[PL] Nameless w 2010
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Nameless w 2010
się znasz - to nie kopytko a kluseczek leniwy (dlatego nie ciemny)
Bardzo udane malowanie, twój najlepszy model jak dotąd
ale taki trochę zbyt jednolity kolorystycznie, przydało by się jakoś podkreślić zrogowacenia itp. 
Łe kurde!! Rewelka, najlepsze malowanie i fota w tym albumie! Gratki 
Nie mam pytań...
OK, technika do przodu i to znacznie! Malowanie kolorystycznie do mnie trafia, poza paroma detalami: różowawe rogi (przypominają mi trochę jęzory) i kopyta... No jakoś tak nie pasują mi, ale rozumiem, że chciałeś w jednej tonacji utrzymać całość.
W ogóle kolorystyka kojarzy mi się z tamtymi Beastmenami... Lubisz malować kozy i inną rogaciznę na różowo?
Kamień jest super, świetnie oświetlony i naprawdę wygląda, jak kamień. Podoba mi się też dbałość o detale i ich wykonanie: są wyraziste i dodają charakteru. Oko jest ciemne, a faktycznie mogłoby skupiać na sobie uwagę - wszak to JednoOk, znaczy się ten, eeee... cyklop
Myślę też, że trochę więcej uwagi przydałoby się sznurkom - są (chyba, tak mi się wydaje) tylko zaznaczone plamkami, może lekki wash (nawet ten gotowiec od GW, np. Devlan Mud) by im pomógł i trochę złagodził...
Podstawka z klocka bardzo dobrze pasuje rozmiarem, także rzeźba terenu odpowiada tematyce pracy. Zielsko OK, roślinność też.
Kolor szmatki mi się podoba, freehand także. A to że strzałka jest skierowana w górę... Cóż, wiadomo, gdzie NIE kopać, bo można dostać głazem w czapę
I świetne czaszki, to mi się najbardziej podoba!
Ależ się rozkręcasz z tym malowaniem!
OK, technika do przodu i to znacznie! Malowanie kolorystycznie do mnie trafia, poza paroma detalami: różowawe rogi (przypominają mi trochę jęzory) i kopyta... No jakoś tak nie pasują mi, ale rozumiem, że chciałeś w jednej tonacji utrzymać całość.
W ogóle kolorystyka kojarzy mi się z tamtymi Beastmenami... Lubisz malować kozy i inną rogaciznę na różowo?
Kamień jest super, świetnie oświetlony i naprawdę wygląda, jak kamień. Podoba mi się też dbałość o detale i ich wykonanie: są wyraziste i dodają charakteru. Oko jest ciemne, a faktycznie mogłoby skupiać na sobie uwagę - wszak to JednoOk, znaczy się ten, eeee... cyklop
Myślę też, że trochę więcej uwagi przydałoby się sznurkom - są (chyba, tak mi się wydaje) tylko zaznaczone plamkami, może lekki wash (nawet ten gotowiec od GW, np. Devlan Mud) by im pomógł i trochę złagodził...
Podstawka z klocka bardzo dobrze pasuje rozmiarem, także rzeźba terenu odpowiada tematyce pracy. Zielsko OK, roślinność też.
Kolor szmatki mi się podoba, freehand także. A to że strzałka jest skierowana w górę... Cóż, wiadomo, gdzie NIE kopać, bo można dostać głazem w czapę
I świetne czaszki, to mi się najbardziej podoba!
Ależ się rozkręcasz z tym malowaniem!
-
Nameless
- The Better Choice

niom, w wolnych rekach dopiero sie wprawiam.mr_Denial wrote:Mogę się jedynie przyczepić do freehanda na szacie i tych białych kresek,
dobre pytanie.... bo ja pamietam...Ps. Będziesz miał ochotę, to napisze ze dwa zdania jak malowałeś skórę
reaperami - podstawowe cieliste, w cieniach czerwienie, brazy i fiolet... rozjasnienia do bieli glazowanej... krostki od czerwieni przez cielisty do bieli, z cieniami fioletem i czernia...
chyba tak...
a patrz, mnie sie kolor szmaty podoba (bo kontrastuje pozostajac w zgodzie z cielisto-ziemisto tonacja), za to freehand technicznie juz mniej.Kacpero wrote:nie podoba mi się szmatka.. po pierwsze ma za mało koloru, jest zbyt szara a po drugie nietrafiony jest moim zdaniem element chaotycznej gwiazdy - to jest motyw z uniwersum GW - a tego bym się po Tobie nie spodziewal
technicznie freehand wyszedl dobrze..
gwiazdka gw... patrz, nawet nie pomyslalem... no ale racja, skojarzenie mozna miec
https://www.youtube.com/watch?v=fkkE26GJ_g8Mahon wrote:a kopytko powinno od spodu być ciemne, zacienione
a ja wlasnie z jednolitosci jestem bardzo zadowolony.Flameon wrote:ale taki trochę zbyt jednolity kolorystycznie, przydało by się jakoś podkreślić zrogowacenia itp
skoro nie masz pytan, to ja nie mam odpowiedziSlawol wrote:Nie mam pytań...
(...)
Lubisz malować kozy i inną rogaciznę na różowo?
dobrze, ze z przodu jej nie dalemSlawol wrote:A to że strzałka jest skierowana w górę... Cóż, wiadomo, gdzie NIE kopać, bo można dostać głazem w czapę
a mi sie szmatka podoba i freehand tez. ta gwiazda nie jest chyba wynalazkiem GW, bo była wykorzystana jako symbol Chaosu u Moorcocka w mniej więcej takiej formie. GW chyba jak zwykle zaczerpnęło z gotowego wzorca: poczytajcie sobie o tym tutaj.
z freehandami dobrze idziesz.
ja bym tylko sugerował że może odrobina zieleni by fajnie wzbogaciła cienie na skórze, ale to już tak po fakcie...
z freehandami dobrze idziesz.
ja bym tylko sugerował że może odrobina zieleni by fajnie wzbogaciła cienie na skórze, ale to już tak po fakcie...
w sumie uwagi zostaly wypisane.... moja jedna uwaga to taka że poziom malowania u Ciebie rośnie i to z każdą figurką coraz wyżej 
a ja czekam kiedy poziom będzie mu rósł coraz niżej. 
sorki, nie mogłem się powstrzymać...
sorki, nie mogłem się powstrzymać...
-
Nameless
- The Better Choice

Anielica Lilith sie nasluchala, ze jej zle w blond lokach... oj nasluchala...
no to wziela baba i je zafarbowala
Click to see full-sized image
tiaa, wiem. w realu roznia sie wlosy od plaszcza
Slawol wrote:A co to za żółta plamka?
Flameon wrote:Tylko jej włosy odstają jakością od reszty modelu
szczurek wrote:zamalowałbym tylko tą żółtą plamkę wtf? co to jest
Ana wrote:Włosy cofnęłabym na warsztat do dopracowania (i żółtko i mopa na głowie ;P)
mahon wrote:pewnie te żółcie...
Flameon wrote:No i ta żółta plama na wzgórku łonowym? Totalnie nietrafiona lepiej ją zlikwiduj
no to wziela baba i je zafarbowala
Click to see full-sized imagetiaa, wiem. w realu roznia sie wlosy od plaszcza
Ten bober ładniejszy, na blondzie by miała odrosty zaraz ;]