobby i nie muszę się spieszyć z malowaniem armii do grania, to tak jakoś schodzi parę tygodni na jeden model.
Ale tej pani faktycznie chyba już podziękuję, bo mam dosyć.
Ok w takim razie cofam wypowiedź że siedzisz nad tym modelem długo i rozumiem bo tez tak miewam że nie starcza czasu (praca, rodzina itd.). Co do modelu to nie ma się nad czym zastanawiać tylko po prostu zabrać się do następnej pracy bo ta jak dla mnie jest już skończona i to na bardzo fajnym poziomie.

Czekam na następne prace i pozdrawiam,
RED
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a - lepsze fotki widzę :)
co do "przykurzenia" nóg - zgadzam sie z tym

co do zenitala
caly cyrk polega nie na tym by było od góry ale na natężeniu :
na górze ostre oświetlenia i mocne cienie i a im niżej tym bardziej to stonowane i na mniej ostrym kontraście
- bardzo by pomogło (tyle że nie wiem czy warto jeszcze przy tym majstrować bo łatwo będzie popsuć)
podkręcenie rozjaśnień na głowie , bimbalkach i kilku jeszcze wystających miejscach w górnej części korpusu wręcz do białego i zostawienie reszty jak jest i przez to uzyskanie efektu ostrego kontrastu na górnej połowie ciała i już stonowana na zacienionych partiach poniżej
(zobacz że noga jest w sumie jaśniejsza niż bardziej nasłonecznione bark - zdjęcie od frontu - w tej chwili jest "odwrotne naświetlenie" mocnej na nogach niż na ramionach )

mam nadzieję że pomogłem
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Theotril

Post by Theotril »

Dużo lepsze zdjęcie, figurka prezentuje się bardzo fajnie :clap: , osobiście bardzo lubie taki styl malowania(realistyczny). Jedyna rzecz która odstaje poziomem od reszty to mieczyk- ale to już wiesz.

Pozdrawiam.
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Ja myślalem że tu nowa praca a tutaj ten sam wilczek, tak jak Slawol pisał możesz już go zostawić wygłada dobrze :D a jeżeli jesteś zmęczona nim to napewno musisz tak zrobić i ew. powrócic do niego za jakiś czas ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Marta

Post by Marta »

IRKUCK wrote:Ja myślalem że tu nowa praca a tutaj ten sam wilczek
Ehh no co ja poradze, że tak rzadko mam czas malować?
Teraz pewnie jeszcze wolniej mi to będzie szło, bo powoli przygotowuję się do kolejnych studiów;/

Nowa figsa już przygotowana, zapodkładowana, a podstawka nawet ma nałożone podstawowe kolory. Może jeszcze w tej 10-cio latce uda mi się pokazać pierwsze foty:D

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

dla mnie jest git. łba nie urywa, ale jest zdecydowanie spoko. jeśli czegoś brakuje to takiego "eyecatchera", takiego "focusa" - punktu, który łapałby uwagę i skąd mogłaby ona "płynąć" po figurce. wszystko jest OK, czasem lepiej, ale jakoś nie ma tego punktu który rzuca się w oczy i od razu przykuwa uwagę. obecnie najbliższy temu jest chyba miecz dzięki połyskowi, ale jest zbyt nudny na takie coś.
można było to zrobić rzucając ostrzejsze światło (a co za tym idzie: kontrast) na biust albo pysk. ale to i tak twoja zdecydowanie najlepsza praca.
zamiast ją doskonalić w nieskończoność - maluj kolejną i zobaczysz że samoistnie wyjdzie jeszcze lepiej!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marta

Post by Marta »

Pan A (a raczej Panowie)
Figsa upaprana jak na razie, ale licze na to ze wrzucajac ja tutaj zmobilizuje sie do malowania, bo lezy w szufladzie od dluzszego czasu w takim stanie.
Fota na szybko (co widac).
Nie bijcie za bardzo, bo to wczesny wip.
ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
loler

Post by loler »

Szata, szczególnie z tyłu na tym kapturze bardzo fajna, super rozłożone światło. A więcej to na razie trudno powiedzieć, czekam na dalsze postępy:)
Image
Post Reply