[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

I tyle im wystarczy ;) A tak serio, to nie za bardzo da siÄ? ich ustawiÄ?... od pasa w d???? sÄ? to praktycznie takie same czÄ???ci... Mimo wszystko stara??em siÄ? jako?? ich poprzekrzywiaÄ? na r????ne sposoby, ale grozi??o to posypaniem siÄ? ko??ci :) Jedynie g??owy jako tako sÄ? r????nie skierowane. Poza tym z tym uzbrojeniem ciÄ???ko by??oby ich r??wno zmie??ciÄ?, ??eby sobie wzajemnie nie przeszkadzali. Ale dali mi do wiwatu, nie powiem... ;)

A przede mnÄ? kolejne ko??ci...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Musze pogonic swoj poprzedni post ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

kacpero

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by kacpero »

a mi sie podoba ich "chlodny" klimat..
jak na poziom "regiment do grania" to super :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

A mi sie bardzo podobaja - wygladaja jak taki legion zywych trupow. Dla mnie moga byc tak upozowani :snooty:
Za to szkoda ze sztandar jakis taki "poziomo wykreskowany"... Ladny, schludny, z pomyslem, ale jakos tak niefajnie malowany...

A w ogole to dziwi mnie czemu ozywiency maluja na sztandarach domki, zamki, wieze, nietoperze i ksiezyce.
W zasadzie to oni chyba nie maluja ani nie haftuja. Ja bym chyba zostawial zmaltretowane sztandary sprzed ozywienia.
Ale to takie moje luzne przemyslenia

Co do figurek, to glebsze wycieniowanie pizamek mogloby jeszcze poprawic ich wyglad. Ale i tak jestem pod wrazeniem ich trupiego wygladu!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

mahon wrote:A w ogole to dziwi mnie czemu ozywiency maluja na sztandarach domki, zamki, wieze, nietoperze i ksiezyce.
Bo "czym skorupka za mlodu nasiaknie, tym na starosc traci" :mrgreen:

Maja tam w szeregach jednego artyste, ktory nawet po smierci i "odrodzeniu" pokazuje swiatu utracone ziemie i piekno tego, co juz przeminelo... ;)

A co do kresek - przy malowaniu od razu wpadlem na pomysl, by tak wlasnie niebo pomalowac - skojarzylo mi sie to z bajkami, gdzie zawsze nad moczarami, w lasach, chmury i mgla sie rozplywaja i ukazuje sie przerazajacy widok ;) Cos w tym stylu...

Dzisiaj mam chyba wene tworcza na takie gadanie... ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

W ramach odpoczynku i rozgrzewki przed kontynuacja zlecen, dzisiaj z ranca samego pomalowalem tego oto szkraba :) Figurka Kolezanki, ktora - podobnie jak ja - jest wielka fanka opowiesci (zwlaszcza filmowej), wiec musialem sie nieco skupic na kolorach ;) Mam nadzieje, ze przypomina tego filmowego - dla mnie byla to rowniez okazja do treningu reki na czyms drobnym, oprocz Theodena i Bilba...

Wielka frajda przy malowaniu tego hobbita!

ImageClick to see full-sized image

Kineskop w moim monitorze juz coraz gorzej sie ma... Czas na zmiane za niedlugo chyba...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

kacpero

Post by kacpero »

fajna kolorystyka :) taka ziemista, naturalna.. poprawilbym odrobine ostrze (glebsze cienie)
podoba mi sie :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

hehe mimo ze nie lubie figurek do lotra to taktycznie ta figurke sie naprawde fajnie maluje :D
brazowe ubranka bardzo fajnie Ci wyszly :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Wydaje mi sie, ze podstawka - piasek, szpeci calosc. Tak maly i prosty model zasluguje na ladniejsze otoczenie :P

Podoba mi sie kolorystyka, ale na moj gust jest za mdla na ten model. Czy nie uwazacie, ze przy nudnym modelu jak ten, trzeba innym sposobem zainteresowac wzrok? A tu i podstawka i kolory nie pomagaja figurce.

IMHO malowanie staranne, ale nie wyciaga figurki z wrazenia nijakosci. Nie wiem czy to dobrze, czy to zle ze reszcie sie podoba :lol: ale wiem, ze cenisz sobie szczerosc.
-- Ańa

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Zawsze i wszÄ?dzie :)

Tia, malowanie ziemiste, mo??e i niezbyt atrakcyjne z punktu widzenia "kolorowato??ci" i przyciÄ?gania wzroku, ale jednak jest... no jakie jest :D Mia??o byÄ? jak w filmie, no i jest :) Chyba... W??a??cicielka zadowolona bardzo, wiÄ?c to mi wystarczy :P

Dobra, idÄ? teraz obgadaÄ? Twojego Demon Prince'a w rewan??u, no i resztÄ? malowide?? :twisted: ;)

P.S. W filmie Frodo te?? by?? nijaki... Taka ciamajda, ka??dy go bi?? po g??owie :lol: My??lÄ? w takim razie, ??e pod ka??dym wzglÄ?dem uda??o mi siÄ? przenie??Ä? filmowÄ? kreacjÄ? na figurkÄ? :lolsign:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply