Click to see full-sized image[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
Kolejny ludek:
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Nelphael jeśli się nie myle... kucze chciałbym ją sobie pomalować szkoda ze tak trudno ją dopaść :/ co do malowanie to, że tak to ujmę poprawnie, ładnie i schludnie choć bez fajerwerków.
Oby tak dalej pozdrawiam!
Oby tak dalej pozdrawiam!
Turkuisy - fajne , Złoty w pytke srebrny NMM ... um tu jest gorzej wyszedł jak plastik -_-' albo ołów - brakuje temu "połysku" a połyskowi towarzyszy wyrszy kontrast i dodatkowe barwy
(ale może to być wia fotki ... czasami fotki robia fatalne dowcipy)
(ale może to być wia fotki ... czasami fotki robia fatalne dowcipy)
Fajnie wyszlo, troche minimalistycznie ale starannie i czysto.
Szkoda tylko ze twarzy nie widac...
Szkoda tylko ze twarzy nie widac...
*** de gustibus non est disputandum ***
I znów fajna praca! Podoba mi się, choć nie widać wspomnianej twarzy. Ale pewnie i ta nie odbiega od reszty. Aczkolwiek nieco zbyt czysta ta panna jak na teren na którym przyszło jej stanąć.
Bravo!
Cold "Strobe Light Network"
-
DEMON_COLOR
No cóż jak dla mnie fajny model. Szczególnie NMM na kuszy - świetne światło na tym elemencie 
Ale to jedyny element jaki mi sie w kuszy podoba. Reszta mocna niedoróbka. Gdzie drewno ma słoje ;>?? Gdzie pasek ma cienie ??
A włosy ?? ;>
Ogólnie podobają mi sie bardzo te ELfy Rakhamowe ale za cholere nie chciałbym malować ich bo te zbroje z tymi zawijasami swoimi ;// Tak jakby rzeźbiarz nie miał pomysłu jak je wykończyć i walną jakieś fale...no comment
Ogólnie model jeśli do grania bardzo spoko - z ładnym bonusem w postaci tego NMM Złotego ;D
D_C
Ale to jedyny element jaki mi sie w kuszy podoba. Reszta mocna niedoróbka. Gdzie drewno ma słoje ;>?? Gdzie pasek ma cienie ??
A włosy ?? ;>
Ogólnie podobają mi sie bardzo te ELfy Rakhamowe ale za cholere nie chciałbym malować ich bo te zbroje z tymi zawijasami swoimi ;// Tak jakby rzeźbiarz nie miał pomysłu jak je wykończyć i walną jakieś fale...no comment
Ogólnie model jeśli do grania bardzo spoko - z ładnym bonusem w postaci tego NMM Złotego ;D
D_C
-
Nameless
- The Better Choice

a dla mnie jakos ... plasko. i NMM nie przekonuje. widac jednak, ze potrafisz plynnie i czysto malowac
podoba mi sie NMM na kuszy. ale co do reszty to wyglada jakby malowanie bylo ograniczone limitem czasu, a nie umiejetnosci.
widac ze umiesz i widac, ze nie chcesz tego wykorzystac.
widac ze umiesz i widac, ze nie chcesz tego wykorzystac.
To bardzo mocna krytyka. Ciężko mi mówić o własnych umiejętnościach, na razie jakość moich malowanek jest zbyt nierównana (tak mi sie wydaje).
Co do ostatniego ludka to Nelphaell nie za bardzo mi sie podobala jako figurka. Cala fun z malowania poszedl gdzies sobie jak trzeba bylo zabrac sie za te zawijaski na zbroi. W malwaniu NMM'em nie czuje sie zbyt pewnie. Od czasu do czasu staram sie poeksperymentowac z ta technika. Powoli zloty NMM zaczyna wygladac tak jak powinien (z ramion kuszy jestem jak najbardziej zadowolony
) , ze srebrnym to jeszcze daleka droga. Troche potrwa zanim wkleje cos w podobnych klimatach, na razie nie mam takich figurek na warsztacie.
Co do ostatniego ludka to Nelphaell nie za bardzo mi sie podobala jako figurka. Cala fun z malowania poszedl gdzies sobie jak trzeba bylo zabrac sie za te zawijaski na zbroi. W malwaniu NMM'em nie czuje sie zbyt pewnie. Od czasu do czasu staram sie poeksperymentowac z ta technika. Powoli zloty NMM zaczyna wygladac tak jak powinien (z ramion kuszy jestem jak najbardziej zadowolony
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
czy ja wiem?olekkkkk wrote:To bardzo mocna krytyka.
myślę, że wielu chciałoby usłyszeć taką właśnie "krytykę"...