[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Flameon

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Flameon »

No i przyszło do mnie zlecenie tak ,że wampir pójdzie na razie w kąt, odpocznę sobie od dziadowstwa :P a tym czasem niebawem powinienem zacząć wrzucać zdjęcia daemon prince'a :P

Ktoś ma może pomysł jak zrobić ciekawiej te plecki? ;)

ImageClick to see full-sized image

ImageClick to see full-sized image
Flameon

Post by Flameon »

No właśnie :P sory za dwa posty ale jak zedytowałęm to temat nie poszedł w górę :P
REDAV

Post by REDAV »

Widzę że dostałeś fajną krówkę do malowania :D. Spory ten Demon Prince więc masz pole do popisu. Schemat kolorystyczny masz zapewne narzucony w zamówieniu tak ??
Jeśli chodzi o rady to powiem ci że jak na razie bardzo fajnie się zapowiada i postawił bym na takie przejścia pomiędzy kolorami jakie zrobiłeś na tym kolcu wychodzącym ze zbroi. Tak więc więcej elementów jak by wychodzących i wymutowanych ze zbroi. Można by było tak np zrobić te rurki wychodzące z czerwonych mięsni itd. Starał bym się też uwydatnić fakturę zbroi aby była bardziej urozmaicona (chociaż widzę że chyba tak robisz :)).

I w sumie tyle. Czekam na skończonego DP.

Pozdrawiam,
RED
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

No ja za duzo nie powiem, nie lubie malowac chaosu i tez tego nie robie ;) Na razie zaczyna sie fajnie, kregoslup wyglada dobrze. Fajny powod z przejsciem od czarnego do brazu, a nie jakby mozna pomyslec do szarego. Te takie klapy na jego tylku sa cieniowane czy to odbicie swiatla?
Image
Flameon

Post by Flameon »

Hehe, to na tyłku cieniowane, właśnie malowałem w ten sposób z założeniem żeby wyglądało jak dość mocne odbicie światła ;) choć mam uczucie ,że wygląda zbyt szaro... co do schematu kolorystycznego to owszem, ma być w kolorach czarnego legionu, ale jakbym poeksperymentował na plecach z kolorami to chyba by się klient nie obraził ;)
Lemartes

Post by Lemartes »

Wlasnie troche mnie zmylilo to, ze na jednym zdjeciu jest jasniejsze a na drugim ciemniejsze, i zaczalem sie zastanawiac jaka w tym twoja zasluga a jaka slonca i aparatu ;) jak chcesz experymentowac to moze w strone jakiegos fioletu i koloru ludzkiej skory? fajnie by to sie zgralo z czerwonym
Image
Gildor

Post by Gildor »

Ciśniemy ten sam temat widzę :)
Na razie jest fajnie, czekam na więcej.
Nie wiem czy lubisz tego typu malarskie wyzwania, życzę wytrwałości :wink:
Takie byki bardzo szybko się nudzą przynajmniej mi.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Od tej strony jakoś nie wiele widać... póki co mógłby to być równie dobrze tabletop jak i zaczęta praca konkursowa....
Pewnie więcej będzie się działo z przodu :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

Wiesz, nie będę wrzucał więcej wipów do póki nie pomaluję tyle żeby dało się coś powiedzieć na jego temat, a teraz to tak tylko w kwestii pleców pisałem ;P tak więc tutaj na razie nie wiele widać :P
A tak w ogóle to poleci mi ktoś jak cieniować złote metaliki? Klasycznie glaze czarnym czy coś jeszcze można by dać?
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ładny kolor kości! Poza tym nic więcej nie mówię, bo to WIP, więc czekam :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply