[PL] Nameless w 2010

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

16/2010 Pan Humpty Dumpty

Post by Nameless »

Ostatnia figuraska z 2010, i znow nie spejsmarin. Moze w 2011? Pan Humpty Dumpty (nie wiem ktory to H a ktory D) z firmy Smart Max. sympatyczna rzezba w 54mm, choc to karzel wiec troche nizsza tak naprawde.

16/2010 - Pan Humpty Dumpty

ImageClick to see full-sized image

Trzeba mi teraz podsumowac 2010 rok, ale to moze jutro mi sie uda.
Image
olekkkkk

Re: [PL] Nameless w 2010

Post by olekkkkk »

Ale fajny ludek. Troche nie lezy mi skora i wlosy tej glowy w cylindrze( siakies takie rozowe i pomaranczowe), skora tej glowy bez cylindra superancka. Chyba bede musial upolowac sobie jakiegos pamperka od SmartMaxa
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

gładziej niż dawniej,

tylko cieni.. tylko cieni, tylko cieni brak! tych takich najgłębszych.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

A mi się skóra właśnie podoba ale nie pasuje mi do niej ta żółć. No dla mnie osobiście to tak sobie to współgra ale ja się nie znam :mrgreen:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

skóra jest fajna. chyba najlepszy element tego malowidła.
-- Mahoń

Image

Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dwugłów Cylindryczny! :lol:

Bajerancki ten model jest.

I powiem Ci, że podoba mi się dobór kolorów. Z twarzy to bardziej podoba mi się ta bez nakrycia głowy - taka bardziej dziadkowa mi się wydaje. Żółty ciuszek ma bardzo żywy odcień, ale nie komiksowy i wpasowuje się przez to w resztę schematu i nie odstaje. Podobają mi się spodnie i buty, nie podoba mi się ten frak - kurczę, ta zieleń jest taka wypłowiała... OK, taki masz styl, ale trochę nadaje takie bladego wyglądu całości... No i brakuje tam trochę cieni, jak Mahoń zauważył.

Świeczka fajnie wyszła!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Mi też przypadł jakoś do gustu dobór kolorów, jedyne co trochę może przeszkadzać to gładkość przejść ale przy tej skali to nie staje się tak istotne ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mówisz że przy skali 54mm przejścia są mniej istotne? :think:
-- Mahoń

Image

sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Oprócz doboru kolorów podoba mi się twarz pana bez czapki i laska.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Podsumowania nadszedl czas, bo 2010 juz za nami :)
niech no zerkne na poczatek tematu i sprawdze co tam sobie zalozylem na ten rok...
Nameless wrote:2009 byl calkiem udany, czas rozpoczac 2010 :)

nowe cele? niezupelnie. malowanie niepomalowanych figurek, powiekszanie wystawki, zroznicowany dobor modeli, jakies wieksze projekty byc moze, 8.5, konkursowa wygrana.
ok, malowalem niepomalowane figurki :lol: wystawka sie zwiekszyla :) sukces? niekoniecznie, sporo mam ciagle na stole rzeczy, ktore kiedys tam pozaczynalem i mnie cos od nich oderwalo. moze w tym roku skoncze je? ot tak, tylko po to zeby je wywalic z kolejki. uznajmy to w takim razie za czesciowy sukces ;)

zroznicowany dobor modeli? skale w sumie jedna meczylem (28mm), choc rozmiarowo siegaly od 18mm do kilkunastu centymetrow :) trafila sie tez najwieksza dla mnie skala, jak do tej pory - 80mm.
firmy: Reaper (x3), PP (x3), Avatars of War (x1), Red Box Games (x2), Dark Age (x1), GW (1 + eldarzy), Wyrd (x1), Pegaso (x1), Enigma (x1), MaxMini (x1), Smart Max (x1).
w tym nowe dla mnie firmy - AoW, RBG, DA, Wyrd, Pegaso, Enigma, MaxMini, SmartMax.
fantasy - 9
steampunk - 6
sf - eldarzy
niezle pod wzgledem tej roznorodnosci. zabraklo jednak moze jakiegos popiersia, albo dioramki...

duze projekty - reaperowy smok. wielki jest. no i poczatek armii eldarow (400 pkt). trzeba bedzie tych eldarow podciagnac w tym roku.

ostatnie cele sa tzw. dla funu :) konkursu nie wygralem :lol: fail oczekiwany :doh: 8.5 na cmonie nie dostalem, fail nieoczekiwany, choc tez nie zaskakujacy. moze rzeczywiscie pora na malowanie marinesow? ;)

dzieki za ten rok, zapraszam do zmagan w 2011 :) aha, wkleje tu jeszcze pozniej zdjecie swojej wystawki dla kompletnego zamkniecia 2010 :)
Image
Post Reply