A przede mnÄ? kolejne ko??ci...
[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
[PL] Warsztat Slawola
I tyle im wystarczy
A tak serio, to nie za bardzo da siÄ? ich ustawiÄ?... od pasa w d???? sÄ? to praktycznie takie same czÄ???ci... Mimo wszystko stara??em siÄ? jako?? ich poprzekrzywiaÄ? na r????ne sposoby, ale grozi??o to posypaniem siÄ? ko??ci
Jedynie g??owy jako tako sÄ? r????nie skierowane. Poza tym z tym uzbrojeniem ciÄ???ko by??oby ich r??wno zmie??ciÄ?, ??eby sobie wzajemnie nie przeszkadzali. Ale dali mi do wiwatu, nie powiem...
[PL] Warsztat Slawola
Musze pogonic swoj poprzedni post 
RE: [PL] Warsztat Slawola
a mi sie podoba ich "chlodny" klimat..
jak na poziom "regiment do grania" to super
jak na poziom "regiment do grania" to super
Stop competing with others. Start competing with yourself.

A mi sie bardzo podobaja - wygladaja jak taki legion zywych trupow. Dla mnie moga byc tak upozowani 
Za to szkoda ze sztandar jakis taki "poziomo wykreskowany"... Ladny, schludny, z pomyslem, ale jakos tak niefajnie malowany...
A w ogole to dziwi mnie czemu ozywiency maluja na sztandarach domki, zamki, wieze, nietoperze i ksiezyce.
W zasadzie to oni chyba nie maluja ani nie haftuja. Ja bym chyba zostawial zmaltretowane sztandary sprzed ozywienia.
Ale to takie moje luzne przemyslenia
Co do figurek, to glebsze wycieniowanie pizamek mogloby jeszcze poprawic ich wyglad. Ale i tak jestem pod wrazeniem ich trupiego wygladu!
Za to szkoda ze sztandar jakis taki "poziomo wykreskowany"... Ladny, schludny, z pomyslem, ale jakos tak niefajnie malowany...
A w ogole to dziwi mnie czemu ozywiency maluja na sztandarach domki, zamki, wieze, nietoperze i ksiezyce.
W zasadzie to oni chyba nie maluja ani nie haftuja. Ja bym chyba zostawial zmaltretowane sztandary sprzed ozywienia.
Ale to takie moje luzne przemyslenia
Co do figurek, to glebsze wycieniowanie pizamek mogloby jeszcze poprawic ich wyglad. Ale i tak jestem pod wrazeniem ich trupiego wygladu!
[PL] Warsztat Slawola
Bo "czym skorupka za mlodu nasiaknie, tym na starosc traci"mahon wrote:A w ogole to dziwi mnie czemu ozywiency maluja na sztandarach domki, zamki, wieze, nietoperze i ksiezyce.
Maja tam w szeregach jednego artyste, ktory nawet po smierci i "odrodzeniu" pokazuje swiatu utracone ziemie i piekno tego, co juz przeminelo...
A co do kresek - przy malowaniu od razu wpadlem na pomysl, by tak wlasnie niebo pomalowac - skojarzylo mi sie to z bajkami, gdzie zawsze nad moczarami, w lasach, chmury i mgla sie rozplywaja i ukazuje sie przerazajacy widok
Dzisiaj mam chyba wene tworcza na takie gadanie...
[PL] Warsztat Slawola
W ramach odpoczynku i rozgrzewki przed kontynuacja zlecen, dzisiaj z ranca samego pomalowalem tego oto szkraba
Figurka Kolezanki, ktora - podobnie jak ja - jest wielka fanka opowiesci (zwlaszcza filmowej), wiec musialem sie nieco skupic na kolorach
Mam nadzieje, ze przypomina tego filmowego - dla mnie byla to rowniez okazja do treningu reki na czyms drobnym, oprocz Theodena i Bilba...
Wielka frajda przy malowaniu tego hobbita!
Click to see full-sized image
Kineskop w moim monitorze juz coraz gorzej sie ma... Czas na zmiane za niedlugo chyba...
Wielka frajda przy malowaniu tego hobbita!
Click to see full-sized imageKineskop w moim monitorze juz coraz gorzej sie ma... Czas na zmiane za niedlugo chyba...
fajna kolorystyka
taka ziemista, naturalna.. poprawilbym odrobine ostrze (glebsze cienie)
podoba mi sie
podoba mi sie
Stop competing with others. Start competing with yourself.

hehe mimo ze nie lubie figurek do lotra to taktycznie ta figurke sie naprawde fajnie maluje 
brazowe ubranka bardzo fajnie Ci wyszly
brazowe ubranka bardzo fajnie Ci wyszly
Wydaje mi sie, ze podstawka - piasek, szpeci calosc. Tak maly i prosty model zasluguje na ladniejsze otoczenie 
Podoba mi sie kolorystyka, ale na moj gust jest za mdla na ten model. Czy nie uwazacie, ze przy nudnym modelu jak ten, trzeba innym sposobem zainteresowac wzrok? A tu i podstawka i kolory nie pomagaja figurce.
IMHO malowanie staranne, ale nie wyciaga figurki z wrazenia nijakosci. Nie wiem czy to dobrze, czy to zle ze reszcie sie podoba
ale wiem, ze cenisz sobie szczerosc.
Podoba mi sie kolorystyka, ale na moj gust jest za mdla na ten model. Czy nie uwazacie, ze przy nudnym modelu jak ten, trzeba innym sposobem zainteresowac wzrok? A tu i podstawka i kolory nie pomagaja figurce.
IMHO malowanie staranne, ale nie wyciaga figurki z wrazenia nijakosci. Nie wiem czy to dobrze, czy to zle ze reszcie sie podoba
[PL] Warsztat Slawola
Zawsze i wszÄ?dzie 
Tia, malowanie ziemiste, mo??e i niezbyt atrakcyjne z punktu widzenia "kolorowato??ci" i przyciÄ?gania wzroku, ale jednak jest... no jakie jest
Mia??o byÄ? jak w filmie, no i jest
Chyba... W??a??cicielka zadowolona bardzo, wiÄ?c to mi wystarczy 
Dobra, idÄ? teraz obgadaÄ? Twojego Demon Prince'a w rewan??u, no i resztÄ? malowide??

P.S. W filmie Frodo te?? by?? nijaki... Taka ciamajda, ka??dy go bi?? po g??owie
My??lÄ? w takim razie, ??e pod ka??dym wzglÄ?dem uda??o mi siÄ? przenie??Ä? filmowÄ? kreacjÄ? na figurkÄ? 
Tia, malowanie ziemiste, mo??e i niezbyt atrakcyjne z punktu widzenia "kolorowato??ci" i przyciÄ?gania wzroku, ale jednak jest... no jakie jest
Dobra, idÄ? teraz obgadaÄ? Twojego Demon Prince'a w rewan??u, no i resztÄ? malowide??
P.S. W filmie Frodo te?? by?? nijaki... Taka ciamajda, ka??dy go bi?? po g??owie